Rimmel Lasting Finish Nude alapozó

0:05 Varjúlány 0 Comments

Azt hiszem, ez a teszt egy nagyon jó példája lesz annak, hogy mi az egyik legnagyobb blogger-problémám: ha az adott termék minden jó és rossz tulajdonságáról beszámolok, a bejegyzés végén nem fogjátok elhinni, hogy ez összességében egy jó alapozó. Pedig az, csak nem tökéletes - és nem tud többet, mint amit várhatunk tőle.


Nagyon sajnálom, hogy hozzánk nem az üveges-pumpás külsővel érkezett, ugyanis én alapozók esetén határozottan a pumpás megoldást preferálom. Nekem kényelmesebb, plusz a tubusokat pazarlóbbnak is tartom, mert soha nem sikerül megfelelő mennyiséget kinyerni belőlük, így pedig valamennyi termék mindig kárba vész - arról már nem is beszélve, hogy még fröcskölni is hajlamos.
Ez az első dolog, amit (sejthetően) a kedvező árért cserébe el kell fogadnunk.


Engem az illata a Max Factor CC krémére emlékeztet - igazság szerint sok más tekintetben is, gyakran olyan érzésem van, mintha annak a minden tekintetben felhígított mása lenne -, de attól szerencsére sokkal enyhébb, felkenés után már nem érezhető.
Az állaga nagyon folyós, eddig csak egyetlen ettől is hígabb alapozóval, a Maybelline Affinitone-nal volt dolgom. Ennek ellenére (vagy éppen ezért?) könnyen eldolgozható, én lapított ecsettel is szívesen használom, de sminkszivaccsal (Beauty Blender hasonmással) lehet a legszebben egybemosni a bőrrel.

Az én árnyalatom a 010-es Light Porcelain, ami egy nagyon világos szín - a karomon, ami a leghaloványabb, nem biztos, hogy annak hat, pedig tényleg az.

Ezért egy óriási plusz pont jár, és egyben ez az, amivel kiemelkedik az átlagos alapok közül a Lasting Finish Nude.

Alapozó nélkül:


Alapozóval:


A fedése egyértelműen gyenge. Egységesíti a bőrt, és éppen ennyit tud, de én nem is várok többet. A finise közepes, sem túl matt, sem túl fényes. Ebből és az enyhe fedéséből arra lehetne következtetni, hogy természetes hatású, de nem. Hiába "nem túl sok", élőben letagadhatatlan, hogy alapozva van az arcom, ha ezt használom.

Emellett én a "porcelánbaba" effektet is hiányolom, ami nem fedés függvénye (a Max Factor CC és a L'Oréal Accord Parfait/True Match is biztosítja ezt, pedig nem erős fedésűek), sokkal inkább finisé, és ahogy mostanában észrevettem, árkategóriáé - tehát könnyen lehet, hogy ez irreális elvárás is a Rimmeltől.

Nem szárít és komfortos viselet, azonban nem túl tartós, hat óra múltán fokozatosan nyoma vész. Viszont nem csúnyán, foltosan teszi ezt, hanem viszonylag egyenletesen, és primerrel lehet nyújtani az élettartamán.

Vannak gyengéi - lehetne szebb finise, jobb csomagolása, lehetne ragaszkodóbb, de 2000 forint alatt ettől jobb (vagy csak bármilyen) extra világos alapozót nem találni.
Akiknek nem kell ennyire világos árnyalat, azoknak nem biztos, hogy ajánlanám ezt a családot, mert ezen kívül nem tud semmi kiemelkedőt, azonban a szinte tejfehér bőrűek számára, akik nem akarnak sokat költeni és a matt hatást sem preferálják, lényegében ez az egyetlen lehetőség, és ha így nézzük, nem is rossz.


0 megjegyzés: