Fogfehérítés - Plus White szett

6:22 Varjúlány 0 Comments

Sokáig morfondíroztam azon, hogy írjak-e erről a témáról itt, de ha tágabb értelemben is, ez is a szépségápolás része. :)
A fogfehérítés sajnos számomra elég fontos kérdés, eleve nem vakítóan fehérek a fogaim (azt hiszem, ez talán a genetikán is múlik), ráadásul még elszíneződésre is hajlamosak. Soha nem fogyasztok kávét és alkoholt, nem dohányzom, de a teáról nem tudok lemondani, és ez bizony meglátszik a fogsoromon. Emellett az ínyem is elég érzékeny, így nem vagyok túl bátor ez ügyben, de néhány hónapja megelégeltem a dolgot és mindenképp lépni akartam.

A Plus White-ról már sokaktól hallottam jót, és az iHerb-en rá is akadtam több szettjükre, én a háromdarabosat választottam, ez egy szájvizet, egy szilikon sínt és magát a fogfehérítő gélt tartalmazza.


A használata egyszerűnek tűnik, természetesen egy alapos fogmosással kell kezdeni, majd jöhet a szájvíz. Én fele-fele arányban szoktam hígítani csapvízzel, majd öblögetek vele. Nem nevezném kellemes ízűnek, de el lehet viselni, ez a könnyebbik része a dolognak. :)
Mikor ezzel megvagyok, a sínre nyomok a gélből, majd 15-20 percig hagyom, hogy hasson.
Először sikerült jó sok terméket tennem rá, ha esetleg ti is kipróbálnátok, figyeljetek erre, inkább legyen kevesebb, mint több! Ha túl sok gél van rajta, könnyen kerül a fog helyett az ínyre is belőle, és az egy idő után nagyon kellemetlen, bár lehet, engem csak azért irritált, mert mint írtam, nekem eleve érzékeny az ínyem. Valamint azzal is számolni kell, hogy bármennyire is próbálták komfortosra tervezni a sínt, nem nevezhető kényelmesnek, hozzá kell szokni szerintem.
Miután eltelik nagyjából húsz perc, tiszta vízzel öblögetek, és két-három órán keresztül kerülöm az étkezést, legfeljebb szénsavmentes vizet iszom, de azzal is óvatos vagyok.

A legtöbb ajánlás szerint kúraszerűen kellene alkalmazni, naponta egyszer vagy kétszer 3-4 hétig, majd ezt évente 2-3 alkalommal ismételni. Egyszer én is kitartóan használtam három hétig, de nem vagyok biztos benne, hogy érdemes volt, ugyanis már két-három nap után is látható volt némi változás, a későbbiekben viszont nem történt semmi.

Tehát működik, jó, nem lett tőle hófehér a fogam, de néhány árnyalatot világosított, azonban az eredmény nem tartós, ha nem használom hetente-tíznaponta, újra a kiindulási állapotot látom a tükörben. Ezért végül arra jutottam, hogy mivel a kúra nekem annyira nem vált be, inkább bő hetente vetem be vagy egy-egy fontosabb esemény előtt.

Ez volt az első ilyen termék, amivel próbát tettem, és lényegében örülhetnék, hiszen hat, de nem bánnám, ha kicsit kevésbé lenne kényelmetlen a használata, valamint ha tartósabb lenne az eredmény. Most fogyasztottam el az első tubust - tehát sokáig elég egy -, a szájvízből még mindig van, így csak a külön kapható gélre kéne beneveznem ismét, de mégsem sikerült eddig elszánnom magam az utánpótlás beszerzésére. 
Összességében bevált, de örülnék, ha lenne valami jobb is ettől.

Amennyiben van bármilyen bevált módszeretek, terméketek erre a célra, megköszönném, ha megosztanátok velem! :)

0 megjegyzés: