18 dolog, amire szükségem van 25 éves korom elött

1:54 Varjúlány 0 Comments

Elég felemás módon foglalkozom a külsőmmel: a sminkemmel szívesen bíbelődöm, és bár egy ideje már szándékosan fokozatosan csökkentem a készletemet, nem szenvedek hiányt semmiben. A körömlakkok terén már más a helyzet, lakkból a sokszorosa van annak, mint ami elegendő vagy akár csak "normális" lenne.
Ehhez képest az öltözködésemmel alig törődöm. Nagyon kevés ruhám van - tényleg kevés, nem csak hirtelen felindulásból mondom, hogy "nincs egy rongyom sem". Amim van, azt szeretem, mert ha vásárolok, csak olyat veszek meg, amit tökéletesnek érzek és aminek az anyaga is a kedvemre való, mert az anyagokra nagyon kényes vagyok. De hiába van pár remek dolgom, ha egyszerűen kevés, és hétvégén rendre azon kell gondolkodnom, hogy hogyan okoskodjak a mosással.

Ennek a kettős helyzetnek egy igazán komoly oka van: az anyagiak. Bármilyen holmit a fent említettek miatt nem vagyok hajlandó megvenni, a nekem tetsző pedig többe kerül. És akkor már ugyan logikátlan, de szívesebben veszek azért az összegért egy drágább sminket, lakkot... mert nekem az több örömet okoz.
Viszont most már abban a korban vagyok, amikor nem nézi el az esetleges nem megfelelő öltözetet a környezetem azzal, hogy "tini még, majd belerázódik".
Másfél év múlva huszonöt éves leszek (Ó, belegondolni is borzasztó!), és arra jutottam, hogy jobb megoldás híján összeállítok egy listát tizennyolc dologgal, amit addigra be kellene szereznem.

A lentiekkel úgy érzem, a legnagyobb lyukakat sikerülne betömnöm a szekrényemben, és havonta egy darabra - pláne úgy, hogy szerepelnek minden szempontból könnyebb tételek is itt - muszáj tudnom áldozni.


F&F

1. Átmeneti kabát
Erre nagyon-nagyon nagy szükségem van. A képen lévő csak illusztráció (ahogy tulajdonképpen a bejegyzésben lévő összes fotó is az), sárgát pont nem kifejezetten szeretnék, mert az előző is az volt, azonban a szabása tetszik. Mindenképpen olyanra lenne szükségem, ami nem túl sportos, de a klasszikus ballon sem áll az első helyen.

2. Egyszerű, elegáns, hosszú szárú fekete csizma
Ez is életmentő lenne, még egy őszt nem kezdhetek el egy új csizma nélkül. Idén vagy egy acélbetétes bakancsra hajazó darabban jártam (amit kedvelek, bizonyos körülmények közé megfelelő, de érthető módon közel sem mindenhová), vagy egy valamivel szolidabb, de már nagyon kopott csizmában.

3. Bokacsizma
A hosszú szárú csizma után egyből oxford cipőre váltottam, a kettő közé kellene egy bokacsizma, lehetőleg fekete. Az enyhébb télben is ki tudnám használni.

H&M
4. Fehér, hosszú ujjú ing
Rövid ujjú, lezser fazonú fehér ingem már van, de kellene egy hosszabb ujjú, lehetőleg elegánsabb is.
Vögele

5. (Alkalmi) ruha
Ez az egyik olyan tétel, amitől nagyon tartok. Roppant nehezen találok magamra olyan ruhát, amit előnyösnek érzek, így általában mindenhová nadrágot vagy szoknyát veszek fel valamilyen felsővel. De vannak alkalmak, ahová egy ruha lenne ideális, úgyhogy mostantól még nyitottabb szemmel járok.
CCC

6. Fehér táska
Állandó táskaproblémám van, nyárra nagyon kellene egy fehér, de ebben talán tényleg túl válogatós lehetek, mert az utóbbi években hiába kerestem, egyetlen nekem tetszőt sem találtam. Így aztán vagy árkategóriát kell lépnem, vagy muszáj megalkudnom.

7. Fekete táska
Ugyanaz a helyzet a feketével is, mint a fehérrel. :) A most használt fekete táskám már nagyon kopott, de eddig nem találtam meg a méltó utódját.
Humanic

8. Borítéktáska/alkalmi táska
Egy kisebb alakú, elegáns kivitelű is kellene, ez lehet akár színes is. 

9. Szandál
Szintén évente visszatérő problémám. Inkább legyen elegáns, mint sportos, legyen sarka, de ne túl magas, és a legfontosabb: kényelmesnek érezzem.
Pandora

10. Fekete ónix nyaklánc/nyakék/medál
Nem véletlenül írtam azt év végén, hogy a fülbevalók kivételével nem veszek több bizsut. Olyan ékszereket szeretnék - inkább kevesebbet, mint többet -, amik időtállók. Nagy-nagy vágyam egy fekete ónix nyakbavaló, amiből már meg is találtam az ideálisat, viszont akkor drágának ítéltem, pedig nem került volna többe 3-4 bizsunál. Azóta is fáj érte a szívem.

F&F

11. Elegáns nadrág
Csak farmereim és kord nadrágjaim vannak, ami azért baj, mert ha télen elegánsabban kellene felöltöznöm, és nem akarok szoknyát viselni, nagy kompromisszumot kell kötnöm. Muszáj találnom egy "komoly" darabot.

12. Fehér trikó
Télen a lazább kötésű pulóverek alá, tavasszal-nyáron blézerekkel, a nagy hőségben pedig gyakran önmagukban kapok fel egy-egy trikót, de ehhez képest nagyon kevés van a szekrényemben.
H&M

13. Fekete trikó
Ugyanazt igaz erre is, mint a fehérre. :)

14. Egy teljesen "láthatatlan" melltartó a vékony nyári felsők alá
Minden nyáron abba a problémába ütközöm, hogy még a testszínű, egyszerű melltartók is átütnek a pólóim alól, ha máshol nem, hát a szélei mentén. Erre muszáj megoldást találnom.

15. Fekete felső
Már van egy tökéletesnek ítélt fekete felsőm, de pont a tökéletessége miatt rengeteget hordom - blézerrel, színes nadrágokkal vagy farmerrel a legbiztosabb szettem. Jól jönne egy második példány is, amivel felválthatnám.

16. Valami piros
Ahhoz képest, hogy a piros a kedvenc színem, nincs túl sok piros holmim (sem). Így aztán a meglévő néhányat hordanám szívem szerint jóformán folyamatosan - ezt bővítendő kell valami új, ami piros.

17. Valami zöld
A második kedvenc színem, ami szintén megjelenhet még egy darabban a szekrényemben.

18. Valami bordó
Egyetlenegy bordó kardigánom van, aminek egyenesen rajongok a színéért. Ki merem jelenteni, hogy a bordó nekem jól áll - kell belőle valami más is.

Semmilyen ruhából nincs túl sok a gardróbomban, de amiből van elég: bizsu, téli dzseki, blézerek (Tavasz elejétől ősz végéig ezek mentenek meg!), farmer, kordnadrág, farmerszoknya, színes fehérneműk, színes, egyszerű nyári pólók.

Úgy tervezem, hogy ha sikerül valamit kipipálnom erről a listáról, azt majd mindig megmutatom nektek is. :)

0 megjegyzés: