Extravilágos drogériás alapozó kerestetik!

6:24 Varjúlány 9 Comments

L'Oréal Accord Parfait (R1; Rose Ivory), Max Factor Miracle Touch (55; Blushing Beige), Bourjois Healthy Mix Serum (51; Light Vanilla), Maybelline Dream Satin (010; Ivory), Maybelline Affinitone (03; Light Sandbeige), Essence Soft Touch Mousse (04; Matt Ivory), L'Oréal Matte Morphose (115; Golden Ivory)

Úgy tapasztaltam, hogy az emberek többségének bőre általában erre az időszakra, janurárra-februárra éri el a legvilágosabb árnyalatát, így vagyok ezzel én is. Már valamelyik bejegyzésben említettem, hogy egyedül a L'Oráal Accord Parfaitja jó most, igen ám, de azt kicsit soknak, túl erős fedésűnek érzem a hétköznapokon, ezért kíváncsiságból végigmintáztam az összes itthon fellelhető alapozót, hogy megtaláljam, melyik lehet esetleg még jó.:)

Arra gondoltam, hogy ha lefotózom, talán nektek is segítségetekre lehet, mert bár már több alapozóteszt is volt itt, a kezemen még nem mutattam egyiket se, plusz... talán érdekes lehet, hogy a legvilágosabbak közül melyik a legvilágosabb.:)

L'Oréal Accord Parfait (R1; Rose Ivory), Max Factor Miracle Touch (55; Blushing Beige), Bourjois Healthy Mix Serum (51; Light Vanilla), Maybelline Dream Satin (010; Ivory), Maybelline Affinitone (03; Light Sandbeige), Essence Soft Touch Mousse (04; Matt Ivory), L'Oréal Matte Morphose (115; Golden Ivory) 

Ami meglepett, az az, hogy az Accord Parfait mennyivel világosabb a többinél... ez látva azt hiszem, jó darabig még azt kell használnom.:( Ami még érdekes volt számomra, az az, hogy a Miracle Touch mennyire sötét így, tudtam, hogy eldolgozva nagyon sokat világosodik, de hogy ennyit... viszont sajnos nem aktuális, a mostani száraz bőrömön nem tudnám használni. A Bourjois Healthy Mix Serumjáról itt is látszik, hogy elég erős benne a sárgás tónus, ami mostanra sajnos szintén nagyon elüt a bőrömtől -megállapíthatatlan, hogy rózsaszínes vagy sárgás tónusú vagyok, mindkettő passzolhat, de ez a sárgásság most túl sok-. A Maybellinekről tudtam, hogy bár mindkettőből ez a legvilágosabb árnyalat, nekem még ez is túl sötét, nyáron szoktam használni őket, és ugyan ez a helyzet az Essence habállagújával... az eldolgozás során ugyan az is sokat világosodik, mint a habosak általában, de most úgy is túl sötét. Viszont nagyon meglepett, hogy ennyire narancssárgás... nyaranta ezt is sokat szoktam használni, viszont ez nem tűnt fel. A Matte Morphose-t anyukám kenegeti, neki nagyon bevált, de lehet, hogy a jó idő beálltakor majd el-elkérem tőle, mert az állaga nagyon tetszik, és a színe se tűnik sokkal sötétebbnek, mint a Miracle Touch.

A nagy árnyalatvizslatás után arra jutottam, hogy muszáj még kitartanom egy ideig az Accord Parfait mellett, viszont lehet, hogy megpróbálom összekutyulni a hidratálómmal, hogy kicsit természetesebb hatású legyen.:)

9 megjegyzés:

  1. Úgy irigylem a nagyon világos bőrű embereket :$

    VálaszTörlés
  2. Nekem is szinte hófehér bőröm van, annyi különbséggel, hogy nem csak télen, hanem nyáron is :D
    Én is nagyon világos alapozók után kutatok egyfolytában.
    Eddig az Oriflame-es porcelain nevezetű matt alapozó jött be színben :)

    VálaszTörlés
  3. Sakura: Ó, én pedig olyan szívesen lennék egy kicsit emberibb színű... :((
    Annie: Én se nagyon barnulok, de azért az alapozóknál látom az eltérést.:/ Oriflame-esem még nem volt, köszönöm, majd utánanézek.:)

    VálaszTörlés
  4. Jesszus, az első és a harmadik kivételével mind olyan sötét, hogy még nyáron sem tudnám hordani! :D

    Amúgy lassan már eljutok arra a szintre, hogy rendelek egy fehér alapozót, és azzal világosítok a meglévőkön... Nemrég vettem meg az Essence pumpás alapozójából a legvilágosabb árnyalatot, azt hittem passzolni fog, mert a teszteren elég jól mutatott, de hazahoztam, és legalább 3-4 árnyalattal sötétebb, szóval maximum nyáron tudom használni...

    Nagyon zavaró már ez a hullaszín... :D

    VálaszTörlés
  5. Hófehérke vagyok én is és ami nekem télen nyáron egyaránt bevált a Clinique 02 Ivory fresh árnylata.

    VálaszTörlés
  6. Zsú: A habos/krémesek úgy vettem észre, az arcon sokat világosodnak, szóval annyira nem vészesek ezek azért.:) A folyékonyak közül meg a két Maybelline sötétebb, de még az is a kapható legvilágosabb árnyalat.XD
    Egyébként ez a fehér alapozós dolog már az én fejemben is megfordult...

    Amarcordia: Az tényleg szuper lehet, sok jót hallottam már a Clinique alapozókról.:)

    VálaszTörlés
  7. Szia !
    Tudok neked ajánlani egy extra világos alapozót de az persze nem drogériás ! Chanel-Perfection Lumiére 12 Beige Rosé árnyalatban ... ára az nagyon húzos müllerben 12 ezer douglasban 15 ezer

    VálaszTörlés
  8. Ha meg nem vagy benne biztos hogy szeretnél esetleg ennyi pénzt kiadni érte elötte kérj mintát hátha az segit :) ja és kihagytam hogy nekem ezaz alapozó teljesen bevált mint árnyalatban és fedésben is

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm, kérni fogok egy mintát.:)

    VálaszTörlés