Yankee Candle tart-ok: Sun & Sand, Vanilla Lime, Wild Fig

9:09 Varjúlány 0 Comments

Néhány hete azzal keresett meg a yankeegyertya.hu, hogy válasszak három tart-ot a kínálatukból, majd ha lehet, írjak róluk. Mivel tavaly ősszel nagyon megszerettem a Yankee Candle illatokat, igent mondtam a felkérésre, és mióta megérkeztek a viasztömbök, minden este próbálgatom őket. :)


Egészen idáig nem volt szerencsém tart-okhoz, ha esetleg valaki még nem ismerné a használatukat: tetszőleges darabkát kell belőlük letörni, majd párologtatóba teamécses fölé tenni.

Árban sokkal kedvezőbbnek tűnnek, mint a YC gyertyák, azonban én - kivéve ha kifejezetten az lesz a célom, hogy sok különböző illatot kipróbáljak - azt hiszem, továbbra is maradok gyertyapárti.

A viasztömbök illata alapvetően sokkal intenzívebb a gyertyákénál, de a felmelegített darabka nagyságával valamelyest szabályozni is lehet az erősséget - ezek mindenképp pozitívumok, viszont az egyszer már megolvasztott viasz újra nem használható, mert elpárolog az összes illatanyag belőle.
Továbbá a teamécses is gyorsan fogy alattuk, és bevallom, én a párologtatós megoldással sem szimpatizálok, nekem ezeknek a használata kicsit problémásabb.
Így én a magam részéről a jövőben is inkább a kis méretű üveges gyertyákra fogom tenni a voksom, de azt is elismerem, hogy a tart-oknak is van előnye. :)

Nézzük a konkrét illatokat:

Vanilla Lime: Éppen egy éve néztem ki és döntöttem el, hogy valamikor majd lecsapok rá. Egyértelműen ez a kedvencem a három közül, ennek van a legintenzívebb és számomra a legkellemesebb illata. Citromos, egyenesen savas, ugyanakkor erőteljesen édes is. A vaníliás és a citrusos oldal másodpercről másodpercre váltja egymást, s ettől csak még tovább erősíti egymást a két ellentétes jegy. Azon ritka pillanatokban pedig, amikor összeérnek, csoda születik: egy egész szobát betöltő lime krémes édes sütemény illat.
Kissé nyárias, de fantasztikus, nagyon-nagyon jó szívvel ajánlom!

Sun & Sand: A második kedvencem, ez is régi kiszemeltem volt. :) A pézsma és a narancsvirág érdekes párosán alapul, s ezt a meleg alapot még tovább bolondítja némi ciprusos keverék. A fanyarság alapvetően nem érezhető, csak ha szándékosan figyelünk az alkotóelemekre.
Egyébként "csak" a forró homok illata némi friss citrusok aromáját hordozó levegővel keveredve.
Érdekes módon a frissen mosott és a napon szárított textilek jellegzetes illatát is felfedeztem benne egy-egy pillanatra.

Wild Fig: Rajongok a fügéért (főleg a szárított változatáért), ezért nagyon kíváncsi voltam, vajon a Yankee Candle mit hozott ki belőle. Ezt szerettem meg a legkevésbé, egyszerű fügeillat, semmi több. Igaz, nem is ígér mást, de szerintem valamilyen tejszínes-krémes alappal sokkal többet, egy játékosabb, izgalmasabb kompozíciót is ki lehetett volna hozni belőle.

A Vanilla Lime-ot és a Wild Fig-et most is megtaláljátok a webshop kínálatában, a Sun & Sand viszont sajnos épp nem elérhető.

0 megjegyzés: