Catrice Absolute Matt paletta

1:00 Varjúlány 0 Comments


A Catrice új palettájára egy okból voltam igazán kíváncsi. Érdekelt, hogy mit tudnak kihozni minőség tekintetében hat matt színből, mert ettől jobb mérce szerintem nem akad, ha egy márka ebben jó, onnantól kezdve emelem kalapom és megbízom benne - de nagyon kevés ilyennel találkoztam eddig.



A csomagolása nagyon egyszerű, bennem nem kelt strapabíró benyomást, még annak ellenére sem, hogy az átlátszó tető egész korrektül záródik.

Egy kétvégű ecset-applikátor is jár hozzá, de ez szokás szerint inkább elfelejtendő.


A legnagyobb gondom ezzel a palettával a festékek állaga. Én az erősebben préselt, nem porzó, keményebb szemhéjpúderek híve vagyok - nos, ezek pontosan az ellentétei ennek.

Nagyon lazán préseltek, puhák, már-már túl puhák, borzasztóan porolnak és rengeteget vesz fel belőlük az ecset. Közel sem használhatatlanok, de textúra tekintetében engem a "noname" szemfestékekre emlékeztetnek.


A paletta egy törtfehér árnyalatot, egy sárgás bőrszínt, két meleg tónusú középbarnát, egy sötétbarnát és egy sötét szürkésbarnát tartalmaz.
Én nem látom teljesen matt finisűnek ezeket a színeket, szerintem van némi enyhe bőrfényük.

A pigmentáltságukkal úgy-ahogy ki vagyok békülve, használat közben nekem a sötét árnyalatok különösen korrektnek tűntek, de a színmintán valamivel visszafogottabbnak hatnak.
A tartósságuk is elfogadható, bázis nélkül nem próbáltam egyiket sem, de afölött nem volt különösebb gondom.

Összességében: Nem tartom nagyon gyengének ezt a palettát, de az állaga miatt esélye sincs bekerülni a kedvenceim közzé, ebben az árkategóriában én sokkal-sokkal jobbnak érzem az Essence How to make nude eyes-t.


* A palettát a Catrice rendezvényén kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

0 megjegyzés: