Mexx Energizing

9:45 Varjúlány 0 Comments



Nemrégiben részt vehettem a új Mexx illatpár, az Energizing bemutatóján, ott kaptam ajándékba ezt a két edt-t, most pedig szeretném megosztani róla a véleményem.:)

A rendezvényen elhangzott, hogy egységesítették-megújították a márka illatainak dobozát, bevallom, ez nekem nem igazán tűnt fel, szerintem nem történt forradalmi változás. De én úgy vélem, ez nem is baj. A parfümök üvege általában hat rám - bár azon is érdemes lenne elgondolkodnom, jó-e ez így - , a dobozuk viszont már hidegen hagy.
Ebben az esetben a férfi és a női egyaránt egyszerű és illenek a bennük lévő illathoz - főleg a női, de semmi több.



Az üvegük is egyszerű, de mégis nagyon ötletes. Tetszik a modern forma a kis csavarral, azzal, hogy a szórófej nem középen van. És ha már szórófej: zseniális ötlet volt a színes szár. Semmi csicsa, valószínűleg nem is került sokba - én úgy gondolom, ebben az árkategóriában inkább fektessenek annyit az illatba, amennyit csak lehet, és minél kevesebbet a külsőségekbe - , mégis érdekes, megjegyezhető és figyelemfelkeltő.


Szinte minden parfümökről szóló írás megemlíti, hogy az illatokat mindig ki kell próbálni bőrön is, nos, az Energizing női változatára ez fokozottan igaz, mert teljesen más, mint egy papírcsíkon. (Sőt, a bemutatón egy műanyag blotteren próbálhattuk ki, azon aztán teljesen, tootálisan más volt. Ezt csak azért jegyzem meg, hogy ha esetleg boltban találkoznátok ilyen műanyag "papírcsikkal", ne higyjetek neki.:) ) 

A hivatalos leírás szerint a gyümölcsös-virágos kategóriába tartozik, az illatjegyei között pedig szerepel a dinnye, az alma, a narancs, a guava, a rózsa, a fehér fa, a musk és az ámbra. Szokás szerint én kicsit mást érzek.

Az első pillanatokban nagyon erőteljes a dinnye, és mögötte, a háttérben még némi alma is meghúzódik, de nem az édesebb, hanem a savasabb fajta. Viszont ezek nagyon hamar tovaszállnak, és onnantól egy enyhén virágos, kicsit fás, erőteljesen muskos és teás gyönyörűség következik. Igen, gyönyörűség. 

Én a rózsát csak nagyon finoman érzem, és abból is a lágy rózsát, nem a karcos típusút. Mellette a virágos jegyekért még a gerbera felel, ami a legtöbb virággal ellentétben egyáltalán nem babás, sőt, igen markáns, mégis visszafogott. Az első percek gyümölcsössége és az enyhe virágosság mellett ott van a nagyon hangsúlyos muskos alap, az én bőrömön legalábbis. Most épp muskimádó korszakomat élem, talán ezért is tetszik annyira ez a parfüm. A musk egy teás-kamillateás jeggyel is társul, ez ad az egész illatnak egy kis melegséget. 

Szerintem a női Energizing nem energikus, inkább dinamikus. Egy nagyon modern, letisztult, már-már minimalista alkotás ez mindenfajta - nem szeretem ezt a szót, de most ez a legtalálóbb - dögösség nélkül. Ez sem kifejezetten az én illatom, mégis szívesen viselem, nekem kifejezetten tetszik. Ha picit jobb, drágább alapanyagokból készült volna, simán elhinném, hogy egy nagy parfümgyártó illata, mert a koncepció jó. Bár az már egyáltalán nem garantált, hogy nagy sikere lenne, mostanában nem ez a vonal a legdivatosabb, de talán pont azért jó, mert más.


A férfi edt már közel sem tetszik ennyire. De azt is hozzá kell tennem, hogy a férfi illatokhoz egyáltalán nem értek, úgy olvassátok a véleményem.:)

Egy nagyon tipikus friss-aromás, zavaróan fás férfiillat, egyszerűen... semmi különös. Sőt: csöppet sem kifinomult. Víz (vagyis csak az, amit képzeletünkben a vízhez társítunk), grépfrúthéj és citromhéj elegye némi azonosíthatatlan fás alappal. 
Összességében olyan, mint egy erősen, maróan szénsavas tonik megbolondítva némi citrom- és grépfrútlével, majd megcsavarva egy kis dezodorral.


A női illatot szerintem nagyon eltalálták, a maga egyszerűségében különleges, a férfi verzió viszont unalmas, közhelyes és minden szépséget nélkülöző.

0 megjegyzés: