Mindenmentes arcápolás - LRP Toleriane Ultra Fluide és Balea Med Ultra Sensitive arclemosó

1:30 Varjúlány 0 Comments



Itt-ott említettem már, hogy nem vagyok az összetevők vizsgálásának elfogulatlan híve. Egyre több elméletem van arról, hogy miért is nem szabad kizárólag erre támaszkodni, plusz mostanság az is szerepet játszik az INCI-vel szembeni ellenállásomban, hogy számomra a legtöbb esetben nagyon ellenszenves a kommunikáció, ami mögötte/mellette húzódik.
Továbbá mostanra egész jól sikerült ráéreznem, hogy mi kell az egyáltalán nem érzékeny bőrömnek, így csak két összetevőt próbálok kerülni, amikről úgy tapasztaltam, hogy nem tesznek jót: az alkoholt és az aloe verát. Én egyedül ezek kiszűrésére használom az összetevőlistákat.

Viszont a közelmúltban két olyan terméket is kipróbáltam, amiknek a legnagyobb erősségük elméletileg az, hogy "mindenmentesek", ezekről szeretnék beszámolni most.


A La Roshe-Posay újdonsága a nemcsak magában a krémben rejtőzik, hanem a csomagolására is nagy hangsúlyt fektettek. A műanyag külsőben egy tasak található, ebben van a krém - a tasak a termék fogyásával egyidejűleg fokozatosan húzódik össze, így egyrészt az utolsó cseppeket is kinyerhetjük belőle, másrészt a pumpás kiszerelésnek köszönhetően a minőségét is a lehető legtovább őrzi meg.
Ha már pumpa: jól működik, elforgatással nyitható-zárható, amit én mindig díjazok, viszont hiányolok egy kupakot. Csak esztétika, de szerintem így befejezetlennek hat.


Arcra és szemkörnyékre egyaránt használható, a nevéhez hűen egy nagyon könnyed állagú krémről van szó, tényleg a fluide a legmegfelelőbb szó rá. Csak nagyon minimális illata van, de az sajnos kellemetlen, műanyag és kemikália keveréke.

A hatása kifogástalan. Még az én szárazba hajló bőrömet is érezhetően feltölti, és a feltölti a legjobb szó rá. Érezhetően minden cseppjét tudja hasznosítani az arcom, amit eloszlatom, beszívja, és perceken belül láthatóan szebb, egészségesebb lesz a bőröm. Belülről is érezhető a változás, azonban minden szempontból csak rövid ideig tart. Ennek az oka az, hogy az én bőröm nemcsak vízhiányos, hanem zsírhiányos - a Toleriane pedig az első problémára szuper, és így ideiglenesen kiegyensúlyozza a bőrömet, de zsírt pótolni nem tud, ami az arcom tartósan szebb állapotához kellene. 

Teljes meggyőződéssel írom, hogy ez egy klassz krém kevert és normál bőrre, amire egyébként is ajánlják, különösen, ha enyhén vízhiányos is, az pedig még egy további plusz pont, hogy érzékeny bőrűek számára is megfelelő.

Nyáron lehet, hogy nekem is ideális lesz, most viszont még csak úgy érzem elegendőnek, ha esténként egy táplálóbb éjszakai krémmel egészítem ki.


Az örök kedvenc rózsaszín tubusos Nivea arclemosóm időről időre eltűnik a drogériák polcairól, és ilyenkor mindig kénytelen vagyok valami mást kipróbálni.

A Balea Med Ultra Sensitive-ről nagyon sok jót hallottam, és reménykedtem benne, hogy ha szeretni nem is fogja, legalább elviseli a bőröm - ugyanis nekem pont a lemosókkal van a legtöbb problémám.
A jó esetben mérsékelten száraz bőrömre olyan lenne ideális, ami megtisztít ugyan a szennyeződésektől, de zsírt nem távolít el, mert esetemben fölösleget nem tud lemosni, csak olyat, amire szükségem lenne. Ilyet nagyon nehéz találni, a Nivea kivételével eddig nem is sikerült.

Visszatérve a Baleára: a baráti árához egyszerű külső társul, amivel nem is lenne gondom, ha a kupak nem tűnne gyengének. Minden használat során azért imádkozom, hogy még ne törjön le, még ne repedjen meg. Nem óriási probléma, de engem zavar.


Maga a lemosó nagyon egyszerű, és pont ezért furcsa. Áttetsző, illata nincs, így használat közben csak az erőteljes csúszósságát érzem, semmi egyebet, ami a krémes, illatos termékek után kicsit bizarr számomra.

Én körülbelül két borsószemnyit szoktam némi vízzel eloszlatni az arcomon, majd lemosom. Csak minimálisan habzik, a sminket nem távolítja el, de ezt nem is vártam, viszont a szennyeződéseket szépen lehozza.

Vannak azonban negatívumai is, ha nem vagyok nagyon-nagyon óvatos arcmosás közben, csípi a szemem, ilyen korábban még soha, egyetlen más tisztítónál sem fordult elő velem.
Néhány használat után még nem szárít, ha viszont tartósan, napi szinten ezzel mosom le az arcom, minimálisan szárazabbá teszi a bőrömet. Ezek miatt sajnos nem lett a Nivea méltó utódja, de még helyettese sem. Le kell írnom: nekem nem vált be.

Az LRP Toleriane Ultra Fluide-ot a L'Oréal egyik rendezvényén kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

0 megjegyzés: