Catrice Feathered Fall - elsö benyomások

1:00 Varjúlány 1 Comments


Az első képek megjelenése óta tetszik a Feathered Fall, így sok hónap elteltével ismét vártam egy Catrice limitált kiadást.:)

Amikor először írtam erről a kollekcióról, úgy sejtettem, hogy jóformán mindent szívesen beszereznék belőle, és élőben ez be is igazolódott, egyesével kellett lebeszélnem magam mindenről, de a fedőlakkról, a zöld(es) lakkról és a zöld(es) szemhéjpúderről nem tudtam lemondani.

Luxury Eye Shadow - Peacocktail




Ugyanolyan csomagolásban érkezik, mint a Catrice szemhéjpúderek általában, kivéve, hogy a tető tollas mintát kapott.
A festék kialakítása nagyon érdekes, valószínűleg ez is egy tollat jelképezne, de engem állatmintára emlékeztet.

Az állaga nagyon érdekes, puha, már-már selymes, de ebben a puha alapban néhány mikrocsillám időnként szinte szúrósnak érezhető - igaz, ez csak akkor tűnt fel, amikor ujjal nyúltam bele, használat közben nem érzékeltem ilyet.


A színe teszi igazán különlegessé, a barna alapnak az apró csillámoknak köszönhetően teal fénye van, de néha még némi lila irizálás is felfedezhető benne.

A pigmentáltsága korrekt, és meglepő módon egyáltalán nem porol, továbbá csak minimálisan hullik, viszont a tartóssága nem kiemelkedő. Könnyen megfakul, de ez egy jó alappal orvosolható.


Nagyon finoman felütögetve - sokkal tovább lehetett volna építeni - egy vékony, szempilla dúsító-hosszabbító tusvonallal kiegészítve.


A smink képét látva jutott eszembe, hogy talán hasonlíthat a C'mon Chameleon!-ra, de nem, a Peacocktail sokkal hidegebb és erőteljesebb benne a fényjáték, a mikrocsillámok jelenlétéről nem is beszélve.

Luxury Lacquer - Skies' Force és Feathery Top Coat - Feathery Fact


A lakkok szögletes üvege nekem nagyon tetszik, ahogy a matt kupakjuk is, jól mutatnak és jó kézbe venni őket. :)
Az ecsetüket elfelejtettem lefényképezni, teljesen hagyományos kialakításúak.




A Skies' Force fotózásával nagyon megszenvedtem, egyik kép sem adja vissza maradéktalanul  a színét, de erről talán a lakk sokoldalúsága is tehet.

Az alapja egy nagyon enyhén kékes, szinte már metál zöld, ennek erős napfényben világosabb zöld fénye van. Eddig nagyon tetszene, de sajnos (ahogy a közeli képen látható) türkizkékben is hajlamos játszani, plusz ezen fölül néha még lilán irizál, az irizálás pedig az, ami nekem egyáltalán nem tetszik lakkok esetén.

A Feathery Fact jóval egyszerűbb, már ha lehet egyszerűnek nevezni egy "tollas" lakkot.
Az áttetsző alap sok kisebb kékeszöld, és valamivel kevesebb, nagyobb holografikus szálacskát tartalmaz.


Felkenve a Skies' Force nekem sajnos egyáltalán nem lopta be magát a szívembe. Az egy dolog, hogy nem is állt igazán jól, de három réteg kellett belőle, lassan száradt és hihetetlenül gyorsan elkezdett kopni, a fenti képen fél napos sincs, és már észrevehetőek a körömvégek.
Nem-nem-nem, nem ajánlom.

A Feathery Fact viszont rendben van, soha nem lesz a kedvencem, de komolyabb kifogásom sincs ellene. Pont elegendő szál van benne, és eddig bármi fölé kentem, szépen belesimult minden értelemben - jól is mutatott és ki sem álltak a "tollacskák", mert szerencsére elég vékonyak.

A szemhéjpúdert nagyon jó vételnek tartom, könnyen lehet, hogy a liláért még én is visszamegyek, a topper sem rossz, viszont a Skies' Force szerintem nyugodtan kihagyható. :)

1 megjegyzés:

  1. Szia! Ha meguntad volna a szemhéjpúdert, nagyon boldogan átvenném, ezer éve keresem! :)

    VálaszTörlés