On and on Bronze & Sahara Treasure

8:06 Varjúlány 0 Comments

 

A L'Oréal és a Maybelline idestova két éve szinte egyszerre jelentkezett egy-egy forradalmi szemfestékkel, előbbi a pigment-préselt púder hibrid Color Infaillible-vel, utóbbi pedig az extra tartós, alapnak is kiváló Color Tatoo-val. Mindkettő elsöprő sikert aratott, és mikor végre nálunk is beszerezhetőkké váltak, én is kipróbáltam őket, viszont pont a két legnépszerűbb árnyalat nem vonzott. Mígnem a sok pozitív vélemény hatására megkésve, de én is beszereztem őket.



A csomagolásukkal teljesen elégedett vagyok, nem is fecsérelnék rájuk sok szót, a Maybelline erős üvegtégelyben érkezik, s bár a L'Oréal festéke nyűanyag külsőt kapott, az sem kevésbé szép, sőt.


A belbeccsel sincs gond - legalábbis első blikkre. A Color Tattoo állaga ugyan olyan, mint türkiz társáé, közel sem gélhez hasonló, mint ahogy ígérik, hanem egy sűrűbb, keményebb, kicsit vajszerű krém, de szerintem ez egyáltalán nem jelent problémát.
A Color Infaillible egy nagyon lágy, selymes (de nem krémes!) púder, kellemes tapintású, és bár ahogy hozzáér az ecset, porol valamennyire, felvitel közben szerencsére nem hullik. Műanyagos-alkoholos illata van, erős, de engem nem zavar már, megszoktam.:)


Ami miatt én elsőként nem ezeket az árnyalatokat vettem le a polcról, az nem más, minthogy úgy éreztem, nem az én színeim, és ez félig-meddig be is igazolódott. Az On and on bronze egy sötét, melegebb tónusú bronzbarna hideg fénnyel, a Sahara Treasure pedig ennek pont a fordítottja: hidegebb tónusú bronzos aranybarna meleg fénnyel.

Egymást nagyon szépen kiegészítik, a youtube-on rengeteg csodás sminket találhattok ezzel a két termékkel.:)

De visszatérve a Color Tattoo-re: ezzel kapcsolatban sajnos beigazolódott a gyanúm, az én szememen nem az igazi. Ha nem vagyok nagyon óvatos vele, könnyen beesett, beteg szemeket érek el vele, és a meglévő karikáimat is még csúnyábbnak mutatja. Hiába a hideg fény, sajnos rajtam a meleg tónus érvényesül. Némi taupe, szürkésebb barna porral kiegészítve már nem olyan rossz, viszont azt a furcsaságot vettem észre, hogy ha a mozgó szemhéjamon port ütögetek bele, négy-öt óra után elég csúnyán megkopik. Tudom, hogy a fordítottja lenne logikus, de a legutóbbi sminkes bejegyzésben is láthattátok, hogy sajnos nem teljesít valami fényesen. Azt még mindenképp hozzá kell tennem, hogy a türkiz társával nincs ilyen problémám - és igazság szerint a többi, esetenként olcsóbb krémes festékemmel sem.

Ellenben a Sahara Treasure pozitív csalódás, tartós, mint az összes többi Infaillible festék, és ha lehet, szemen még szebben mutat, nagyon erőteljes fémes fénye van. Barnasága ellenére a szemhéjamon bárhol használhatom, belül, a mozgó részen, kívül, akár önmagában, akár más színnel párosítva, nem lesz tőle beteg, fáradt a tekintetem. Egyedül az alsó pillasornál nem az igazi, de oda úgyis matt(abb) szemhéjpúdereket szoktam használni.

Összességében: Megértem és elhiszem, hogy az On and on Bronze sok lánynak alapdarab lett, viszont számomra sajnos nem az, óvatosan kell bánnom vele, és a tartóssága sem tökéletes. A Sahara Treasure ehhez képest nagyon kellemes meglepetés, egyáltalán nem unalmas szín, és a minőségére sincs panaszom.

0 megjegyzés: