Maybelline

9:56 Varjúlány 0 Comments

A májusi kedvencekben már említettem ezt az alapozót, és azóta is töretlenül használom, úgyhogy azt hiszem, éppen ideje beszámolnom róla. :)

Alapvetően kétféle alapozót keresek (én ide sorolom a BB és CC krémeket is), alkalmakra olyat, ami "porcelánbaba" arcot varázsol, és ebben az esetben azt sem bánom, ha nem hat természetesnek vagy egy könnyed érzetű, enyhe fedésűt, ami észrevétlenül teszi egységesebbé a bőrömet. A Better Skin egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozik, és ha így nézzük, akkor hibátlanul teljesít - pedig amíg nem próbáltam ki, valamiért nem akartam elhinni ezt.


Pumpás kiszerelésben kapható, aminek én különösen örülök, mert egyérteműen ezt a kiszerelést tartom a legpraktikusabbnak. A kupakja jól zár, a pumpa alatti rész pedig üvegből készült, így kellemes súlya van. Az alsó, megvastagított és lekerekített rész pedig egy kis plusz érdekességet csempész a külsejébe.

A matricán láthatjuk, hogy 15 faktoros fényvédelmet is biztosít, de ez nem ér sokat, ugyanúgy ki kell(ene) egészíteni fényvédővel, mintha egyáltalán nem lenne benne SPF.

Bármilyen furcsa is, az állaga egyszerre folyós és krémes. Folyós, mert könnyen terül, könnyű eloszlatni, ugyanakkor krémesen gazdag is.

Az én árnyalatom a  , természetesen ez a legvilágosabb.

Azt hiszem, az elég jól látszik, hogy nincs túl erős fedése, viszont a képen láthatótól azért valamivel többre lenne képes, de az utóbbi időben jobb időszakát éli az arcom, így nem tudom szemléltetni.

A finise bőrfényű, egyáltalán nem matt, de nem is csillog olajosan - olyan, mint egy normál bőr, és ennek is köszönhető a természetes hatása. 

Kézzel és ecsettel is eloszlatható, de én leginkább a Beauty Bay sminkszivacsommal szeretem felvinni, mert azzal nagyon alaposan bele lehet dolgozni a bőrömbe, és nem csak láthatatlanná, de érezhetetlenné is válik.

Ennek megfelelően egyáltalán nem nehéz viselet, olyan, mintha nem is lenne semmi rajtam, viszont egy fokkal egységesebbé varázsol, arról már nem is szólva, hogy sokkal-sokkal tartósabb a pirosító, highlighter vagy bronzosító bármelyike rajta, mint a csupasz bőrön.

Ami a furcsa benne, és amire végképp nem is számítottam, az az, hogy a könnyedsége ellenére tartós, és a drogériás kínálatból még nem volt dolgom olyan alapozóval, ami egyszerre tudná mindkettőt. Ha reggel hétkor felteszem, még este kilenckor is meglátszik a nyoma a vattakorongon, azt hiszem, ez szép teljesítmény.

Elméletileg bőrszépítő hatással is rendelkezik, ezt én kritikával kezelném, de annyi biztos, hogy nem szárít, és ez nekem fontosabb, mint sejthető lenne, az én bőröm ugyanis nagyon egyszerűen működik: ha valami minimálisan is szárítja, problémás és egyszerűen csak csúnya lesz. Ha viszont ez nem történik meg, nincs komolyabb gondom, úgyhogy ha azt vesszük, ha nem is szépt, de biztosan nem ront a bőrképemen.

hogy az egyébként nagyon egyszerűen működő bőröm (ha valami kicsit is szárítja, csúnya lesz, ha táplálja, szép) rosszabb állapotú biztosan nem lett tőle. 

0 megjegyzés: