Pihenés, körömlakkok, nyomdázás, zenék

5:47 Varjúlány 0 Comments


Ismét ünnep van, itt az ideje egy "mesélős" bejegyzésnek. :)


Az erre a négy napra tervezett programom nem más, mint pihenés, pihenés és pihenés. Ezt ma már el is kezdtem, három teljes órával tovább aludtam, mint általában. :) Majd ebédet főztünk a családdal, most pedig színmintát festek fel néhány lakkból.

Ezeket egyrészt bejegyzéshez szánom (éppen itt lenne az ideje, hogy megmutassam a kedvenc pirosaimat vagy azt a kevés kéket, amit szeretek), másrészt a nyomdázáshoz is jól jönnének. Ugyanis a nyomdázással már "csak" két problémám van: még mindig képtelen vagyok pontosan oda irányítani a mintát, ahová szeretném, plusz a színeket nem tudom szépen kombinálni. Azok a variációk, amik nekem tetszenének (piros-fekete mondjuk), sajnos nem elég mutatósak. Ezen a fronton azt hiszem, muszáj lesz kilépnem a komfortzónámból, és világos alapra feketével mintázni.

Még abban reménykedem, hogy egy ezüst nyomdalakk megoldja majd a gondjaimat, és az sötét színek fölött is elég kontrasztos lesz, de ahhoz előbb még be kell szereznem egyet. :)

A délután szerintem el is fog telni ezzel, este pedig az Once upon a time-ot szeretném folytatni. Úgy sejtem, hogy a többségnek kevésbé tetszik az új éved, mert eddig még annyira sem sötét, mint a korábban, de nekem az első néhány rész alapján ez a kedvencem. :)

Ha már ez egy vegyes poszt, ezt a három zenét muszáj megmutatnom:



Nyilván régebben is hallottam már, de csak az utóbbi pár napban vettem észre benne azt csendes belenyugvást, ami számomra olyan gyönyörűvé teszi - bár lehet, csak én érzem így.



Bevallom, Enya nagyon sokáig kifejezetten idegesített, de most már egy barátomnak köszönhetően teljesen más szemszögből tekintek rá. A fenti muzsika most a kedvenc "relaxálós" zeném.
Többször is említettem már, hogy nekem szükségem van némi időre, amit egyedül tölthetek - lekapcsolom a lámpát, amennyiben nincs túl hideg, kinyitom az ablakot, meggyújtok egy gyertyát, zenét hallgatok és ha úgy adódik, írok.
Nos, újabban olyankor folyton ezt indítom el, más körülmények között még mindig nem tudom elképzelni, de akkor jól esik.


Katona Klári talán a legnagyobb kedvencem, nagyon-nagyon hosszú ideje szeretem. Bármit szívesen hallgatok tőle, de a fenti száma dobogtatja meg a leginkább a szívem. Főleg a második fele... zseniális, nem is tudok róla többet írni.

Ti mi jót csináltok?:)

0 megjegyzés: