Lush szappanok: Snowcake, Figs And Leaves

1:00 Varjúlány 0 Comments


Alapvetően tusfürdős lány vagyok, nekem egyszerűbb, gyorsabb a használatuk, mint a szappanoké, és az eddigi tapasztalataim alapján nehezebb is gyenge tusfürdőre akadni, mint jó szappanra.

Ennek ellenére a Lush egy-egy darabjával időnként teszek egy próbát, mert zömében beváltak a termékeik, és igen: pontosan tudják, mivel tehetik vonzóvá a kínálatukat.


A Snowcake azonnal elvarázsolt az édes, mandulás-marcipános illatával. Meglehetősen intenzívnek tűnik, és használat közben is az, de a bőrön már csak egy nagyon enyhe, puha, bújós, enyhén édes nyomot hagy. Zseniális, de nem csak az illata.

Az állaga tette a kedvencemmé, határozottan krémes, a habjára nem is találom megfelelő elnevezésnek a habot, sokkal inkább krém az, ami akkor születik, amikor vízzel találkozik.
Nem csak hogy nem szárítja a bőrömet, mint a legtöbb szappan, de érezhetően táplál is, nem muszáj utána testápolót használnom, ami ritkaságszámba megy.

Két dolgot sajnálok: a krémes állagának köszönhetően viszonylag gyorsan fogy, valamint a karácsonyi kínálat része, így nem pótolhatom bármikor. Pedig szeretném megtenni.


A (szárított)fügét nagyon szeretem, így szinte evidens volt, hogy a Figs and Leaves kapni fog tőlem egy esélyt.

A kifejezetten mutatós Snowcake-kel szemben nem tűnik túl vonzónak, de hát a fügét sem a szépsége miatt szereti, aki szereti. :)

Az illata tipikusan őszi, nem a füge édes részét próbálja utánozni, hanem a szárított verzió héjának visszafogottabb, kicsit fás jellegét. Eredetileg sem ez a legintenzívebb illatú szappan, de ez sajnos használat közben még tovább romlik, csak minimálisan érezhető az illata.

Ez még megbocsátható lenne, de a habzása is nehézkes, és ami a legrosszabb: sajnos szárít, és nem is kis mértékben. Továbbá a szárazság mellett még nagyon furcsán kellemetlen tapintásúvá is válik a bőröm a használata után.
Nem, nem, nem. Csalódás.

Van kedvenc szappanotok? Ha igen, melyik?:)

0 megjegyzés: