CbL - The Mighty Red Baron

1:53 Varjúlány 0 Comments

Az áprilisi kedvences bejegyzés összeállítása közben döbbentem rá, hogy milyen régen nem volt lakkos poszt, pedig legalább három-négy körömlakk várja, hogy megmutassam.


Lényegében a megjelenése óta vágyom a Colors by Llarowe The Mighty Red Baronra, mert piros és holo. Számomra a piros és bármilyen jelző/finis is elegendő arra, hogy akarjak egy lakkot, de a holo és a piros párosítás különösen felcsigáz engem is, hiszen pont ez az a szín, ami eddig nem igazán fordult elő holo verzióban.

Ennek ellenére jó ideig nem rendeltem meg, mert a CbL lakkok ára már az én lélektani határomon is jócskán fölül van - alkalmanként egy-egy A-England belefér, de afölött csak tényleg nagyon kivételes esetekben költök szívesen lakkra.
Viszont ez elméletileg piros és holo... így amikor Edina felajánlotta, hogy társuljak be egy Llarowe rendelésbe, azonnal igent mondtam.


Az üvege egyszerű, de szép, az új logó a matricán pedig különösen tetszik, szerintem sokkal jobb, mint az előző generációs. :)

Az ecsetével viszont közel sem vagyok ilyen elégedett: a képen lapítottnak tűnik, és sejthetően eredetileg annak is szánták, de az enyém sajnos hibás. Lakkozás közben a szálak végei nem simulnak össze, hanem a létező összes irányba mutatnak, csak oda nem, ahová kellene. Nem találkoztam még hasonló jelenséggel, de roppant bosszantó, lényegében használhatatlan így az ecset.


Az apró holografikus részecskék hajlamosak rátapadni az üveg belsejére, ezért így kicsit csalóka a TMRB, de az ilyen formában is látszik, hogy nem csak a finise, az alapszíne is trükkös.
Trükkös, mert egyszerre hideg és meleg tónusú. Felfedezhető benne némi rezesség, sokszor egy csöppnyi meleg lila, néha pedig pink is. Olyan is előfordul, hogy egyszerre produkálja ezeket a tónusokat.



Az állaga valahol az A-Englandok és a Colour Alike holok között van - sűrű, krémes, de még éppen kezelhető. Egy rétegben is meglepően jól fed, de biztos, ami biztos, én kettőt használok belőle.

Ami a holografikusságot illeti: nem tudom nyugodt lelkiismerettel az írni, hogy igen, ez egy holo lakk. Ugyanis az esetek többségében "csak" egy nagyon szép, különleges, világító piros. A két fenti képen láthatjátok, hogy milyen az esetek kilencvenöt százalékában.

A maradék öt százalékban viszont csoda történik:



Ha erős napsütés éri, a sötét alapból kiragyognak a holo darabkák. Szerintem így sem holo, mert a holo részecskéket az erőteljes piros alap magához hasonlóan pirossá teszi, és semmilyen más árnyalatban nem játszanak, de ez a hatás így is elképesztő.

Valahol, talán a Twitteren említettem, hogy nekem nem volt tartós a TMRB - ezt most cáfolnom kell. Ha jó (vagy egyszerűen csak nem kifejezetten rossz) alaplakkot használok előtte, akkor négy napot bír ki nagyon-nagyon minimális kopással.

0 megjegyzés: