Sminktippek, amik nekem nem váltak be

2:58 Varjúlány 0 Comments

Nagyon sok sminktippel találkoztam már újságokban, az interneten, blogokon (bár mostanában úgy vettem észre, az ilyen típusú bejegyzések aránya visszaesett, amit én sajnálok), sok azonnal be is épült a rutinomba, néhány azonban nekem - hangsúlyozom, nekem - nem vált be.

Most ezeket szedtem össze azzal a céllal, hogy "másik oldalukról" is essen szó, és nem utolsó sorban azért, hogy hangsúlyozzam, az általánosítás a sminkelésben sem jó.


- Spirálozás közben balra-jobbra mozgasd a kefét, hogy ne tapadjanak össze a pilláid.
Ez az, ami nekem mindig katasztrófával végződött. Valahányszor ahogy elkezdtem oldalra mozgatni a spirált, a pilláim már festékes részének első dolga az volt, hogy összetapadjanak. Biztosan én vagyok az ügyetlen, de soha semmivel nem értem el olyan póklábhatást, mint ezzel a módszerrel.

- Minél kevesebb alapozót használj.

A mögötte húzódó elvvel teljes mértékben egyetértek, de a túl kevés sem feltétlenül jó, viszont erről csak ritkán esik szó. A túl kevés könnyen lesz foltos, plusz egyenetlen bőrképet ad.
Gyakran én is ebbe a hibába estem, aztán felfedeztem a Beauty Blender hasonmásokat, és azokkal már igazán kis mennyiséget is szépen el tudok oszlatni.

- Ha puffnival púderezel, túl sokat fogsz felvinni, és nem lesz természetes az eredmény.

Zsíros, normál vagy kombinált bőrön könnyen lehet, hogy így van, de az én száraz arcomon pont az ellenkezőjét tapasztalatom. Ha ecsetet használok, a púder lisztszerű rétegként megül a bőröm felszínén, puffnival viszont - amivel éppen csak hozzáérek a púderhez - bele tudom nyomogatni az alapozóba.

- Világos bőrhöz világos színeket használj.
Ezzel az a gondom, hogy a világos bőr csak egyetlen jellemző, ennyi nem elég a teljes színmeghatározáshoz. Egy világos bőrű, világos szemszínű, hamvas szőke hajú lánynak teljesen más áll jól, mint nekem, hiába világos az én bőröm is. Az ő finomságát, ártatlanságát kár lenne elrontani drámai színekkel, viszont az én erős kontrasztomat, ami a hajam, a bőröm és a szemem között van, egyenesen tilos tompítani. Esetemben ez a meghatározó, tehát pont a halovány bőrűeknek általában ajánlott világos, semleges színeket kell kerülnöm.

- A barack pirosítók a legtermészetesebbek.

Rajtam nagy bánatomra semmi sem hat művibben, mint a barack pirosítók (vagy rúzsok). Teljesen idegen tőlem mindenfajta barackosság, ha barack színt használok, bármilyen óvatos vagyok, messziről is letagadhatatlan, hogy sminkelve vagyok. A nagyon világos, hűvös rózsaszínek, a fuksziák és még a bordók is jobban illeszkednek hozzám, mint a barack árnyalatai.

- A matt smink jó.
Valóban jó, de nem egyforma mértékben és mennyiségben. Nekem például kötelező a csillogás, ha egynél több dolog matt az arcomon (a szemfestés, a pirosító és a rúzs közül), akkor nagyon-nagyon fáradtnak tűnök.

- Barna szemhéjpúdereket mindenkinek.
Kék szemhez biztosan mennyei, de nekem nagyon óvatosnak kell lennem a barnákkal. A meleg barnák csak egy fokkal teszik kevésbé fáradttá, beteggé az egyébként is gyakran karikás tekintetem, mint a rosszul használt pirosas árnyalatok, arról már nem is beszélve, hogy ezek is csak tompítani próbálják a korábban már említett kontrasztos színeimet, amiket hangsúlyoznom kellene.

Van olyan sminktipp, ami nektek egyáltalán nem vált be?

0 megjegyzés: