Maybelline spirálok összehasonlítása: Colossal Smokey Eyes kontra The Rocket Volum' Express

8:08 Varjúlány 0 Comments

Már sokszor említettem, hogy nagyon szeretem a Maybelline spiráljait. Ugyan nem képesek drámai hatásra, de megbízható daraboknak tartom őket, és úgy tapasztaltam, hogy az ettől drágább szempillafestékek is csak kicsivel tudnak többet, az olcsóbbak pedig sokkal gyengébben teljesítenek, így szívesen választok a márkától spirált.


A csomagolásukról sok újat nem tudok mondani, a formájuk egyformán duci, mindkettő rikító színekben pompázik, szerintem ízlés kérdése, hogy kinek melyik színösszeállítás tetszik jobban. :)


A keféjük már sokkal több dologban különbözik, pontosabban csak a méretük egyezik meg.


A Smokey Eyes a klasszikus Colossal fejet kapta, hagyományos, hosszú szálakkal, melyek a vége felé fokozatosan elkeskenyednek.


A Rocket-é ezzel szemben műanyag, és rengeteg apró tüske hivatott a festék felvitelére. 

Én a Colossal keféjéhez már teljesen hozzászoktam, nem ez a kedvencem, de problémám sincs vele. Viszont a Rocket Volum' Express-é nincs jóban a szememmel. Valahányszor használni próbálom, mindig úgy érzem, hogy a kis tüskék szúrják a vízvonalam, és könnyezni kezdek. Nem tudom, miért lehet ez, mert nem teszem annyira közel a szememhez, és a Max Factor False Lash Effectje is hasonló kialakítással rendelkezik, de azzal nem volt ilyen problémám.

A Colossal festékének illata virágosba hajlik, a Rocket-é viszont a szokásos, kissé kellemetlen spirálillat. Az állaguk is különbözik, míg az előbbi inkább hígabb, az utóbbi szárazabb.



Azt mindenképp meg kell jegyeznem, hogy a képek a lehető legelőnytelenebb szögből készültek, ennyire nem rövidek a pilláim, viszont az ívelés csak így, innen volt észrevehető. 

Egy rétegben elég nagy különbség van a kettő között, a Rocket Volum' Express látványosabb, de a Colossal hatása nekem mégis jobban tetszik. Elvékonyodó, karcsú pillákat eredményez, és ettől egyszerre lesz természetesebb és mégis hosszabb hatású a pillakoszorú.
Két rétegben teljesen egyformák, a Smokey Eyes behozza a lemaradását a márkatársával szemben. Mindkettő valamivel ütősebb duplázva, de tapasztanak is, igaz, számomra még elfogadható mértékben.

A tartósságukra nincs panaszom, reggeltől estig bírják, viszont az eltávolítást tekintetve fedezhető fel a legnagyobb különbség köztük. Míg a Colossal szinte tiszta vízzel is maradéktalanul eltávolítható, addig a Rocket-hoz erősebb sminklemosó szükséges, és még azzal is dörzsölni kell a szemkörnyéket, amit én nem szívesen teszek.

Egyik spirál sem tesz csodát, de a hétköznapokon én ilyen hatással is elégedett vagyok. Ha választanom kell a kettő közül, egyértelműen a Colossal Smokey Eyes-ra teszem a voksom, még úgy is, hogy egy rétegben az muzsikál gyengébben, mert a Rocket keféjével nem boldogulok - a hiba valószínűleg bennem van, mert tudom, hogy nagyon sokan szeretik -, ráadásul a könnyű lemoshatóság számomra nagyon fontos, ezért én a sárga tubust kiáltom ki győztesként. :)

0 megjegyzés: