MAC Glaze rúzs - Hot Tahiti

10:48 Varjúlány 0 Comments



A Hot Tahiti előtt már volt egy MAC rúzsom, a Craving, aminek azonnal sikerül belopnia magát a szívembe. Azt hittem, számomra az a felülmúlhatatlan rúzs, de aztán találkoztam ezzel a kis szépséggel, és rögtön csatlakozott mellé.:)




A külsejéről sok újat nem tudok elmondani, egyszerű, de nagyszerű. Fekete dobozkában érkezik, semmi különös tulajdonképp, de azért eltettem.
A toknak magának van egy pici súlya, de csak éppen annyi, amennyi kell. Jól záródik, a rúzs teljesen visszatekerhető, én simán bedobom a táskámba.
Ha mindenképpen kötözködni akarok, nos... azt hiszem, ezzel egyedül vagyok, és tudom, hogy ez a márka rúzsainak jellegzetessége, de én a lekerekített kupakért nem rajongok, nekem furcsa kicsit, viszont ez már tényleg szőrszálhasogatás. :)


Az illata cukorkás-vaníliás, felkenés közben még érzem, később viszont már nem.
Amit a legjobban szeretek benne, és ami miatt úgy érzem, ez a rúzs nagyon nekem való, az a finiséből adódik.:)
Én szeretem az erőteljes, nagyon pigmentált rúzsokat is, de a legerősebb, nagyon élénk színeket azért van, hogy a hétköznapokra soknak érzem. Ilyenkor a többség valószínűleg a nude árnyalatok mellett dönt, de azok nekem nem állnak jól, én inkább élénkebb színű, de kevésbé pigmentált szájfényekkel vagy áttetszőbb rúzsokkal helyettesítem őket.
Nos, a Hot Tahiti az utóbbi kategóriába tartozik.


Még nem szájfényszerű, de nincs is maximális fedése, háromszor-négyszer át kell húznom a számon ahhoz, hogy olyan színt kapjak, mint amilyen a tokjában. Egy-két húzással viszont egy kicsit fényesebb, enyhén áttetsző, nagyon természetes piros, ami egyáltalán nem sok, mégsem sápasztóan világos. Ez a tökéletes hétköznapi piros.:)

Tudom, hogy ilyen hatást egy erősebb rúzzsal is el lehetne érni,  ha csak mondjuk az ujjammal ütögetném fel az ajkamra, de igazság szerint nekem az sokszor bajos, eleve reggelente nincs kedvem ilyesmivel babrálni, plusz még ha nap közben frissíteni kellene... ezt csak felkenem, és már olyan is, amilyennek szeretném.:)

De térjünk vissza az állagára: a krémesebb kategóriába tartozik, könnyedén siklik a számon, viszont mégsem hajlamos a mászkálásra, igaz, nem is kifejezetten tartós. Magában három-négy órát bír ki minimális fakulással, de étkezés után mindenképp pótolni kell.
Egyáltalán nem szárít, de nem is hidratál.


Összességében: Akik szeretik az ehhez hasonló, eredendően nem maximális fedésű (de addig építhető) rúzsokat, azoknak csak ajánlani tudom a Hot Tahitit, én teljesen elégedett vagyok vele. Egyedül csak azt sajnálom, hogy a honlap szerint nincs túl nagy választék a Glaze finisű rúzsokból.

Ui.: A számon ITT láthattátok.

0 megjegyzés: