Urban Decay Naked Basics

7:43 Varjúlány 0 Comments


Az áprilisi kedvenceimet felsorakoztató bejegyzésben ígértem, hogy bővebben is beszámolok majd a Naked Basics-ről, nos, el is jött az ideje. :)

Idáig viszonylag ritkán használtam porokat, inkább világos krémes festékeket vettem elő, ha pedig mégis hagyományos szemfesték után támadt kedvem nyúlni, a sötétebbeket vagy a színeseket részesítettem előnyben. Azonban pár hónapja vágyakozni kezdtem egy igazán jó neutrális paletta után, de a viszonylag széles kínálat ellenére nehezen találtam megfelelőnek tűnőt, ugyanis nekem a meleg barnák nem állnak jól. Így ki is esett a Naked első verziója, a MUA-féle koppintását is alig használom, a három szép, de közel sem vagyok biztos benne, hogy nekem előnyösek lennének az árnyalatai. A kettővel már más a helyzet, a tizenkét színből kilenc biztos, hogy a kedvencem lenne, de ha már ilyen összeget költenék valamire, szeretném, ha teljes egészében ki tudnám használni.
Így végül a Basics mellett kötöttem ki, mert ebből csak egy árnyalat tűnt kérdésesnek, továbbá úgy gondoltam, hogy a matt festékeken érezhető lesz a minőségbeli eltérés az olcsóbbakhoz képest.


Egy kellemes tapintású, dombornyomott feliratú dobozkában érkezett, lehet, hogy csacskaság, de még nem volt szívem kidobni. :)


(Valamivel fakóbb és szürkébe hajlóbb, mint a fotókon,

sajnos a gépem csak így boldogult vele, de maguk a színek már rendben lesznek. :) )


Maga a paletta erős fémből (vagy műanyagból?) készült, valamilyen gumiszerű anyaggal van bevonva és nagyon-nagyon jól zár, a tetejében pedig tükör van, ezért ha utaznék valahová, biztosan ezt vinném magammal.


Arra számítottam, hogy nagyon kicsi lesz, ehhez képest én közepesnek mondanám, alatta egy Sleek paletta van, mellette pedig egy Catrice rúzs, hogy tudjátok mihez viszonyítani.



A hat szín egymás mellett sorakozik, nézzük egyesével, melyik milyen:

Venus: Az egyetlen nem matt darabja a palettának, én elefántcsontnak hívom erőteljes selyemfénnyel. Az állaga mesés, nagyon pigmentált és nagyon tömény. Főleg a belső szemzugba szeretek tenni belőle, de finoman használva a szemöldökcsonton is szép lehet.

Foxy: Erőteljesen sárgás bőrszín, nekem mindig egy gombóc vaníliafagylat jut eszembe róla. Sajnos az én színeimhez ez már túl sárgás, rajtam matt létére aranynak hat, ezért csak egyféleképp tudom használni, nagyon keveset veszek fel belőle az ecsetre, és ezzel futok át a széleken.

W.O.S: Kicsit sötétebb, barackos-sárgás bőrszín, általában ebből kerül a szemem belső harmadára.

Naked 2: Azt hittem, ez az árnyalat lesz a kedvencem, de sajnos tévedtem. A színe nagyon tetszene, ez az a barnás árnyalat, ami még nekem is egyértelműen előnyös, viszont sajnos nem elég pigmentált. Ennek ellenére persze használom, de csak a bronz vagy a szürkés Color Tattoo főlé, és építgetve.

Faint: Tartottam tőle, hogy nekem túl meleg lesz, és részben sajnos igazam volt, az egész szemhéjamra nem tudom feltenni, de a külső harmadon vagy a pillatöveknél működőképes.

Crave: Az összes fotón, amit eddig megnéztem róla, feketének tűnik, a karomon is annak láttam, de érdekes módon a szememen nem az, inkább egy nagyon sötét, hideg tónusú barna. Ahogy a színmintán is látszik, kissé darabos.

A fényes színt csak dicsérni tudom, viszont mint ahogy talán a fentiekből is kiderült, a matt finisűekkel nem vagyok maradéktalanul elégedett. A Naked 2 meglepően vérszegény, a többi egész pigmentált, viszonylag puha, csak minimálisan porolnak és hullanak, tehát korrektek, de semmi több.
Továbbá még egy észrevételem van: nekem eddig minden szemhéjpúderem működőképes volt minden bázissal. Ezekre ez nem igaz. A Maybelline krémes festékeivel egész jól együttműködnek, az ArtDeco alappal is rendben vannak, viszont a BeYu szemhéjalapozóján nagyon gyengécskék voltak, az Essence Colour Arts-on pedig egyenesen botrányosak. Akármit csináltam, lehetetlen volt egyenletesen felütögetni a színeket. Persze tudom, hogy az Essence alapot elsősorban pigmentekhez találták ki, de mégis azt hiszem, hogy az UD formula tehet a gyalázatos teljesítményről, ugyanis míg a MAC Paint Potokon a többi szemfestékem viszonylag gyengén teljesít, ezek azokon a legszebbek.

Én időnként szívesen kiadok valamivel többet egy-egy drágább kozmetikumra, de mint ahogy azt már fent írtam, az ilyen darabokat teljes mértékben ki akarom használni, és szeretem, ha érezhető, hogy kicsit jobbak minőség tekintetében az átlagosnál. Ez utóbbi ebben az esetben csak a Venus-ra igaz, a másik öt árnyalatra nem, sajnos én nem találtam különbséget köztük, és az olcsóbb fénytelen szemfestékek között.

Összességében: Ha rajtam múlna, a Naked 2 jóval pigmentáltabb lenne, a Foxy pedig kevésbé sárgás. Nem akarom nagyon leminősíteni ezt a palettát, mert azt nem érdemelné, de azt sem mondhatom, hogy érzem, a jobb minőségre költöttem többet.

0 megjegyzés: