Max Factor Wild ceruzák és szemhéjpúder

5:02 Varjúlány 0 Comments



A Primőr-találkozóról természetesen mindenki egy kis "szeretetcsomaggal" távozott, én néhány olyan Max Factor termékre is szert tettem, ami eddig egyáltalán nem keltette fel a érdeklődésem, ott, kipróbálás után azonban mégis kíváncsi lettem rájuk.


Azt, hogy a Wild vonalhoz ceruzák is tartoznak, bevallom, eddig észre sem vettem. Talán az is közrejátszhatott ebben, hogy bármennyire is szeretem a krémes szemfestékeket, a ceruzaformátumot nem kedvelem.

Pár szóban a külsejükről: szerintem a sima ceruzák és a jumbo-k között vannak félúton, sajnos faragni kell őket, de az plusz pontot ér, hogy a végük és a kupakjuk megegyezik a bennük lévő színnel.


Elméletileg kétfunkciós termékek, de szerintem ahhoz túl vastag a hegyük és túl puhák is, hogy vonalhúzásra alkalmasak legyenek, én úgy vélem, inkább "csak" krémes alapnak ideálisak.
Illatuk nincs, viszonylag lágyak, de annyira azért nem, hogy nagyon óvatoskodva kelljen használni őket, nehogy elhajoljon-letörjön a hegyük.

25, 35, 20

Fantázianevük nincs, legalábbis én nem találtam rajtuk. A 25-ös egy univerzális szürke némi fénnyel, sok más szürkés festékkel ellentétben ez nem tűnik kékesnek a szememen, kifejezetten szeretem. Az igazi kedvencem azonban a 35-ös árnyalat, ebbe első pillantásra sikerült belezúgnom, csodás szilvakék. Barna szemhez csodás szerintem.:) A 20-as mostohagyerek lett, nekem túl meleg, rezes árnyalat, de azt elismerem, hogy különleges.

A pigmentáltságuk egész jó, bár egyszer nem elég végighúznom a szemhéjamon a hegyüket, mert úgy még kicsit foltos a hatás, de a második-harmadik nekifutás után már nincs ilyen gond.

Ami nagy kérdés volt, az a tartósságuk. Nos, erre nem biztos, hogy én vagyok a legjobb tesztalany, ugyanis a legtöbb krémes festék - a porokkal ellentétben - elég jól bírja rajtam, de azért hátha segítenek a tapasztalataim.:)
Tehát: önmagukban persze nem zseniálisak. Vagyis... bírják öt-hat órán át, de utána fokozatosan elkezdenek megkopni. Nem ülnek be a ráncokba, de határozottan halványodnak. Porral lehet javítani a helyzeten, úgy kitolható az élettartamuk hét-nyolc órára, de találkoztam már strapabíróbb szemfestékekkel is - ennek ellenére szerethetőnek tartom a kicsikéket.

A problémám velük az áruk, ha jól tudom, 2500-3000 forint között mozognak, és szerintem ez nagyon sok. Amíg Color Tattoo-ket lehet venni 2000 alatt, amik ugyebár minőség tekintetében jobbak - még ha nincsenek is ilyen különleges színek a kínálatban - túlárazottnak érzem ezeket a ceruzákat, én magamtól teljes áron nem biztos, hogy beruháznék rájuk, még így sem, hogy a kék nagyon-nagyon megtetszett.


A szemhéjpúderek közül a Savage Rose-t választottam, a csomagolása nagyon egyszerű, a krémes pirosítókéval megegyező. Én kicsit gyengének és unalmasnak találom a tégelyt, de valójában nincs komolyabb gond vele. 



Az állagára leginkább a semmi különös jelző illik. Nem kemény, de nem is igazán selymes, porol és hullik, nem extrém mértékben, de azért igen. Nem gondolom azt, hogy bármivel is jobb lenne, mint egy Essence, sőt, én a legtöbb Catrice egyrészes szemhéjpúdert jobb minőségűnek érzem.


A színe sem váltott ki belőlem különösebb érzéseket. Lehet, hogy tévedek, de én leginkább hússzínként tudom beazonosítani némi ezüst fénnyel. Ha már ezüst fény: nem tudom, mennyire sikerült érzékeltetni a képen, de ezt úgy érték el, hogy nagyon apró ezüst csillámdarabkákat tettek a festékbe.

A pigmentáltsága sem az igazi, a fenti mintát háromszor húztam át, nem szoktam ilyet csinálni, de másképp nem is látszott volna a fotón a szín.

Sajnálom, de ez nekem nem vált be. Ha jól tudom, 2000 forint körül mozog, lehet, hogy őrültség, de én képes vagyok ennyit vagy akár még ennél is többet kiadni egyetlen színért, viszont akkor elvárom, hogy vagy minőségügyileg, vagy színügyileg nyújtson valami extrát. Itt ez nem történik meg.


Összességében: A ceruzákat megszerettem, az eredeti árukat viszont sokallom, de akciósan, esetleg féláras kuponnal már érdemes lehet elgondolkodni rajtuk, a szemhéjpúdert viszont még úgy sem ajánlom, olcsóbban is találunk jobbat.

0 megjegyzés: