Sötétkék alkalmi smink műszempillával - lépésröl-lépésre

10:29 Varjúlány 0 Comments


Ezer éve nem volt már időm egy kicsit is extrább sminkre, és ez sajnos a blogon is meglátszik, viszont ma délután szerencsére történt egy kis "áttörés". 
Az egész úgy kezdődött, hogy tegnap este szörnyen fáradt és nyűgös voltam. Engem ilyenkor két dolog tud helyretenni: a zene és a sminkelés. Így aztán fogtam magam este tizenegy táján, és összedobtam egy csillámos-füstös sminket, plusz hosszú idő után egy műszempilla is felkerült a szememre. 
Nem voltam teljesen elégedett az eredménnyel -sőőt-, de eldöntöttem, hogy megpróbálok minél többet gyakorolni, ha lesz időm.:)
Nos, ma virágos jókedvvel ébredtem (hajrá tavasz!), ráadásul váratlanul pár órám is felszabadult, így gyorsan összedobtam egy kicsit erősebb sminket.:)




1. Először is bevetettem a szokásos szemhájalapozómat, majd következett egy zselés tus, ezt alapként használva nagyjából az egész szemhéjamra felvittem.

(Nem muszáj tust használni, jó lehet erre a célra egy sötétebb krémes festék is, azzal még könnyebb is dolgozni, viszont ezzel intenzívebb lesz az eredmény.)




2. Ezt követően egy csillámos sötétkék púderre került sor, egy merevebb lapos ecsettel vittem fel oda, ahova az előzőekben a tus került, tehát lényegében az egész szemhéjamra.
Most nem spóroltam a festékkel, sokáig építgettem, a célom az volt, hogy minél erősebb legyen a kék.




3. A következő lépésben jöhetett egy pufibb ecset, majd egy fényes fehér festék, ezzel szaladtam át a széleken.
Itt legyetek óvatosak, nagyon könnyű túlzásba esni, inkább kevesebb szemhéjpúder legyen az ecseten, mint több!:)



4. Mikor ezzel megvoltam, amennyire csak tudtam, összedolgoztam a két színt. Az alapnak használt tus hátránya itt köszön vissza, úgy tapasztaltam, ezen nehezebb satírozni, így akik a sötét krémes festék mellett döntenek, ezzel a ponttal könnyebb dolguk lesz.:)





5. Ez után az átlátszó porpúder ideje érkezett el, egy satírozóecset segítségével még átfutottam vele a széleken és a szemöldökcsonton, majd leütögetve a mozgó részen is. Tehát tulajdonképp megpróbáltam tökéletesíteni az előző lépésben történt összedolgozást.:)

Tudom, hogy nem nagy a különbség a képeken, de szerintem ezt ennél a sminknél nem érdemes kihagyni, már csak azért sem, mert a kék egy elég trükkös, feltűnő szín, inkább legyünk vele a szokásosnál kétszer óvatosabbak, minthogy valami balul süljön el.:)




6. Miután a satírozóecsetet letettem, jöhetett a vízvonalra egy fényes bőrszínű ceruza, az alsó szempillatőbe a kék festékből egy kevés, valamint némi szempillafesték.
Az ezt követő lépések opcionálisak, én a leglátványosabb-legalkalmibb megoldást választottam, de akár itt is megállhattok, vagy ha ettől mégis picit többet szeretnétek, a szempillaspirál előtt húzhattok még akár egy tusvonalat.:)



7. Én végezetül még feldobtam egy soros műszempillát, amivel nem vagyok a legelégedettebb, túl merev és nagy is nekem, de sajnos csak ilyen volt most kéznél. Mikor ezzel megvoltam, folyékony tussal átmentem a ragasztás mentén, és ezzel el is készültem a szemmel.:)






Ilyen szemhez azt hiszem, a legtöbben valamilyen visszafogott, nude ajkakat választanátok, de én szeretem, amikor egyszerre hangsúlyos a szem és a száj, úgyhogy én egy élénkebb pink, meglepően erős fedésű szájfényt kaptam elő.
Ezek mellé az arcomra már csak egy visszafogottabb rózsaszín pirosító, na meg egy kevés highlighter került.

Arc:
Skin79 Vital BB krém
Amaze pirosító (Shy Pink)
Essence Blossoms etc... highlighter

Szemöldök:
E.L.F. Eyebrow Treat & Tame (Dark)

Szem:
Essence Colour Arts szemhéjalapozó
Catrice zselés tus (Black Jack with Jack Black)
MUA Dusk til Dawn paletta sötétkék és fényes fehér színe
N.Y.C. Smooth Skin porpúder (741A, Translucent)
Essence Long Lating szemceruza (10, Almost Famous)
L'Oréal Lash Architect 4D Black Laquer szempillaspirál
Műszempilla
DUO ragasztó
Catrice Liquid Liner (010, Dating Joe Black)

Száj:
MUA Intense Kisses szájfény (Kiss and Tell)

0 megjegyzés: