Vendégposzt: Baviphat Sugar Girl Moist Collagen BB krém

1:21 Varjúlány 0 Comments

Egy nagyon kedves barátnőm, Zsú már korábban is írt egy vendégbejegyzést, akkor arról, hogy milyen sminket ajánl szemüvegeseknek, most egy BB krémet tesztelt, méghozzá a Baviphat Sugar Girl Moist Collagen-t.:)


Mikor még első hullámát élte a BB krém-láz, már akkor tudtam, hogy előbb-utóbb nekem is be kell szereznem a magamét. Hónapokon át nézegettem a különböző oldalakon a teszteket, leírásokat, de valahogy egyik se nyert meg annyira, hogy rászánjam azt a párezer forintot. Majd miután kifogyott a legkedvesebb alapozóm (Maybelline Minerals), és nem találtam olyat, ami helyettesíthetné, végül  én is csak eljutottam a rendelésig.
Az én bőröm alapvetően száraz-kombinált: az orcákon, az orr mellett és a szemöldökcsont felett száraz, míg a T-vonalban picikét hajlamos a kifényesedésre, de összességében magamban még mindig inkább Szaharának becézném. Emiatt olyan krémet kerestem, ami főleg ápol, de azért kritikusabb időszakokban jól fed.
A BB krém honlapján keresgetve akadtam rá a Baviphat kollagénes krémjére, és a kollagén szó láttán rögtön megindult a fantáziám: a kollagén többek között részt vesz a bőr szövetének felépítésében, a rugalmasságuk megőrzésében, tehát szükséges a szép, egészséges bőrhöz. Bár biztos voltam benne, hogy a krém nem fogja újjáépíteni az én kis megmerevedett, elöregedett kollagén rostjaimat, de a bőrömre való tekintettel hajlandó voltam tenni egy próbát, ártani nem árthat. Így meg is rendeltem Ebay-ről. Már nem emlékszem pontosan mennyibe került, de olyan 2200-2400 forint lehetett.

A csomagolás
Nagyon vegyes érzéseim vannak a csomagolással szemben... Nekem abszolút nem tetszik a mintája, szerintem borzalmasan béna a doboza, de ez mondjuk csak ízlés kérdése. A másik dolog amit hiányolok az angol összetevőlista: pár sort leszámítva full koreai (?) az egész, semmit nem lehet tudni az összetevőkről, pedig azért nem lenne rossz tudni, épp mit kenek az arcomra. (Mondjuk a BBkrem.hu szerint van benne kollagén, portulaca oleracea kivonat, zöldtea és grépfrút kivonat, illetve hialuronsav, aminek a legfontosabb tulajdonsága az, hogy kiemelkedően jó a vízmegkötő-képessége.)
A tubusa elég masszív, ez pozitívum, a nyomatot és az angol nyelv hiányát leszámítva rendben van.



Nem a méret a lényeg!
A dobozából kivéve meg kellett állapítanom, hogy nagyon mini a kis tubus  – 30 ml van írva a hátuljára, de azért nem tenném tűzbe a kezem, mert egyáltalán nem tűnik annyinak, bár lehet, csak én vagyok tapasztalatlan. (Ráadásul ugyan az a minta virít rajta, ami a dobozon, brrr!)
Aztán persze az első tesztelésnél rá kellett döbbennem, hogy nem kell a mennyiségen görcsölnöm, mert itt bizony egy eléggé koncentrált termékről van szó: egy borsónyi méretű konkrétan elég az egész arcomra a megfelelő fedéshez (ellentétben a kedvenc alapozómmal, amiből kb másfél pumpát használtam el, és még akkor sem voltam mindig elégedett.)
Az első réteg tehát elég jó fedést biztosít, viszont ha valakinek nem lenne elég, ezen felül még bőven építhető, de ezt majd a képeken is látni fogjátok. Egy rétegben mondjuk egy gyengébb közepes fedésnek mondanám, ami a mindennapos bőrtónus-egyenlítésre talán elég is, de kicsit építgetve igen komoly eredményt el lehet vele érni.

 Egy borsónyi BB, a bordó vonal lenne az eltüntetni kívánt bőrhiba ;)

BB egy rétegben, közepes fedés, lassan alkalmazkodik a bőrszínhez

BB két rétegben, elég látványos már az eredmény, szépen építhető

Ápol és eltakar
A krém elvileg 4 az 1-ben: eltakarja a hibákat, nyugtatja a bőrt, hidratál és véd a káros sugarakkal szemben.
Az első két pontot kipipálhatjuk, mert valóban jól fed, és tényleg érzékeltem némi nyugtató hatást, egy-egy irritált terület talán valóban nem volt annyi ideig piros, gyulladt, bár ez lehet inkább a csokis maszk számlájára írható. Nem tudom, minden esetre a hidratáló hatását egyáltalán nem tapasztaltam, sőt, sokszor kellett alá raknom a nappali krémemből, mert a nap végére általában már éreztem, hogy húzódik a bőröm. A fényvédelem tekintetében pedig… mondjuk azt, hogy elhiszem,  bár fogalmam sincs mennyire, mert a dobozkán nem látom az SPF számot, bár talán valamilyen koreai szabályozás miatt a 20 vagy 30 alattit nem is tüntethetik fel.:)
Állagát tekintve nagyon krémes és gazdagon pigmentált, kézzel és ecsettel egyaránt jól eldolgozható. Kicsi száradás után (nálam hidratáló felett) kellemes, selymes érzés a bőrön, abszolút nem nehéz és nincsen maszk hatása, elég jól beleolvad a bőrbe. A nap végére persze kicsit kifényesedik, de tavasszal és nyáron nekem ez külön tetszik, nincs olyan mű hatása:) (persze igény szerint jól fixálható púderrel, nekem erre a célra az ELF HD Powder-e vált be a legjobban). Nem csúszkál, 7-8 óra után beleül ugyan picit a pórusokba, de szerintem ennyi pénzért ez még belefér.

Összességében tehát egyáltalán nem bántam meg, hogy beszereztem, bár a hidratáló hatása kevésbé érvényesült az én bőrömön. Ennek ellenére nagyon pozitív róla a véleményem, sikerült egy jól fedő, jól építhető krémet vennem, tehát ha valaha is kifogyna, gyanítom, hogy újravásárolnám. :)

0 megjegyzés: