Max Factor Excess Volume szempillaspirál

10:29 Varjúlány 0 Comments

Az őszi bloggertalálkozón már kaptunk néhány információt a Max Factor Excess Volume-ról, nagyon ígéretesnek tűnt, engem ott meg is nyert. Így nagy örömmel jeleztem nektek a facebookon, amikor megjelent a drogériák polcain, aztán miután először kipróbáltam a tesztelésre kapott darabot, elmúlt a lelkesedésem. Ugyanis ahogy sok más véleményezőnek, nekem sem vált be rögtön. Félre is tettem néhány hétre, de idővel csak elkezdtem használni és szép lassan szerencsére megmutatkoztak az erősségei is. :)


A szempillaspirál meglehetősen nagy és kétvégű, viszont 20 milliliternyi festéket tartalmaz, ami az átlagos duplája. Nekem könnyebben kezelhető így, hogy "van rajta mit fogni", de azt hiszem, ez a többség számára inkább kényelmetlenné tenné a használatát.
A külseje több szót nem is érdemel, talán még annyit kell megjegyeznem, hogy az ezüst feliratok idővel sajnos megkopnak.




Az első lépés lényegében a márka False Lash Effect-je, a kefe és a festék is ugyanaz, a másodikként használt az innováció, ez egy lakkréteget képez a pillákon, elméletileg ettől sokkal intenzívebb és fényesebb fekete lesz a pillasor. Ez az oldal hagyományos, a 2000 Calorie-val megegyező kefét kapott, a festék viszont teljesen más, mint bármi, amivel eddig dolgom volt. Az illata közelről igencsak kellemetlen és az állaga is egyedi, egyáltalán nem folyós, de nem is száraz, talán a krémes a legtalálóbb jelző rá.

Spirál nélkül:


Az első lépés egy rétegben történő használata után:


Az első lépés két rétegben történő használatát követően:


Majd a lakkal:


Egy tiszta kefével való átfésülés és némi smink után:


Különösen az első és az utolsó kép között nagy a változás, a kettőt érdemes összevetni. :)

Az én szempilláim elég problémásak, mint ahogy láthatjátok is, rövidek és sajnos lefelé hajlanak. Persze próbálok ezen göndörítővel segíteni, de az eredmény legfeljebb csak pár órán át tart.

Az egyes számot viselő oldal szépen ível és hosszabbít is valamelyest, de kissé összeragasztja a pillákat, a lakkréteg hatása valamivel erőteljesebb, de a pókláb-effektre is nagyobb az esély, viszont ez könnyen korrigálható egy megtisztított kefével való átfésüléssel.
Tudom, hogy ez a sok réteg és a plusz fésülés nagyon bonyolult folyamatnak tűnik egy "sima" spirálozáshoz képest, én sem szöszmötölnék ezzel minden egyes reggel, de az eredményt figyelembe véve nekem alkalmanként érdemes pepecselnem vele, ugyanis az utóbbi időben egyetlen más szempillafestékkel sem értem el még csak hasonló hatást sem.

A lakknak van egy tulajdonsága, ami kulcsfontosságú lehet: nagyon tartós. Ez egyrészt jó, mert segít megtartani a szempillék ívét, ha ezt használom, a nap végén is olyan göndörek, mint sminkelés után, továbbá tényleg elképzelni sem tudom, hogy peregni kezdjen vagy egy jóízű nevetés után lefolyjon. Azonban ez hátrány is egyben, mert eltávolítani sem egyszerű. Az első használat után ezért tettem félre, ugyanis hiába problémásak a pilláim, van egy fontos kikötésem: nem vagyok hajlandó erősen dörzsölve lemosni a szemsminkem.
Emiatt eddig kifejezetten a vízzel oldható szempillafestékeket kerestem, és ez nem az, viszont ha fél-egy percig a Bourjois micellás vizével átitatott korongot rajta hagyom a szememen, könnyen megszabadulok a lakkrétegtől is.

Továbbra sem érzem száz százalékosnak ezt a spirált, sokaknak valószínűleg meggyűlne a baja vele, de pont az én gondomon tud segíteni. Viszont még ennek ellenére sem ezt veszem elő kizárólagosan, mert körülményes a használata, azonban olyan előnyei vannak (amik igaz, hogy nehézkes lemosással társulnak), amik kevés más szempillafestéknek.

Összességében: Ha egy könnyen kezelhető spirált szeretnétek, én úgy gondolom, nem ez lesz az ideális választás. Azonban ha arra vágytok, hogy a nehezen elért göndörséget tartsa meg egy festék, és bírjon ki makulátlanul egy napot, ezért cserébe pedig hajlandóak vagytok kicsit több figyelmet fordítani a felvitelre valamit a lemosásra, akkor az Excess Volume jut eszembe elsőként.

0 megjegyzés: