Fekete, szilvakék, piros

6:53 Varjúlány 0 Comments



Meglehetősen régen mutatkoztam utoljára, pedig ez elméletileg egy sminkblog lenne, aminek ugye alapkövetelménye az, hogy sminkek is legyenek. Igen, csak... ezekkel a bejegyzésekkel boldogulok a legnehezebben. De térjünk a lényegre.:)

Mindkét alábbi smink elég őszies szerintem, és bár egyik sem túl extra, de azért hátha ötletet adok valakinek.:) A szemem mindkét esetben kicsit... "grunge", egyrészt szeretem ezt a maszatos, csöppet lepukkant stílust, megkockáztatom, hogy ebben a formában még nem is áll tragikusan, másrészt lusta dög vagyok normálisan satírozni, plusz igazság szerint hely sem nagyon van a szemhéjamon egy komolyabb átmenetnek, mert úgy meg a használt szín nem érvényesül.
A számra mindkétszer erőteljes rúzs került, az arcom viszont visszafogott maradt, pirosítót nem is használtam, csak highlightert.




Fekete púdert ütögettem az egész szemhéjamra, aztán átfutottam a széleken egy matt bőrszínnel (nem satíroztam, tényleg csak átfutottam), majd egy fényesebb szürkével is átmentem nagyon finoman a mélyítővonalnál/szemráncnál. A vízvonalamon fényes bőrszínű ceruzát használtam, végül pedig egy kevés (nem túl pigmentált)  feketét maszatoltam el az alsó pillatőnél. Eztán jöhetett a szempillaspirál, a highlighter, végül pedig két rúzst kevertem a számon. Ennyi.:)
Nem mondom azt, hogy egy pár perces smink, de nem is kivitelezhetetlenül bonyolult, és ha esetleg ez a félkész hatás nem tetszene, azon is könnyű segíteni egy kis eldolgozással.

Arc:
L'Oréal Accord Parfait alapozó (Rose Ivory)
MAC Mineralize korrektor (NW20)
Douglas Highlighter

Szemöldök:
Catrice szemöldökzselé

Szem:
BeYu szemhéjalapozó
Catrice szemhéjpúderek (140, The Captain Of The Black Pearl, 090, Bring Me Frosted Cake)
Douglas paletta fekete és szürke színe
Essence Long Lasting szemceruza (10, Almost Famous)
Yves Rocher Sexy Pulp szempillaspirál

Száj:
MAC Lady Danger
Rimmel Kate Moss rúzs (111, Kiss Of life)





Itt egy ceruzát használtam alapnak, abból került az egész mozgó részre, majd beleütögettem egy hasonló színű szemhéjpúdert. A széleken ezúttal is átfutottam egy matt bőrszínnel, de nem satíroztam komolyabban, ez a szín amúgy is veszélyes ilyen szempontból. Viszont barna szemhez szinte kötelező legalább egyszer kipróbálni.:)
Megint jó barátom volt a bőrszínű szemceruza, az alsó pillatőnél pedig a korábban használt kék szemhéjpúdert kevertem egy kis feketével, és úgy maszatoltam el.
A highlighter most sem maradt el, azon viszont sokat gondolkodtam, hogy mi kerüljön a számra. Egy világosabb szájfény is sokáig versenyben volt, de aztán győzött ez a kontrasztosabb rúzs.:)

Arc:
L'Oréal Accord Parfait alapozó (Rose Ivory)
MAC Mineralize korrektor (NW20)
Douglas Highlighter

Szemöldök:
Catrice szemöldökzselé

Szem:
Max Factor Wild szemceruza (35)
Amaze szemhéjpúder (Blue)
Catrice szemhéjpúder (090, Bring Me Frosted Cake)
Essence Long Lasting szemceruza (10, Almost Famous)
Douglas paletta fekete színe
Yves Rocher Sexy Pulp szempillaspirál

Száj:
Catrice Bloody Red


Ui.: Tudom, hogy a képek kicsit "műanyagok" lettek, de muszáj volt szerkesztenem rajtuk, hogy a színek rendben legyenek.

0 megjegyzés: