Lush Aqua Marina arctisztító, The Kiss ajakradír és Yog Nog szappan

1:55 Varjúlány 0 Comments


A szerzeményes bejegyzésben ígértem, hogy írok részletesebben a Lush termékekről, nos, íme. :)


Az Aqua Marina arctisztíótval már közel egy éve szemeztem, mert a weboldalon található leírása alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a száraz, egyre inkább normálba hajló bőrömre ideális lenne. Egyedül a benne található aloe vera miatt nem vettem meg korábban, ugyanis az aloe verát tartalmazó termékekkel - és magával az aloe verával - sem volt sokáig jó tapasztalatom.

Aztán kipróbáltam a Nonique arclemosóját, és csak utólag vettem észre, hogy annak az összetevői között is szerepel - azzal nem volt gondom, így hát felbátorodtam, és a kosaramba tettem az Aqua Marinát.

A csomagolása nagyon egyszerű, fekete tégelyben érkezik, mint a márka többi hasonló terméke.


Az illata és a kinézete nem a legcsábosabb, enyhe zöldes tengerillata van, nekem kissé férfias, nem a kedvencem, de elviselhető.


Halványrózsaszín "masszából" és zöld moszatkákból áll, nem túl bizalomgerjesztő, de miután a teszterét kipróbáltam, én túlléptem ezen.
Nagyon-nagyon sűrű, kicsippenteni sem a legegyszerűbb belőle egy használatra valót. Én körülbelül a képen látható mennyiséget szoktam vízzel eloldani, majd lemosni vele az arcom.

Amikor annak idején a mintadarabot kipróbáltam az üzletben, a vízzel való vegyítés után hihetetlenül lággyá vált, és a kezemet is azzá tette - a kellemes érzet miatt azt hittem, táplál is. Ugyanezt a hatást vártam az arcomon is.

Sajnos csak vártam, mert nem működik olyan jól, mint reméltem. A víztől valóban lággyá válik, és amíg használom, ha végigsimítom a bőrömet, nagyon puhának érzem, viszont "belülről" egyértelműen húzódik.
Nagyon-nagyon furcsa: a kezem (egy ideig) puhának és megfelelően hidratáltnak érzi az arcomat, én azonban teljesen mást, sivatagszerű szárazságot érzek, mintha minden szükséges zsírt kiszívott volna a bőrömből az Aqua Marina. Aztán néhány perc elteltével már minden szempontból érezhetően nagyon száraz a bőröm.

A kellemetlen szárító hatás talán a benne lévő agyagnak köszönhető, amire sajnos nem figyeltem, azonban én korábban más aloe vera tartalmú kozmetikumoknál is hasonlót tapasztaltam, igaz, csak kisebb mértékben.

Az Aqua Marina sajnos számomra egyértelműen rossz választás volt, nem hinném, hogy el fogom használni, sőt, biztosan nem, butaság lenne a részemről.

A tanulság: A Nonique kivételével továbbra is kerülöm az aloe verát és az agyagot is.


A Popcorn ajakradírt nagyon szerettem, annyira, hogy el is fogyasztottam. Ismét abból szerettem volna venni egy tégellyel, de végül elcsábított a limitált The Kiss radír.


Kívülről csupán a matricája más, mint a sós-édes társának, belülről viszont teljesen különböző. Jóval apróbb, finomabb szemcsékből áll, rózsaszín, és ez még meg van bolondítva kis cukorkadarabokkal.

Az illata és az íze egy az egyben olyan - talán csak valamivel intenzívebb - , mint a gyerekkoromban kapható Zizi cukoré. Édes, nosztalgikus, de tagadhatatlanul mű. A benne lévő édességdarabok pedig bár érdekes látványt nyújtanak, használat közben csöppet sem praktikusak, vagy "kikerülöm" őket, vagy radírozás közben potyognak le.

Egy kisebb csipetnyit szoktam használni belőle három-négynaponta, és hatékony, egyértelműen jobb, mint a házi radírok. Viszont a Popcorn még jobb volt egy hajszállal - nem sokkal, tényleg csak egy hajszállal. Attól még puhábbá vált az ajkam, és ha hetente kétszer elővettem, biztosan nem lett cserepes a szám. A The Kiss esetén nem esküdnék meg erre... jó, szeretem, de legközelebb megint a Popcorn mellé fogom tenni a voksom.


A Yog Nog szappant még a karácsonyi szezon elején kinéztem, de nem volt lehetőségem beszerezni. Aztán mikor Pesten jártam, megszimatoltam, és nem volt kérdés, hogy akciós áron elhozom.


Elllképesztően mennyeien isteni illata van. Semmihez sem tudom hasonlítani, füstös, nagyon füstös édesség.

A használata közben sem csalódtam, vagyis de... pozitívan. SLS mentes, ami engem önmagában nem hat meg, viszont emiatt el kell fogadni, hogy csak alig-alig habzik. Ellenben hihetetlenül krémes, ha lehet, még a kedvenc szappanomnál, a Snowcake-nél is krémesebb.
Minimálisan sem szárít, sőt. Ki merem jelenteni, hogy táplál, egyáltalán nem kötelező testápolót használni utána, ami szerintem szappanok esetén nem gyakori. Az egyetlen negatívum, amit fel tudok hozni ellene az, hogy gyorsan fogy.

Esetleg próbáltátok valamelyiket?:)

0 megjegyzés: