L'Oreal Colour Caresse Wet Shine Stain - Milady

8:58 Varjúlány 0 Comments



A kettővel korábbi bejegyzésben említettem, hogy az új L'Oréal ajakkencékről hamarosan bővebben is kifejtem a véleményem. Nos, itt is vagyok, igaz, csak az egyikkel, nevezetesen a Milady-vel, a pirosnak úgy döntöttem, inkább egy külön posztot szánok, mivel nem csak a színük különbözik.


A csomagolása egész tetszetős, egy hibája van, sajnos gyűjti az ujjlenyomatokat, bár ez engem csak a fotózás miatt zavar, egyébként egyáltalán nem.

Az áttetsző részen keresztül láthatjuk, hogy melyik árnyalatról van szó, nagyon jól, kattanással záródik és nekem ez az áramvonalas forma is szimpatikus. Nem tudnék jobb külsőt kitalálni neki. :)


Az applikátora elég furcsa, most nem is kísérleteznék a körülírásával, látjátok a képen, hogy pontosan milyen.
Én nagyon szeretem ezt a megoldást, ezzel tudok a legpontosabban dolgozni, és ehhez a színhez és formulához bizony kell is a precizitás, úgyhogy ezt is csak üdvözölni tudom.


Féltem tőle, hogy az állaga nagyon folyós, már-már vízszerű lesz, de szerencsére nem ilyen. A felkenés pillanatában még elég híg, de már ekkor is kezelhető, néhány másodperc múlva pedig besűrűsödik, olyan lesz, mint egy enyhén ragacsos szájfény. Az illata kissé műanyagos, ugyanakkor gyümölcsös is, nekem tetszik, de nem vagyok biztos benne, hogy mindenki rajongana érte.

Eddig majdnem minden teljesen szép és jó, innentől viszont már kicsit megosztóbb lesz a Milady. A legtöbb tint, stain, ajakfilc és hasonló termék gyenge pontja az egyenletesség, és ez alól a L'Oréal sem kivétel. Oda kell figyelni felvitelkor és egy stabil kéz sem árt hozzá, biztosan nem ezt ajánlanám egy kamaszlánynak első szájfényként.

A színmintán miden óvatoskodás nélkül húztam vele a csíkot, láthatjátok is, hogy így nem az igazi, kísérleteznem kellett vele, míg rájöttem, hogy lesz a legszebb. A tintek általában úgy működnek rajtam a legjobban, ha felkenek egy nagyon vékony réteget, várok egy kicsit, majd átfutok a számon újra, de már kicsit több anyaggal. Ez a módszer Milady-vel közel sem ideális, de a szimpla vékony réteg sem. Rajtam úgy lesz a legviselhetőbb, ha egy vastagabb réteget használok, és azt nagyon gyorsan, rutinmozdulatokkal viszem fel, utána pedig már egyáltalán nem javítok bele. Így élőben már nincs vele gond, teljesen homogén felületet képez, képeken viszont még tűnhet foltosnak.



A problémái ellenére nagyon megszerettem a Miladyt. Befogja az ajkakat tintként, viszont közben szájfényszerűen rajta is marad, de még ha ez a réteg le is kopik, a szín - igaz, már kevésbé fényesen - még mindig kitart. Az étkezéseket is lazán túléli, én nem sok ilyen strapabíró szájra való sminkkel találkoztam eddig. És teszi mindezt úgy, hogy minimálisan sem szárít.

Plusz ott van még a színe, ami bevallom, elsőre csalódás volt, de csak elsőre. Szerettem volna egy nagyon sötét, nagyon durva lilát, ehelyett rajtam ez is pinkbe hajlik, a legnagyobb jóindulattal is maximum szilvásnak tudom nevezni, számomra még a durva lila határának közelében sincs, de mégis tetszik. Január második felében rendkívül sokat hordtam, jól jött a tartóssága és bevallom, ha ezt kenem fel, mindig vagányabbnak és bátrabbnak érzem magam, abszolút jó értelemben. :)


Összességében: Bajban vagyok most, ugyanis a többségnek nem merem ajánlani, a többieknek viszont igen, nagyon is határozottan. Aki még csak most ismerkedik a rúzsokkal, az inkább felejtse el a Milady-t, sok bosszúságtól megkíméli magát. Ezzel szemben a gyakorlottabbak, akiket nem zavar egy kis plusz erőfeszítés a kiváló tartósságért cserébe, mindenképp vessenek egy pillantást erre az árnyalatra! :)

0 megjegyzés: