Bourjois 10 Jours - 25

4:12 Varjúlány 0 Comments



Hosszú ideig szemeztem ezzel a lakkal, de mindig visszaraktam a polcra - a jég a tavaszi Glamour-napokon tört meg, akkor elhoztam. Azóta rengeteget használtam, és minden alkalommal próbáltam lefotózni, de most már kénytelen vagyok belátni, hogy ezzel az árnyalattal bizony nagyon nehezen boldogul a gépem. És ahogy rákerestem, másoké is, sajnos nem sok színhű fotó van róla az interneten.

Ennek ellenére szeretném nektek megmutatni, mert nem lenne fair, ha éppen ez a lakk nem szerepelne a blogon, ugyanis a világos árnyalatok közül egyértelműen ez a kedvencem.
A lenti képek még valamikor májusban készültek, ezeken sikerült a leginkább elcsípni ezt a különleges színt.:)


(A kupak színe nem az igazi, 
az ecseten viszont már rendben vannak az árnyalatok.) 

Az üveg formája elég különleges, nekem kifejezetten tetszik ez a szögletes forma, és talán kicsit meglepő, de a kupak is egész ergonomikus. Az ecsete sem hagyományos, ahogy láthatjátok, lapított, de ferdén vágott. Először kicsit idegenkedtem tőle, és az első lakkozásnál még barátkoznom is kellett vele, de azóta nagyon megszerettem, ha jobban belegondolok, még logikusabb is ez a kialakítás, hiszen a körmünk sem egyenes. :)



Az állaga inkább kicsit sűrű, mint híg, de így sem nehéz dolgozni vele, pedig én aztán nem szeretem a sűrű lakkokat. Tíz napos tartósságot ígér, de ezt persze nem teljesíti, viszont valóban tovább bírja, mint a legtöbb lakk, nekem a harmadik nap végén-negyedik nap elején szokott jelentkezni némi kopás. Szerintem ez is megsüvegelendő.:)

Már egy rétegben is nagyon szépen fed, elég lehet belőle annyi is, de én azért a biztonság kedvéért át szoktam menni rajta még egyszer. És a színe... alaposan megvizsgálva az üvegben még irizálónak tűnik, de felkenve szerencsére már eltűnik ez az effekt, nekem sokkal jobban tetszik így, krémfinisűként ez a lakk. Nem csak a fényképezőgép, én sem tudom pontosan meghatározni az árnyalatát, valahol félúton van a korall, a narancs és a rózsaszín között. De nem korall, ahhoz túl világos, nem is narancs, mert ahhoz túl rózsaszín, ugyanakkor rózsaszín sem lehet, mert ahhoz túl narancsos. :D

Gyakran írom azt egy lakkról, hogy jó, szeretem, elégedett vagyok vele, de erre egyenesen azt mondom, hogy mindenképp nézzétek meg, mert egy nagyon különleges árnyalat, ami ugyanakkor univerzális, és a minőségével sincs gond.

Ui.: Ha minden igaz, a Max Factor Glossfinity-k között is van egy nagyon hasonló szín, azt még nem próbáltam, de az üvegében kísértetiesen hasonlít a Bourjois-ra.:)

0 megjegyzés: