Essence BTGN High Gloss fedölakk

10:49 Varjúlány 0 Comments


Azt hiszem, azon senki sem fog meglepődni, ha azt írom, a kedvenc fedőlakkom az Essence BTGN-je, eddig egyedül az NYC Turbo Dry-a tudta megközelíteni. Mikor az elfogyott, úgy döntöttem, visszatérek a jól beváltra, de aztán szembetalálkoztam az új verziójával, a High Gloss-szal, és úgy döntöttem, adok neki egy esélyt.

A külseje majdnem teljesen megegyezik az eredetivel, fekete üveg, amit egyre kevésbé szeretek, ha sima átlátszó lenne, olyan jó lenne franken lakkokhoz, ráadásul a feliratok hajlamosak csúnyán megkopni... De ez a legkevesebb, jól záródik, funkcionális probléma nincs vele.



Az ecsete egyszerű kerek, én alapvetően jobban szeretem a lapítottakat, de fedőlakknál annyira nem zavar ez sem.

Könnyen terül, az állaga pont ideális, de úgy sejtem, hogy a sima verzióhoz hasonlóan mikor már nagyon a végén fogok járni, hajlamos lesz kicsit besűrűsödni, de általában mire kezd elfajulni a dolog, már el is használom, azt hiszem, ezzel sem lesz gondom.

A High Gloss "kiegészítés" nem vicc, tényleg nem. Nagyon, nagyon fényes hatása van, annyira, hogy nekem néha már kicsit sok is. A krémfinisű és jelly lakkok fölött szuper, de a foil- és csillámos jellegűeknél már nem mindig érzem úgy, hogy szükség van erre a tükörfényre.

Gyorsan szárad, ha használom, mindig hamarabb lesz kopogós a manikűröm, mintha nem tenném, de úgy érzem, ebben egy hajszállal jobb volt a Turbo Dry.
A tartósság növelésében pont annyira bevált, mint a hagyományos BTGN, a legtöbb lakkon 5 napig nem látszik minimális kopás sem, ha ez van fölötte, márpedig én arra nagyon allergiás vagyok.:) Van egy-két lakk, ami nem bírja ennyi ideig, de azok önmagukban is botrányosan gyorsan kopnak.

A páncélhatás, amit a sima BTGN-ben annyira szeretek, ennél is jelentkezik, amúgy sem hajlékony, törésre hajlamos a körmöm, de ha ezt használom, akkor tényleg biztos, hogy semmi baja nem lesz.

Az utóbbi pár körmös bejegyzésben ezt a fedőlakkot használtam, ha gondoljátok, nézzétek meg "élesben" is ITT.


Összességében én úgy gondolom, hogy méltó tagja a High Gloss a BTGN családnak, minden jó tulajdonságot átmentettek bele Essence-ék, ami az elődben megvan, csak még fényesebb, még extrább lett, azonban pont emiatt érzem úgy, hogy nem minden lakkra ez a legideálisabb, de a krém- és jelly finisűeken szuperül mutat!

0 megjegyzés: