Visszatekintés, tervek, változások

23:38 Varjúlány 0 Comments

Tudom, hogy sok volt mostanában az off bejegyzés, 31-én jelentkezni fogok a decemberi kedvenceimmel, és ígérem, hogy visszatérek a beauty témához, de ezt az összegzőt és a 2015-ös terveimet mindenképp szeretném megosztani veletek. :)

Visszatekintés

Nagyon vegyes év volt számomra a 2014-es, sokkal eseménydúsabb, mint az ezt megelőző, és ezzel együtt hullámzóbb is. Voltak nagyon nehéz, fárasztó időszakaim, de a vége nagyon jól alakult.

Valamikor nyár elején arra jutottam, hogy a kicsit is érdekesebb pillanatokról készítek egy-egy képet, teljesen mindegy, mennyire jót, a lényeg csak az, hogy ha ránézek majd sok idő elteltével, eszembe jusson, hogy mennyi minden történt velem.

Ezeknek a fotóknak és a hozzájuk fűzött kommentárjaimnak más helye van, de néhányat most megmutatok, végül is nincs Instagramom, ez talán valamelyest helyettesíti. :)


Jártam Péterfy Bori koncerten, életre szóló élmény volt. Szeretnék én is olyan ösztönösen szabad lenni, mint ő. A híres magyar nők közül Bori és Katona Klári a két kedvencem.


A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Belmondo koncerten is voltam, kamaszkorom egyik kedvenc együttese. Még mindig egész jók, és a Szabadtéri Színpadon játszottak - színházi előadást is láttam ott, ami szintén jó emlék, így valamelyest még szebbé tette ezt is.


Jártam a volt főnökömmel és a volt munkatársammal a fővárosban. Nagyon szeretem Budapestet, de akkor pontosan annyit láthattam belőle, ami a képen is látható. A korlát kicsit szimbolikus. :)


Nyáron eláztam úgy, mint még soha. Zuhogó esőben jöttem át a városon. Azóta tudom, hogy mit jelent a bőrig ázni kifejezés.


Ismét Budapesten jártam, egészen konkrétan Budán. Nagyon nehéz időszak volt mögöttem, és lényegében ezért tartottam ki. Ehhez képest egy alig tízperces sétára futotta.  


Férjhez ment az egyik barátnőm Debrecenben. Kicsit szemerkélt az eső, a szertartás előtt leültem az egyik teraszra és ittam egy üdítőt. :)


Budapest, Szent István park. Kedvelem azt a helyet, sőt, lényegében az egész környéket. Ez a fénykép pedig emlékeztet kissé az egyik kedvenc festményemre.


Dunakeszin jártam munkaügyben. A nap első fele nem volt olyan rossz, de aztán a java azzal telt, hogy (ne gondoljatok semmi rosszra!) egy kátyúkkal teli út mentén kerülgettem a kamionokat.

Úgy éreztem, hogy gödörben vagyok én is. Ekkor kezdett el körvonalazódni bennem, hogy ismét lépnem kellene munkafronton.


Novemberben is voltam Budapesten, a Szerájban vacsoráztam, életem legjobb vegetáriánus rakott tésztája volt a fenti.

Tervek

- Most már tényleg szükségem van arra, hogy megosszam egy macskával az otthonomat. Régóta vágyom rá, régóta próbálom lebeszélni magam róla ezért-azért, de nem megy tovább. Kell, akarom, és igyekszem a lehető legjobb társa lenni.

- Szeretném elkerülni az ismétléseket. Hajlamos vagyok ugyanazt sokszor elolvasni, megnézni, visszamenni ugyanoda. Új élmények kellenek, új felfedezések, nem akarok leragadni a mostaniaknál.

- Még többet szeretnék utazni, először is Miskolcot akarom alaposabban megnézni - valójában év végi terv volt, de a munkahelyváltás miatt csúszott.

- Sokszor jártam színházban idén, de még többet szeretnék. Nyíregyházán és máshol is.

- Nagyon sok éve követem már a Forma-1-et, éppen ideje lenne kilátogatnom egy futamra.

- Semmit nem csinálok tovább, és semmibe nem ölök több időt és energiát, csak addig és annyit, amíg nekem jól esik. Muszájból van elég, magamnak nem teremtek még többet.

- A fülbevalók kivételével nem vehetek több bizsut. Mire elkezdenék kötődni hozzájuk (nekem ez a célom az ékszerekkel) vagy kiesik a kő belőlük, vagy lekopnak, vagy elhajlanak... elég ebből.

- Munkafronton akármilyen irányt is válasszak (jelenleg teljesen mással foglalkozom, mint ami a végzettségem), mindenképp törekednem kell rá, hogy továbbra is előre haladjak. Talán kicsit karrierista vagyok, de ez nekem fontos. :)


Változások 

Nagyon igyekeztem visszafogni magam, és nem megírni ide, de elég komoly "blogválságban" telt 2014 utolsó harmada, ezért ezzel kapcsolatban is lesznek apróbb változtatások. Nem biztos, hogy mindnek örülni fogtok, de muszáj ezeket meglépnem.

- "Minőségkényszerem" nem lesz továbbra sem, nem görcsölök rá arra, hogy csak "jó" posztokat tegyek ki, és véletlenül se csússzon be egy-két gyengébb, de innentől kezdve mennyiségkényszerem sem lesz. Igyekszem tartani a kétnapos tempót, de ha időnként nem sikerülne, nem fogok görcsölni miatta.

- Ellenben amit néhány hónapja bevezettem - időzítve, délelőttönként kerül ki a friss bejegyzés - megtartom, mert úgy tűnik, ez nektek is jobb így. :)

- Ha megdobnak kővel, felveszek egy nagyobb követ. Ez nagyon fontos, még ha nem is szimpatikus. Ez kell ahhoz, hogy ne fojtsam el az esetleges mérgemet, és ne vetítsem ki a komplett blogolásra.
Az emberi hangvételű, érezhetően jó szándékú, építő kritikákat ezentúl is örömmel fogadom, de ami csak azért íródik, hogy megbántsanak vele/nem igaz/csak feszültséglevezetés a szerzőjének, arra a fenti vonatkozik. Inkább legyek udvariatlan azzal az egy személlyel vagy céggel, aki úgy érzem, nem korrekt, minthogy azt érezzem, nekem ez a blog - ami egyébként ezerszer több jót, mint rosszat ad - csak fájdalmat és igazságtalanságot okoz.

- Megválogatom, kikkel működöm együtt. Azt hiszem, ezzel kezdődött az egész, hetekig komolyan morfondíroztam azon, hogy minden céggel megszakítom a kapcsolatot, de aztán rájöttem, hogy vannak hihetetlenül korrektek is. Ilyen például az Essence és a Catrice, nagyon-nagyon megérdemlik, hogy megemlítsem őket. :)

- Muszáj időt szakítanom arra, hogy kommenteljek az általam követett blogokon, mert az egyáltalán nem fair, hogy nekem írok, én pedig csak elvétve szólok hozzá bejegyzésekhez.

- Megpróbálok még inkább "én" lenni itt is, többet adni magamból. Ez nem feltétlenül a személyes hangvételű írásokat jelenti, hanem inkább azt, hogy igyekszem még hangsúlyosabbá tenni a saját ízlésemet. Ez talán kicsit ködösnek tűnik, de remélem, pár hónap múlva már érteni fogjátok.:)


Nektek hogy telt 2014? Mit terveztek 2015-re?:)

0 megjegyzés: