Az első natúrszappanom

8:18 Varjúlány 2 Comments

 
Már van néhány éve, hogy betörtek a köztudatba a natúrszappanok, de bevallom, engem egészen idáig teljesen  hidegen hagytak. Úgy gondoltam, hogy szépek, illatosak, az áruk viszont nem kedvező, és valahogy én jobban is szimpatizálok a tusfürdőkkel. Mígnem a minap egy közeli kisboltban megakadt a szemem pár szép színes szappanon, és mivel az áruk se volt vészes -körülbelül annyiba kóstált, mint egy sima szappan-, úgy döntöttem, hazajön velem egy, úgyis kifogytam a tusfürdőből.

Hosszas válogatás után egy tengeri moszatos mellett döntöttem, mert az összes többinek nagyon erős jázminillata volt, és én azt a virágot nagyon nem szeretem. Ennek ellenben csak egy enyhe, friss, tiszta... amolyan "tengerillata" van. Semmi különös, de legalább nem is zavaró.

A csomagolása szerintem egész helyes, én egy ilyen terméktől nem várok többet, csak azt nem szeretem, ha nincs a teljes felülete beborítva, valahogy... nekem az nem tűnik elég higiénikusnak, bár beismerem, hogy ez valószínűleg butaság.
Ami még feltűnt a csomagoláson, az az összetevők listája. Nem tudom, mennyire normális ez, de az én oldalamat nagyon furdalja a kíváncsiság, hogy a feltüntetett összetevőkön kívül mi van még benne, vagy ha csak ennyit tartalmaz, akkor mint jelent az etc., azaz a satöbbi? Egy hagyományos terméknél ez nem zavarna, de ebben az esetben érdekelne.

A hatásával teljesen elégedett vagyok, bár nem tisztít úgy, mint egy tusfürdő, de szappanhoz képest egész jól habzik, és én még némi nagyon enyhe radírozó hatást is érzékeltem, valószínűleg a moszatok miatt. Amitől nagyon tartottam, az az, hogy szárítani fog, de szerencsére ez nem így van, bár lehet, hogy ehhez az is hozzájárul, hogy most viszonylag hidratált a bőröm.

Összességében: Nem bántam meg, hogy kipróbáltam, sőt, máskor kicsit bátrabban fogom nézegetni a hasonló termékeket, de én ezt inkább kiegészítésnek, egy kis különlegesség gyanánt fogom használni a jól bevált tusfürdőim mellé.

2 megjegyzés:

  1. Én legutóbb kecsketejeset vettem...Anyukám iszonyúan meglepődött ,apukám pedig közölte hogy mekegni fogok :D

    VálaszTörlés
  2. :))
    Én is találkoztam már egyébként kecsketejessel, bevallom, elsőre én is kicsit bizarrnak találtam, de lehet, hogy legközelebb kipróbálom, most valahogy megjött a kedvem az ilyen termékekhez.:)

    VálaszTörlés