Aussie Miracle Moist sampon és Dove szárazsampon

5:20 Varjúlány 0 Comments


A közelmúltban kipróbáltam két új hajápolási terméket, mindkettő be is került egy-egy kedvenceket felsorakoztató bejegyzésbe, éppen itt az ideje hát, hogy részletesen beszámoljak róluk. :)

(A cicusért elnézést, lehetetlen volt elcsábítani a fényképezőgép elől.)


Tudom, hogy sokan kedvelik, de engem sokáig egyáltalán nem csábított az Aussie termékek külseje. Szép a tompa barack és lila szín kombinációja, jól záródik és a szokásostól puhább, kellemesebb tapintású műanyagból készült a flakon, de ez engem ezúttal nem hatott meg. :)

Az illata viszont igen: rólam tudni kell, hogy a hajmosás az egyik legkevésbé kedvelt procedúrám. Uu-u-tálok hajat mosni, rengeteg idő telik el vele, közben hol fázom, hol melegem van, és még a karom is elfárad... Ezeket a "kellemetlenségeket" viszont ki tudja egyensúlyozni egy érdekes illat.

A Miracle Moist samponé gyümölcsös, talán barackos rágó illatú, ami használat közben meglehetősen intenzív, de később szerencsére már alig-alig lehet érezni. Szerencsére, mert ez tipikusan olyan illat, aminek egy zuhanyzás vagy egy hajmosás erejéig örülök, de annyi pont elég is belőle.


Az állaga inkább a folyékonyabb, mintsem a krémes samponokhoz áll közelebb. Az én hajamra talán pont emiatt elég sok kell belőle, a képen látható mennyiség majdnem dupláját szoktam kinyomni ahhoz, hogy mindenhová jusson belőle - de szinte biztos, hogy rajtam kívül mindenkinek elég lenne kevesebb.

A hatása jó, de nem a legjobb. Nekem nagyon rakoncátlan, göndör, száraz, vastag szálú és még ráadásul rengeteg hajam van. Ezen csak nagyon kevés sampon tud érezhető változást elérni, az Aussie is csak félig-meddig. Puhább és valamivel kezelhetőbb tőle a sörényem, és már ez is szép eredmény, de az avokádós Garnier és főleg a L'Oréal Ever Rich tudott többet is ennél.

Szeretem, jó samponnak tartom, és az illata miatt már nem tekintek gyötrelemként a hajmosásra, de ha elfogy, nem hinném, hogy ismét megveszem.


A Balea szárazsampont eleinte kedveltem, de minél többet használtam, annál negatívabbá vált a véleményem róla. Nehézkes volt eltüntetni a hajamból, zavart a citrusos illata, valamint egyre biztosabb lettem benne, hogy nem csak a fölösleges piszkot szívja fel, hanem szárítja is a hajam.

Sokat gondolkodtam a Batiste sötét hajra való verzióján, de végül a könnyebb beszerezhetőség miatt a Dove mellett döntöttem.

A külsejéről túl sokat nem tudok mondani, egyszerű, de a flakon valamivel nagyobb, mint amire számítottam.

Az illata púderes, enyhén virágos jellegű, de sajnos a fullasztó fajtából. Ez is jobb, mint az engem tisztítószerre emlékeztető Baleáé, de azért el tudnék képzelni ettől kellemesebbet is.

Nem tudom, hogy ez mennyiben a szórófej és mennyiben a termék érdeme, de az biztos, hogy nagyon egyenletesen oszlik el és a fehérsége ellenére könnyű kidolgozni a hajból - ezért óriási piros pont.

A hatásával nincs problémám, ha muszáj, egy nappal ki tudom tolni vele a hajmosást - a használata után majdnem teljesen frissnek tűnik a frizurám, és arról is meg vagyok győződve, hogy ez fölösleges szárítás nélkül éri el ezt.

Nem hinném, hogy az itthon kapható szárazsamponok bármelyikére lecserélném, hellyel-közzel elégedett vagyok vele, de nem felejtettem el miatta a Batiste-t sem.

Esetleg próbáltátok valamelyiket? :)

0 megjegyzés: