Chanel Illusion D'Ombre - Illusoire

9:33 Varjúlány 0 Comments




Még a Joy-napokon került hozzám ez a krémes szemfesték - a szájfényhez hasonlóan hosszas vágyakozás után. Nem igazán szeretnék magyarázkodni, tudom, hogy ínyencség és nem is lesz gyakran hasonlóhoz szerencsém, de már tényleg nagyon szerettem volna egy ilyet, és ismét több apróság helyett döntöttem inkább egy különlegesebb kence mellett. :)



A csomagolásában nincs semmi különleges első pillantásra, egyszerű kartondoboz, üvegtégely és fém kupak - de jobban szemügyre véve észrevehető, hogy az átlagostól nagyobb figyelmet fordítottak a felhasznált anyagok minőségre.


A szemfesték mellett egy apró, kupakos ecsetet is rejtett a dobozka, ez a krémes festék felvitelére számomra teljesen alkalmatlannak bizonyult, viszont kipróbáltam másként is, és meglepetésemre a legjobb táskába dobható rúzsecsetnek bizonyult, amivel eddig dolgom volt.



Az illata kissé kellemetlen, szúrós-lúgos, de egy szemre valónál még szerintem sem ez a legfontosabb. :) Az állaga kifejezetten érdekes, mert bár krémes, amikor hozzáérek, mégis szinte úgy érzem, hogy egy nagyon lágy porral van dolgom, már-már púderes tapintású. Továbbá mihelyst a szemhéjra kerül, azonnal megszárad és végérvényesen porszerűvé válik. Én az "egyszerű" krémes szemfestékeket is nagyon szeretem, de el kell ismernem, hogy ez állag szempontjából is nyújt némi pluszt, bár igazság szerint a magam részéről ezt el is várom ebben az (ár)kategóriában.


Az én árnyalatom az Illusoire, sokáig gondolkodtam az Épatant-on, és bár még mindig tetszik az utóbbi is, csöppet sem bánom a döntésem.
Visszatérve az Illusoire-ra, a szürke és a lila között mozog, s ez a trükkös alap van megbolondítva sok-sok ezüstös és ezer színben játszó mikrocsillámmal.

Aki teljes fedésre számít, az csalódni fog, nem egy erőteljesen pigmentált sminkről van szó, normál vastagságban használva kissé áttetsző, fátyolos, de nekem éppen ezért tetszik: könnyed, különleges hatása van felkenve. Továbbá ennek köszönhetően nem csak önmagában használható, természetesen port is lehet tenni rá, de én jobban szeretek némi szemhéjpúder fölé ütögetni belőle egy keveset - vagy a mozgó rész közepére, vagy csak a belső zugba.

A tartósságával nekem nem akadt gondom, rajtam nyolc órán keresztül makulátlan, utána viszont fokozatosan halványodik, de a ráncokba nem ül be.

Összességében: Nem mondom azt, hogy mindenkinek rohannia kell egy ilyen tégelyért - már csak az ára miatt sem - , de mivel komoly hibát nem fedeztem fel benne, és tud valami mást is mutatni, mint az olcsóbb alternatívái, így azt gondolom, hogy aki nyitott a hasonló termékekre, annak érdemes legalább megnéznie. :)

0 megjegyzés: