La Roche-Posay Cicaplast ajakbalzsam

0:04 Varjúlány 0 Comments

A legutóbbi kedvences bejegyzésben ígértem, hogy beszámolok erről az ajakápolóról... hát íme. :) 


December elején ért egy "kis beauty-baleset": a már cserepesre száradt számat sikerült alaposan megharapnom, annyira, hogy napokon keresztül fájt, meg is duzzadt és semmilyen itthon fellelhető kence nem bizonyult megfelelőnek rá.
Nem szokásom sem az első, sem a második panasszal orvoshoz fordulni, de már komolyan azt fontolgattam, mikor arra jutottam, hogy előbb még megpróbálkozom egy igazán hatékony balzsammal, majd némi keresés után rátaláltam a Cicaplast-ra.

A leírásából arra következtettem, hogy ha valami jó lehet egy ilyen fokú problémára, akkor ez lesz az, és az is felé billentette a mérleg nyelvét, hogy az LRP egy azon kevés márkák közül, amelyekre azt merem mondani, hogy bízom a termékeikben.


A csomagolása ugyanolyan egyszerű, mint a La Roche-Posay kozmetikumoké általában.
Egy dobozkában érkezik a tubus, nincs rajta semmi fölösleges cicoma, viszont amit elvárok tőle, az tudja. Jól visszazárható, könnyű kinyerni belőle a terméket és a hegyes csőrével viszonylag egyszerű eloszlatni az ajakápolót.
A külsővel sincs komoly gond, de a lényeg ebben az esetben egyértelműen a beltartalom, és azon túl is a hatékonyság.


Az állagára a balzsamos jelző a legmegfelelőbb, kinyomva még fehérnek tűnik, de eloszlatva teljesen áttetszővé és enyhén vizes fényűvé válik. Enyhe, tényleg csak nagyon enyhe gyógyszertári krém illata és íze van, amikért nem rajongok, de alkalmanként megéri megkötni ezeket a kompromisszumokat.

Hatékonyság tekintetében minden mást kilométerekkel megelőz, az egyébként nagyon szeretett Madre Bees ajakápolóm a szétcincált számmal alig tudott kezdeni valamit (a Labelloról és társairól nem is beszélve), ez viszont néhány nap alatt teljesen rendbe hozta. Teljesen, olyasvalamit, amivel orvoshoz akartam fordulni - ezt muszáj megismételnem. :)

Ráadásul az ápoló és sebgyógyulást elősegítő hatása mellett azonnal, már az első használat során megnyugtatta az irritált területet. Számomra szinte életmentő volt.

Nem mondom azt, hogy mindig mindenki használja a Cicaplastot, mert szükségtelen, nekem sem ez lesz a táskába dobós ajakápolóm, amikor a színes-szagos csodák is megteszik, de ha igazán nagy a baj, akkor az LRP a befutó. :)

0 megjegyzés: