Issey Miyake L'Eau d'Issey Florale

8:12 Varjúlány 0 Comments


  Issey Miyake L'Eau d'Issey Florale EDT


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem január végétől általában már a könnyedebb, tavasziasabb jegyek vonzanak, így aztán arra gondoltam, hogy az év első parfümös bejegyzése is egy ilyen illatról kell szóljon.:)

Aki már beleolvasgatott egy-két bejegyzésembe, biztosan észrevette, hogy nálam nagyon fontos a csomagolás. Hogy miért, azt most nem részletezném, a lényeg, hogy engem ezzel nagyon meg lehet fogni.:) Az Issey Miyake illatok felett mindig átsuhantam, valahogy... egyiknek se fogott meg az üvege még csak annyira se, hogy egy papírcsíkra fújjak belőle. Mígnem kaptam egy pár milliliteres mintát a L'Eau d'Issey Florale-ból. Azóta már teljesen másként értékelem ezt az üvegcsét, olyannyira, hogy mostanra azt kell mondanom, kifejezetten tetszik. Bájos, csinos, modern, ugyanakkor egyszerű, ráadásul ez a finom rózsaszín árnyalat is telitalálat. A külcsín és a belbecs tökéletes összhangban van.:)

Pontosan emlékszem arra a napra, amikor először magamra fújtam -ez már jó jel!-, városban rohangálós, könyvtárazós délutánom volt, az első olyan kora tavaszi nap, amikor már nem kellett télikabát, és a napocska is kisütött végre.:)
Elsőként a könnyedsége, finomsága fogott meg, bármennyire is szeretem a nehéz parfümöket, vannak időszakok, amikor kifejezetten jól esik ilyesmit viselni. Az első fújástól kezdve úgy éreztem, ezt az illatot ismerem már, biztos, hogy valahol összefutottam vele. Aztán rájöttem, hogy mégsem, csak... ha én egy finom krémet, testápolót képzelek el, aminek rózsaszín a csomagolása, mindig ilyen illatot társítok hozzá.
És ezzel már le is írtam a legfontosabb tulajdonságát: finom, hétköznapi, nem tolakodó, ugyanakkor... számomra nem olyan, mint egy klasszikus parfüm, inkább csak egy kozmetikumra emlékeztet, kicsit a tisztaságillat kategóriájába sorolnám.

Az illatjegyei között megtalálható a mandarin, a rózsa, a liliom és néhány fás jegy.

Számomra ez mind nagy meglepetést okozott, ugyanis általában legalább egy-két összetevőt fel szoktam ismerni egy illatban, itt viszont ez nem történt meg. Mandarint csak nagyon halványan vélek felfedezni benne, a rózsáról már írtam, hogy azokat a parfümöket, amikben megtalálható, nem szoktam szeretni, mert túl karcosnak érzem őket. Nos, én ez esetben egyáltalán nem érzem a jelenlétét. A liliomét már inkább, de azt se zavaróan, fás jegyeket viszont csak nagyon a háttérben. Viszont fehér virágos akkordokat folyamatosan.

A tartósságát közepesnek mondanám, nem illan el egy-két óra alatt, de EDT lévén nem is marad rajtunk napokig a nyoma, a reggeli fújás helyén kora délutánra már csak egy nagyon enyhe alapillat érződik.

Összességében: Egy remek kompozícióról van szó, napsütéses tavaszi hétköznapokra nagyon jó választás lehet. Ez az az illat, ami nem hinném, hogy bárkit is irritálna, lehetetlen, hogy ezt valaki a közömbösnél rosszabb kategóriába sorolja. Viszont ami az előnye, az a hátránya is. Számomra nem "igazi" parfümillat, inkább csak egy finom kozmetikumra emlékeztet. Alkalmakra, vagy ha kitűnni szeretnénk a tömegből, ne ezt válasszuk, mert ahhoz kevés. Ellenben tökéletes hétköznapi illat lehet.

0 megjegyzés: