Clarins Instant Light Natural Lip Perfector kontra Catrice Beautifying Lip Smoother

9:13 Varjúlány 0 Comments


Rögtön a bejegyzés elején le kell szögeznem, hogy a két termék nagy vonalakban nagyon hasonló, ugyanazt a funkciót látják el és mindkettőt kifejezetten szeretem.
Azonban apró különbségből több is akad köztük, most ezeket kiemelve szeretném összehasonlítani a két ápoló hatású szájfényt.


Csomagolás: Szembetűnő köztük az egyezés, azonban a Catrice verziója ducibb, továbbá míg a Clarins kupakja arany, a drogériás márkáé ezüst-króm.
A Catrice 9 millilitert, a Clarins pedig 12-t tartalmaz, ezt figyelembe véve az árkülönbségük valamivel kisebbnek tűnik.


Adagolás: Mindkettő a csomagolása szivacsos végével vihető fel, ez első pillantásra talán nem tűnik túl praktikusnak, de nekem hosszabb távú használat során sem volt gondom vele.

Clarins Candy Shimmer, Catrice Cake Pop

Illat, íz: A Clarins erőteljes karamellás illattal rendelkezik, a Catrice viszont bár szintén édeskés, valamivel visszafogottabb. Engem az ízével egyetemben vaníliafagylaltra emlékeztet, míg drágább vetélytársa minden ízt nélkülöz.

Állag: Mindkettő inkább folyós és csak nagyon kis mértékben ragacsos, de a Clarins-t leheletnyivel sűrűbbnek érzem.

Szín: Csak természetes, kifejezetten világos árnyalatokban kaphatóak, amit én kicsit sajnálok. A Candy Shimmer felkenve majdnem teljesen megegyezik a szám színével, a Catrice viszont világosabb valamivel. Eloszlatva azonban szinte teljesen áttetszőek, így ez nem feltűnő, lényegében csak enyhe fényt kölcsönöznek az ajkaknak.

Hatás: Ebben van a legnagyobb (de így sem óriási) különbség köztük. Érezhetően ápolnak, de míg a Clarins azonnal teszi ezt, a Catrice-t száraz ajkak esetén többször is fel kell kenni a megfelelő eredményért.

Tartósság: Egyik sem kifejezetten strapabíró, étkezés után természetesen mindkettőt pótolni kell, evés-ivás nélkül viszont a Clarins a ragaszkodóbb, három-négy órát is kibír, míg a Catrice körülbelül két óra múltán beszívódik.

Összegzés: Mint már a bevezetőben is írtam, mindkettőt szeretem és ajánlom is, de mindent egybevetve hozzám egy fokkal közelebb áll a Clarins, igaz, csupán az erősebb tápláló hatása és az illata miatt. A Catrice-t határozottan jó alternatívának tartom, de miatta mégsem beszélnék le senkit a drágább verzióról.
A kérdés szerintem csak annyi, hogy a köztük lévő apró eltérések megérik-e az árkülönbséget, de ez már egyéni preferencia kérdése. :)

0 megjegyzés: