Sminkszett - középfokon

6:25 Varjúlány 0 Comments


A mai bejegyzés azoknak szól elsősorban, akiknek már van egy kis alapkészletük, amivel ugyan már nagyjából el tudnak készíteni egy egyszerűbb sminket, de szeretnének kicsit változatosabb dolgokat is csinálni, vagy egyszerűen néhány érdekesebb, de azért nem hiperszuper új technológiájú dologgal akarják kibővíteni a készletüket.:)



1. Többféle alapozó
Szuper, ha megtaláltátok a nektek legmegfelelőbb alapozót, de én mégis azt ajánlom, hogy próbálgassatok másikat is, főként, ha évszakonként nektek is változik picit a bőrötök, na meg persze ha barnultok-kifakultok, mert így mindig tudtok megfelelő árnyalatot használni, sőt akár magatoknak keverni.:) 
Én nem vagyok egy barnulós típus, mégis, a téli alapozóm nyáron már nagyon furán mutat rajtam -és fordítva, a nyári se jó télen. Ráadásul én az állagukat is szeretem variálni, hidegebb időben, amikor nagyon száraz az arcom, jöhetnek a folyékony termékek, nyáron viszont, amikor szinte normál a bőröm, imádom a krémes-habosakat




2. Tégelyes vagy folyékony tus
Ha még eddig nem szereztetek be ilyesmit, akkor hajrá! Tudom, hogy sokan félnek tőle, pedig szerintem annyira nem is nehéz használni, én azt javaslom, hogy először néhány napig csak otthon, este, sminklemosás előtt próbálgassátok, maximum egy hét, és menni fog, mint a karikacsapás.;)
Én azt tapasztaltam, hogy nem érdemes rövid időn belül többféle termékkel, állaggal, ecsettel próbálkozni, főleg az elején, mert -én legalábbis- hajlamos vagyok néhány alkalom után megszokni egy típust, rááll a kezem, és utána másikkal nem megy a dolog... ezért főleg a kezdőknek mondanám, hogy ha még elsőre nem is sikerül, ne adjátok fel, próbálgassátok ugyan azzal a termékkel a tusvonal húzását, és ne másikkal kísérletezzetek egyből, mert bizony össze is kell szokni a kicsikével.;)
Folyékonyak közül nekem a Catrice tusa vált be, tégelyesből szintén az övék és a Manhattané.:)


3. Különlegesebb színű/krémes pirosítók

Mindenhez azt a jól bevált barackos pírt dobjátok fel? Valószínűleg tényleg szuperül áll, de néha ebben sem árt egy kis változatosság.:) Én mostanában nagyon megszerettem a különlegesebb, akár sötétebb színű pirosítókat is, annak ellenére, hogy nagyon világos bőröm van. Én azt mondom, nyugodtan próbálkozhat azokkal is mindenki, legfeljebb nem lesz szupertermészetes a hatás, de például egy alkalmi sminknél én azt hiszem, ez nem is akkora gond, a lényeg, hogy a szem- és szájfestésünkhöz passzoljon, na és persze nem kell eltúlozni a felvitt mennyiséget. Narancssárga, élénkpiros, fukszia, bordó, enyhén lilás árnyalatok... ide velük!;)
És ha már pirosítók... érdemes kipróbálni a krémes termékeket is, bár azokból sajnos a drogériák polcain elég gyér a választék, viszont egy-két darabot érdemes beszerezni belőlük, mert jóval tartósabbak, mint a préselt társaik, ráadásul esetleg még alapként is használhatjuk ezeket, úgy, hogy ráütögetünk hagyományos porosból valamennyit, így akár a színekből is kihozhatunk valami újat, de mindenképp tartósabbá tesszük az orcánkon lévő pírt.
Ami nekem nagyon bevált, az a Max Factor Miracle Touch-a, talán a S-he pulton is láttam egy árnyalatban, és mintha a Manhattannál is lett volna régebben... ha esetleg rendelni akartok, az E.L.F.-nél is van sokféle, bár azok úgy tudom, inkább habosak.:) De hamarosan az Essence-nek is lesz krémes pirosítója, sőt, a Catrice mostani limitált kiadásában is van egy ilyesmi termék.






4. Krémes szemfestékek
Sokan szeretik ezeket a termékeket, sokan nem. Én az előbbi csoportba tartozom, olyannyira, hogy sokkal gyakrabban használom a krémes festékeimet, mint a hagyományosakat.
Tény, hogy könnyű mellényúlni velük, mert a tartósság nem mindig előnyük, viszont szerencsére van, ami ebben is kiemelkedő. Én azt mondom, hogy ha másképp nem működnek, még alappal is megéri használni ezeket, mert -szerintem- sokkal szebb, mélyebb hatású lesz vele a sminketek, ráadásul általában van valamilyen fényük, így egymagukban, esetleg a széleiken átszaladva is komplett szemfestést készíthettek.
Amik nekem nagyon beváltak: a Rimmel Colour Mousse-a, száradás után lerobbanthatatlan, de a Catrice Made To Stay festékei is szuperek, szerintem megéri velük kísérletezni.:)



5. Piros szájfény
Szívem szerint már az alap sminkszettbe is bekerült volna, de aztán mégis mellőztem.... pedig higgyetek nekem, ez egy csoda. Mindenkinek jól áll, bármilyen egyszerű sminket feldob, ugyanakkor nem is annyira hivalkodó, nem kell rá annyira vigyázni, mint egy ilyen árnyalatú rúzsra, tehát a bátortalanabbak is nyugodtan kísérletezhetnek vele, de biztos vagyok benne, hogy amint egyszer használtátok, érteni fogjátok, miről beszélek.:)
Elsőre lehetőleg olyat válasszatok, ami pigmentált ugyan, de azért nem folyékony rúzsszerű.
Nekem -sajnos- a kedvenc ilyen szájfényeim limitáltak, de úgy emlékszem, van egy szép az Essence-nél, a Maybelline-nél is mintha láttam volna, a Max Factor Vibrant Curve szájfényei között viszont biztosan van, annak ráadásul az illata is finom.:)


6. Különlegesebb rúzsok
Nincs könnyebb módja egy smink feltűnőbbé, különlegesebbé tételének, mintha feldobjuk egy erőteljesebb rúzzsal. Tudom, hogy sokan félnek ettől, nagyon sok bájos arcú lányt látok, akik szinte mindig jeges rózsaszínt használnak az ajkaikon, pedig... egyrészt szerintem a nagyon világos árnyalatok sápasztanak, másrészt nem is annyira természetesek. Akkor már miért ne vaduljunk inkább?:)
Ha nem mertek egyből pirossal, bordókkal és lilákkal kísérletezni, szerezzetek be egy narancssárgát. Talán elsőre merészebbnek tűnik, pedig higgyétek el, főként ha csak keveset visztek fel, nem is lesz olyan feltűnő, ráadásul ez mindenkinek jól áll. Emellett a bátortalanabbaknak jöhetnek akár az enyhébb fuksziák, majd szép lassan a sötétebb árnyalatok, amiket elsőként akár felvihettek úgy is, hogy csak óvatosan beleütögetitek az ajkaitokba, úgy nem lesz "túl sok" az eredmény, és szép lassan hozzászokhattok az erősebb színekhez.
Élénkebb, különlegesebb rúzsokból talán a Catrice pulton találtok a legtöbbet, narancssárgából a 060-as árnyalat szuper például.:)
 

7. Highlighterek
Ha eddig valamilyen oknál fogva kimaradtak volna az életetekből ezek a termékek, ne habozzatok kipróbálni egy-két ilyen fényes csodát, szinte láthatatlanul dobnak nagyon sokat az arcon.:)
Én azt mondom, hogy először talán jobb egy selyemfényű darabot beszerezni, használni, az a hétköznapokra is szuper, persze alkalmakra, főként az ünnepek környékén jöhetnek a csillámos verziók is.
Világosabb bőrűeknek inkább a fehéresebb, világos alapúakat tartom jobb választásnak, mert ennek a színe nem fog elütni az arcotoktól, csak a fénye lesz látható, így valamivel természetesebb hatást érhettek el, barnábbaknak pedig jöhetnek a barackosabb tónusúak.:)
Ezekből a termékekből én úgy vettem észre, hogy mindig a limitált kollekciókban vannak a legszebb darabok, az én kedvenceim is olyanok, de... ha jól emlékszem, talán az N.Y.C. egyik mozaikos púdere is használható erre a célra, viszont az E.L.F. pirosítói között is találtam egy remek színt.:)



+1: Alapozóecset
Most csupán egy eszközről írnék, arról, amit tipikusan ki szoktak hagyni a kezdő ecsetkészletből, valahogy sokan nem tartják fontosnak, pedig szerintem nagyon hasznos, nekem nagyon bevált.:) Ez pedig nem más, mint a hagyományos, cicanyelves alapozóecset. Folyékony kencékhez is szuper, de a krémesekkel, habosakkal egyenesen zseniális!
Ami nekem nagyon bevált, az az E.L.F. Mineral alapozóecsete, ha nem tántorít benneteket el a rendelés, akkor hajrá.:) 

+2: Limitált kollekciók érdekesebb darabjai
Ne essetek abba a hibába, hogy mindent megvesztek, csak azért, mert limitált, de én azt mondom, érdemes figyelni ezeket a kiadásokat, mert egy-egy felbukkanó különlegességet azt gondolom, érdemes szemügyre venni, remekül feldobhatjátok vele a kis készleteteket.:)
Amik az én nagy kedvenceim: az Essence tavalyi virágos kollekciójának highlightere (zseniális kis holmi), a Fairytale szájfények, a vámpíros kiadás géles pirosítója és az egyik ajakszínező, a mostani Legends of the sky narancsos pírja, de a Catrice legújabb kiadásának krémes szemfestékéért is odavagyok.:)


Azt gondolom, hogy a fenti pár dologgal már egy elég változatos kis kollekciót lehet felépíteni, a lehetőségek ha még nem is végtelenek, de már mindenképp szabadabb kezet kaptok, ha pedig még több, még különlegesebb holmikat szeretnétek, a sorozat következő bejegyzését is érdemes lesz végigfutnotok.;)

0 megjegyzés: