Drogériás ecsetek

8:45 Varjúlány 3 Comments


Köztudott, hogy a legjobb minőségű ecseteket nem a drogériákban lehet beszerezni. Viszont úgy gondolom, hogy egy a sminkelést most elkezdő lány nagy valószínűséggel nem egyből rendelni fog, hanem itt veszi meg élete első ecseteit, amit meg is értek, hiszen én is így cselekedtem anno. Ezért arra gondoltam, összeszedem egy jókora bejegyzésbe azokat, amikkel én rendelkezem, és írok róluk pár sort, hátha segítségetekre válik.:)


Müller púderecset

A nyele elég hosszú, kényelmes -lenne- megfogni, de sajnos ettől több jót nem tudok róla elmondani. Nem elég tömött, durvának érzem és még hullott is az első pár mosásnál. Bevallom, nem szoktam használni, helyette inkább puffniért nyúlok.


For Your Beauty ferde pirosítóecset

Már említettem valahol, hogy nekem a pirosítót legkönnyebb ferde ecsettel felvinni, így áll leginkább kézre. A formája nagyon-nagyon jó lenne, ráadásul egészen tetszik ez az áttetsző, drogériás ecsetekhez képest hosszú nyél, de sajnos ezzel is az a gond, mint fentebb a púderecsettel: durva és hullik is.


Catrice pirosítóecset

A Catrice pirosítóecsetével is felemás a viszonyom. A szőre hihetetlenül puha, ugyanakkor van tartása, soha egyetlen szál se hullott ki belőle, ellenben a nyele nekem túl rövid, és ez a lapított forma se az igazi pirosító felviteléhez. Highlighterhez ellenben isteni, azt semmivel se tudom olyan szépen eloszlatni az arccsontomon, mint ezzel az ecsettel.



Essence pirosítóecset

Az Essence ezen ecsetét már kivonták a forgalomból, de... sokaknak nagy kedvence, ezért úgy gondoltam, mégis írok róla. Nagyon tömött és puha, viszont a formája számomra nem a legideálisabb, ugyan egy fokkal jobb pirosításra, mint a Catrice ecsete, de... én ferdékkel sokkal jobban szeretek dolgozni. Továbbá a nyél rövidsége itt is probléma.


Catrice laposecset

Ha szemes ecsetekről van szó, a kedvencem egyértelműen a Catrice-é. A feje viszonylag kicsi, ami számomra nagy előny, mivel nincs túl nagy szemhéjam. Ugyan az jellemtő rá, mint a márka pirosítóecsetének szőrére, puha, ugyanakkor van tartása, és ez ebben az esetben hatalmas előny: ennek köszönhetően nagyon intenzíven fel lehet vele vinni a festéket, ha nedvesen használok egy szemhéjpúdert, akkor is mindig érte nyúlok. Mindemellett remekül felveszi és le is adja a színt, alig marad benne valami. A szőrhullás ezzel se volt soha probléma, pedig idestova kilenc hónapja nyúzom. Viszont a rövid nyél itt is gondot okoz számomra... ha ez nem lenne, biztos, hogy soha semmilyen más laposecsetet nem használnék.


 For Your Beauty laposecset

A Rossmann saját márkás ecsetével is javarészt elégedett vagyok, szinte az egyetlen, amelyiknek a nyélhosszúságával nincs gondom, viszont az én darabomnak már amióta megvan, mozog picit a feje, valószínűleg meg kéne szorítani a fém részt.
Nekem sajnos kissé túl széles, a nagyon kicsi szemhéjúak nem biztos, hogy szeretni fogják. A szőre ennek is puha, viszont nincs olyan tartása, mint a Catrice-ének, emiatt intenzív színfelvitelre annyira nem alkalmas, viszont amikor elég lágyan felvinni egy festéket, arra remek, sőt, végszükség esetén még valamennyire satírozni is lehet vele. 


Müller laposecset

Az összes ecset közül ez a legolcsóbb, viszont sajnos ez a minőségén is meglátszik. Jó darabig hullott, néha még most is kijön belőle néhány szál, kicsit durvább is a szőre, mint a többinek, ráadásul ez a legkevésbé tömött a szemesek közül. A színeket se adja le olyan szépen, sajnos nagyon sok festék marad a szálak között.

 
 Essence Smokey Eyes ecset

Előttem már rengetegen zengtek róla ódákat, én se tudok rosszat mondani rá.:) Remek ecset, puha, tömött... színfelvitelre is alkalmas, amikor nem intenzíven, hanem egyenletes, finomabb, kicsit "füstösebb" hatást szeretnénk elérni. Én leginkább a belső szemzugba használom, amikor egy icipici fényes festéket szeretnék tenni oda, de a szemöldökcsontra is kiváló, sőt, satírozásra is bevethető.


Essemce ferdeecset

Ez az ecset elméletileg az Essence zselés tusához lett kitalálva, de... nekem ahhoz nem igazán vált be, sőt, maga a tus se, de ezt talán majd részletezem egy másik bejegyzésben.:) Viszont nagyon régóta hiányzott már egy ferde ecset, mindig is úgy éreztem, hogy nekem ezzel lenne a legkönnyebb a szemem alatt dolgozni. Jól sejtettem, tényleg ezzel tudok a legegyszerűbben benyúlni az alsó pillasorom alá, a használat ezen módja csak egyvalami miatt nem tökéletes: ez az ecset szintetikus szőrből készült, ezért a szemhéjpúderekhez nem a legjobb. Olyan érzésem van, mintha... "karcolná", felkaparná a szemfestékeket, de aztán nem venné fel őket elegendő mértékben. Ennek ellenére használható erre a célra, de a terveim között szerepel egy másik, természetes szőrből készült hasonló ecset vásárlása. Viszont amire nagyon bevált -épp a szintetikus volta miatt-, az a krémes festékek felvitele. Remekül, nagyon pontosan el lehet vele oszlatni őket, sokkal jobb ezzel dolgozni, mint kézzel.
Amit még hátrányként meg kell említenem: a hozzá tartozó tus nekem egy picit befogta a szőrét, a végein még mindig látszik ennek a nyoma, pedig már nagyon sokszor kimostam.



Catrice kétvégű tusecset

Miután a márka másik szemes ecsete ennyire bevált, beszereztem a Catrice tusecsetét is. Általában nem szeretem a kétvégűeket, tárolás szempontjából nem a legpraktikusabbak, de ennek szerencsére az egyik felén van egy picike műanyag kupakféleség, így bele tudom állítani az ecsettartómba. Tusvonalhoz sokkal jobban bevált nekem, mint az Essence ecsete. A ferde része keskenyebb, ami számomra hatalmas előny, hiszen nincs nagy szemem, így ezzel jóval könnyebben tudok dolgozni. Amit legjobban szeretek benne, az a másik, hagyományos kialakítású vége. Ha zselés tusról van szó, azzal tudok a legszebb vonalat húzni, a szálak hossza épp megfelelő, nem túl kemény, ugyanakkor van tartása... számomra tökéletes, az egyetlen gondom ezzel az ecsettel csupán az, hogy kicsit rövidke, ráadásul ezt még tetézi az, hogy kétvégű... nekem nem a legkényelmesebb megfogni.


For Your Beauty rúzsecset

Tudom, hogy sokan nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget, de én imádom az ajakecseteket. Annyira, hogy ha jól emlékszem, a fenti volt az első ecsetkém.:)
A nyelével semmi gondom nincs, ezt kényelmesen kézbe tudom venni, viszont a feje emlékeim szerint több bosszúságot is okozott. Eleinte el-el hullatott egy szálat, ami szerintem egy rúzsecset esetében különösen bosszantó tud lenni. Ráadásul a mai napig hajlamos rakoncátlankodni, előszeretettel áll kuszán egy-két szálacskája, ami megnehezíti a vele való munkát. Viszont ennek ellenére szeretem, mert egész puha, ráadásul a formája is jó, de... a jövőben biztos, hogy beszerzek egy jobb ajakecsetet. 




 
 For Your Beauty összecsukható púderecset

Az ötlet maga, hogy a púderecsetünket egy összecsukható tokban magunkkal vihessük, nekem nagyon tetszik, annak ellenére is, hogy mint már fentebb írtam, a púder felviteléhez én inkább puffnit használok. Viszont a kivitelezés ebben az esetben sajnos nem sikerült a legjobban. Sőt... ki merem jelenteni, hogy a bejegyzésben szereplő ecsetek közül talán ennek a legrosszabb a minősége.
Több problémám is van vele. Először is... az illatával sehogyan se tudok kibékülni, pedig már ő is megvan jó ideje, biztos, hogy több, mint egy éves, de még mindig nagyon furcsa szaga van. Emellett nagyon durva is, ráadásul én egy púderecsettől ennél jóval tömöttebb fejet várnék. Mindemellé hullik is. Sajnos ez esetben nem arról van szó, hogy az első pár használat, mosás után kijön pár szál... ez sajnos még mindig rendszeres.


Összességében azt mondhatom, hogy ugyan található a drogériákban is egy-egy használható ecset -kiemelném a Catrice márkát, tőlük tényleg lehet viszonylag jó ecseteket venni-, de egyik se tökéletes, mindnek van egy kis bibije, ha mással nincs gond, hát a nyelük túl rövid. Első daraboknak én azt mondom, találhatunk itt is elfogadhatóakat, de később, ha szeretnénk elmélyülni a sminkelésben, érdemes kacsingatni a rendeléssel, mert nem sokkal drágábban találhatunk sokkal jobb ecseteket jóval nagyobb választékban. 

Ti hol szereztétek be az első ecseteiteket?:)

3 megjegyzés:

  1. jó kis bejegyzés :) tetszik :) drogériás olcsóbb ecsetekkel kezdtem :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól összeszedted. Nekem is megvan a For your beauty ferde pirosítóecset, és tényleg kemény, viszont pl. a Bourjois pirosítókat, amik betonkemények, ő felveszi, a többi pirosítóecsetem nem, így ahhoz használom.
    Ebayről rendelt ecseteim vannak, ill. szeretem az Essence SE ecsetét és a H&M-es ecseteket is. É)

    VálaszTörlés
  3. Thündérke: Örülök, ha hasznosnak találtad.:)
    Makeupcakes: A ferde For your beauty ecsetet ha néhanap előveszem, én is a Bourjois pirosítókhoz használom.:)
    Néha nézegetem az Ebey-en az ecseteket, de... félek onnan rendelni ilyesmit, mert megtapizni ugye nem tudom, véleményeket meg nemigen találok róluk.:/ Neked beváltak?:)

    VálaszTörlés