Eucerin AQUAporin Active Hidratáló Arckrém

8:36 Varjúlány 0 Comments



Már több hete használom minden reggel ezt a krémet, a legutóbbi kedvenceim között is szerepelt, éppen ideje írnom róla. :)


A csomagolása egyszerű, nem túl mutatós, viszont roppant praktikus, én sokkal jobban szívlelem a tubusos és a pumpás kiszerelést a tégelyesnél. Higiénikusabbnak érzem és nem is szeretek belenyúlni a tégelybe, de azért hajlandó vagyok kompromisszumot kötni, a kedvenc téli krémem például pont tégelyes.


Az AQUAporin illata friss-vizes, határozottan kellemes. Az állaga nagyon érdekes, mert bár kinyomás után nem tűnik nagyon folyósnak, amint hozzáérek, kifejezetten könnyeddé válik.

Normál és kombinált bőrre ajánlják, ezzel teljes mértékben egyetértek. Nyáron az arcom szárazból átvált majdnem normálra, és most éppen elég ez a táplálás, hosszabb távon sem kevés, mint a legtöbb hasonló krém. Ugyanakkor annak esélyét sem látom, hogy az inkább zsíros felé tendáló normál bőrnek sok legyen, ebből következtetve pedig nem szélsőségesen kombinált bőrre is remek lehet.

Egyetlen komoly aggodalmam volt a kipróbálása előtt: az összetevőlistáján szerepel alkohol is, igaz, csak a második felén. Én alapvetően kételkedem abban, hogy az összetevők alapján teljes mértékben megítélhető egy arcápoló - több elméletem is van a témáról, de ezekkel nem untatnék senkit :) - , viszont az alkoholt azért próbálom elkerülni. Ez a jövőben sem fog változni, azonban az biztos, hogy ez a krém a legminimálisabban sem szárít.
Ellenben pillanatok alatt felszívódik, és 15 faktoros fényvédelmet biztosít, ami nem sok, de azért a semminél több. :)

Engem egyébként a kondíciói valamelyest a Nivea Pure Effect Control Shine-ra emlékeztetnek, azonban az árbeli eltérésen kívül van még egy fontos különbség köztük: míg az hosszabb távú, több hetes használat után a normál bőrömnek is kevés volt, ez pont elegendő.

Összességében: Normál-kombinált bőrre csak ajánlani tudom, táplál, de nem túl sok, és kifejezetten gyorsan felszívódik.

*A krémet tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményem!

0 megjegyzés: