Az arcápolási rutinom - tavasz és nyár

8:58 Varjúlány 0 Comments

Sokszor ígértem már bejegyzést az arcápolási "rutinomról", végre-valahára sikerült összedobnom. :)

Amit mindenképp tudnotok kell, az az, hogy az én bőröm nagyon érzékeny az időjárásra, a hideget nehezen bírja, azonnal kiszárad tőle, így az őszi-téli és a tavaszi-nyári arcápolási termékeim nagyban különböznek. Továbbá az arcom alapvetően száraz, ha nem törődöm vele megfelelően, húzódik és egyszerűen csak nem szép. Az elmúlt évek során már rájöttem, hogy három dologra kell mindenképp figyelnem: szükségem van egy jó arckrémre, olyan arctisztítóra, ami egyáltalán nem szárít és a radírozás is kiemelten fontos.

Az utóbbi hónapokban kifejezetten jó irányba mozdult el a bőröm, már majdnem normál, amire nyilván a melegebb évszakok is rásegítettek, de én úgy érzem, a most használt termékek is tehetnek a változásról - ezért is akartam mindenképp megírni ezt az összesítőt.
Tehát lássuk, mikor mit használok:

Reggel


Reggelente sokáig csak vízzel mostam arcot, mert úgy gondoltam, hogy az esti tisztítás után fölösleges lenne bármi más. Tévedtem, igenis kell valami, de az én bőrömnek bőven elég egy könnyű, tejes-balzsamos lemosó, ami nemhogy nem szárít, de egyenesen táplál.
A Gerovital H3 Evolution tonizáló arclemosó tej személyében találtam meg ezt, elméletileg bele kell masszírozni a bőrbe, majd nedves vattakoronggal letörölni, de én nem szeretek korongot használni erre a célra, egyszerűen csak vizes kézzel lemosom.
Sajnos nem vagyok biztos benne, hogy ez a kence még elérhető a polcokon, de amennyiben az lesz, mikor elfogy, biztosan veszek belőle egy másikat, ha nem, egy balzsamos lemosóval fogom pótolni.


Az Eucerin AQUAporin krémről nem túl rég írtam, könnyed érzetet kelt, gyorsan beszívódik, mégis megfelelően táplál - én ezeket a tulajdonságokat egyszerre eddig még egyetlen tégelyben vagy tubusban sem találtam meg. Miután arcot mosok, minden reggel ebből használok körülbelül egy fél diónyit.


Ha nem sietek nagyon-nagyon, nem hagyom ki a szemkörnyékápolót, mert sajnos én kifejezetten hajlamos vagyok a szem alatti karikákra és ráncokra. Eddig magasan a Vichy Idéalia-jával vagyok a legelégedettebb, nyilván a hosszú távú hatásáról nem tudok beszámolni, viszont az biztos, hogy az enyhe hidratáló hatása mellett abban is segít, hogy a nap folyamán a korrektor ne üljön bele az apró ráncocskákba.


Az arcpermetek hasznosságával kapcsolatban sokáig kétségeim voltak, de most már elhagyhatatlan lépés reggelente néhány fújás a Lush Eau Roma Water-ből. Frissít, talán még táplál is és a krémek is gyorsabban beszívódnak tőle. Ha nagyon melegnek ígérkezik az idő, bedobom a táskámba, és nap közben is elő-előkapom. :)

Este


Este természetesen sminklemosással kezdek, most a Bourjois micellás vízét használom erre a célra. Nem próbáltam kifejezetten sok micellás vizet eddig, csak hármat, de az Eveline-t mérföldekkel veri, a La Roche-Posay pedig nem jobb, viszont drágább. Könnyen eltávolítja a festéket, nem szárít, nem irritál, tudja, amit tudnia kell.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokszor ellustálkodom a smink eltávolítását, és olyankor csak a szemsminkem törlöm le ezzel, az arcomat nem.


Már a harmadik vagy a negyedik tubust használom a Nivea száraz és érzékeny bőrre való arclemosójából, mert mindent tud, ami számomra létfontosságú: tisztít, de nem szárít. Ezek talán nem tűnnek nagy kritériumoknak, de eddig maradéktalanul egy lemosó sem teljesítette mindkettőt.
Ahogy már írtam, van, hogy az arcomat nem törlöm át micellás vízzel, olyankor csak ezzel távolítom el a sminket onnan, és szépen leszedi, miközben valóban kíméletes.
Az enyémhez hasonló bőrtípusúaknak bátran ajánlom!


Az éjszakai krémekkel bajban vagyok. egyrészt szeretném, hogy legalább éjjel ne legyen semmi a bőrömön, másrészt sokszor érzem, hogy jól jönne a plusz táplálás.
Még nem találtam meg az ideális éjszakai kencét, most a Gerovital H3 Evolution családjának krémét használom, de ezt nem érzem annyira jónak, mint a lemosót. Nincs vele komoly gond, nem irritál, valamelyest hidratál, de úgy sejtem, van ettől jobb is - szerintem ősszel le fogom cserélni.

Hetente kétszer vagy háromszor


Nagyon sok arcradírt kipróbáltam már, voltak köztük jók és kevésbé jók, de közel sem szerettem egyiket sem annyira, mint a Let The Good Times Roll-t.

Nem feltétlenül gondolom úgy, hogy minden hasonló bejegyzést illusztrálni kellene, de azért csak beszúrok egy képet, ahol láthatjátok az arcbőröm jelenlegi állapotát:



Én úgy gondolom, hogy most viszonylag jó úton járok, sem komolyabb esztétikai, sem érzetbeli problémáim nincsenek a bőrömmel, jelenleg csak azért szorítok nagyon, hogy az ősz beköszöntével se változzon meg ez. :)

Ha hasonló a bőrtípusotok az enyémhez, nektek milyen termékek váltak be?:)

0 megjegyzés: