Bloggerek, akik inspirálnak - Mara

7:33 Varjúlány 0 Comments




Múlt pénteken már írtam egy bloggerről, aki hatással volt az öltözködésemre, most valaki olyan jön, aki a sminkelés terén nyitott ki előttem új kapukat: Mara.

Ugyan már jó néhány éve kísérletezgetek a sminkeléssel, a szememet hosszú ideig elhanyagoltam. Az élénk rúzsokat, szájfényeket mindig is szívesen használtam, viszont a szememet elintéztem egy tusvonallal, esetleg egy krémes festékkel. Vagy ha mégis szemhéjpúderhez nyúltam, mindig a jól bevált színeket kombináltam, fehér, szürke, fekete, esetleg a lila, a zöld három különböző árnyalata.
Nos, azt hiszem, lassan kezdek túllépni ezen.:)






 

Eszem ágában sincs magam Marához hasonlítani, de azt hiszem, ő abban a legjobb, ami az én legnagyobb gyengém: zseniálisan bánik a porokkal/préselt festékekkel. Zseniális, tényleg. Csodaszépen satíroz, amiről írt is régebben, érdemes újraolvasni!:) 
Ráadásul rendre olyan színeket párosít össze, amiket nekem eszembe sem jutna, pedig csodásak együtt. Mindig tud valami újat mutatni.
Körömlakkról ritkán ír, viszont ha mégis, akkor mindig valamilyen ínyencséget láthatunk nála. A tesztjeit, illatokról szóló bejegyzéseit is szívesen olvasom, mivel általában egy-egy különlegesebb darabot mutat be, amik ugyan számomra többségében nem elérhetőek, de talán pont ezért érdekesebbek is egyben. És még valami: nagyon szeretem a kontrasztos, fehér hátterű, "tiszta" termékfotóit.

Az ő hatására kezdtem el egyre többet kísérletezni a szemhéjpúderekkel, pigmentekkel, a rohanós reggeleken még mindig a krémes festékeket részesítem előnyben, de valahányszor látom, milyen csodákat művel, mindig megfogadom, hogy ha máskor nem, hát legalább esténként gyakorolok. Ösztönöz.:) Szintén az ő hatására merek több különböző, élénk színt kombinálni, vagy egyáltalán csak olyan árnyalatokat, amik nem teljesen magától értetődően illenek össze.
Nekem korábban meg sem fordult a fejemben, hogy áttetsző púderrel satírozzak, viszont mióta nála olvastam, én is be-bevetem, és azt kell mondanom, sokkal szebben lehet vele dolgozni, mint szemhéjpúderrel.

De az ő blogján csodálkoztam rá először Orly lakkra, sőt, Sleek palettába is nála futottam bele először -akkoriban még nem volt ilyen elterjedt a márka itthon-, valamint a parfüm-kívánságlistámra is általa került fel pár darab, hogy a Real Techniques ecseteket meg se említsem...


Többször is írtam már imitt-amott, hogy nekem egy blogban nem a fotók a lényegesek, én elsősorban a szövegre fókuszálok. Nos, bevallom, Mara stílusa eleinte kicsit idegen volt számomra, mert nem tipikus "csajos", bájolgó hangnemben ír, amit először szokatlannak éreztem egy beauty blogon, viszont minél inkább belemélyedtem a bejegyzéseibe, annál inkább kezdtem ráérezni a stílusára, sőt, mostanra kifejezetten élvezem olvasni a sorait.



Nem hinném, hogy van olyan sminkelés iránt érdeklődő lány ebben az országban, aki még nem ismeri a blogját, de azért természetesen linkelem:




0 megjegyzés: