Csináld magad radírozó tusfürdö

9:05 Varjúlány 0 Comments



Az elfogyott! bejegyzésben írtam, hogy kiürült a radírozó tusfürdőm, és mivel nem kaptam utánpótlást, úgy döntöttem, gyártok magamnak.:) Már korábban is készítettem testradírt, de most egy hígabbal, gyengédebbel kísérleteztem.

Amiket használtam:
- Balea Wellness tusfürdő (mindenképp ilyen gélszerűt ajánlok hozzá, a krémesek erre a célra nem olyan jók)
- kristálycukor
- porcukor
- só
- üres tégely, de mint utólag rájöttem, ehhez az állaghoz jobb lett volna egy kiürült flakon





1. Először is fogtam a tusfürdőt és nagyjából a felét a tégelybe öntöttem. Ha sűrűbbet szeretnétek vagy kevesebbet, akkor értelemszerűen legyen ez is kevesebb.:)




2. Majd fogtam a porcukrot, és abból tettem bele nagyjából két-két és fél evőkanállal. Ez elsősorban a sűrítés célját szolgálja.:)




3. Eztán fogtam a kristálycukrot és abból adtam hozzá, ezek lesznek a "finomabb" szemcsék, pontosan már nem tudom, mennyi került az enyémbe, mehet bele ízlés szerint.:)




4. Végül előkaptam a sót, ez felel a radír "durvább" szemcséiért, ebből valamivel kevesebbet tettem bele, mint kristálycukorból.




És ezzel el is készült a radíros tusfürdő.:) Már elég sokat elhasználtam belőle, a hatékonysága pont olyan, mint amilyennek szerettem volna, én kifejezetten elégedett vagyok vele, csupán annyit változtatnék rajta, ha újrakutyulnám, hogy a viszonylag híg állaga miatt nem tégelybe, hanem egy a Fleur de Santé tusfürdők flakonjához hasonló edénybe készíteném.


Ti próbáltatok már ilyesmit előállítani házilag?:)

0 megjegyzés: