Alverde makadámdiós testvaj kontra Body Shop Chocomania testvaj

9:58 Varjúlány 2 Comments




Ugyan nem a mostani kánikula a testvajak fő szezonja, úgy gondoltam, ha már rendelkezem a két talán legnépszerűbb változattal, készítek egy összehasonlítást róluk.:)
Amit mindenképp meg kell említenem, az az, hogy míg az Alverdéből a normál, 200 ml-es mérettel rendelkezem, addig a Body Shop csokis finomságából 50 ml-es kis kiszerelésem van, ebből adódik a méretkülönbség.:)


Csomagolás




Alverde:
Egyszerű fehér tégely karamellaszín tetővel, semmi különös, de a célnak megfelel. 






Body Shop:
Aranyos ez a csokira emlékeztető szín, ezen kívül egyebet itt se tudok elmondani, egy sima tégely.:)
 

Illat  
Alverde: 
Szerintem tipikus krémillata van, engem néha a babapopsikenőcsre is emlékeztet némi nagyon enyhe diós aromával fűszerezve. Nem túl erős, nem is tartós, használat után nem sokkal már nem érzem, nem hinném, hogy bárkit is zavarhatna.:)

Body Shop:
Issteni kakaóscsokis finomság, szinte megindítja az ember nyálelválasztását. Nem kesernyés, engem inkább az tejcsokira emlékeztet, mintsem az étre, de én azt jobban is szeretem.:) Erősebb, tartósabb a bőrön, mint az Alverde illata, de ezt sem érezhetjük órákig, legfeljebb csak nagyon enyhén és közvetlenül ott, ahová kentük.


Választék
Alverde: 
Alapvetően csak ebben az egy, makadámdiós verzióban kapható, de fel-felbukkannak limitált kiadások is, mint például a mandarinos-narancsvirágos változat, én szívesen látnám többféle illatal is a DM-ek polcain.


Body Shop:
Sok-sok verzióban gyártják, moringás, epres, grépfrútos és még sorolhatnám. Azonban meg kell említenem, hogy nekem egyedül a csokis nyerte el a tetszésem, miután végigszimatoltam mindet.


Állag






Alverde:
Viszonylag lágy, tudom, hogy ezért sokan nem is érzik vajnak, de a puhasága ellenére nagyon sűrű, gazdag és krémes.


Body Shop:
Ez már keményebb egy fokkal, de nem is ebben különbözik igazán az Alverdétől, hanem abban, hogy darabos, csomós, nem olyan krémes.


Hatás
Alverde:
Kevés is elég belőle és nagyon-nagyon jól hidratálja még a legszárazabb bőrt is mindenféle ragacsos utóérzet nélkül.

Body Shop: 
Ez ha lehet, még erőteljesebb hatású, mint a versenytársa, bár annak sincs oka panaszra. Soha nem volt még olyan puha a bőröm, mint miután ezt használtam, ráadásul hipertartós is a hatása, 48 órás hidratálást ígér, és ezt majdnem teljesíti is, még másnap is érzem, hogy selymesebb a bőröm.



Összességében:
Mindkettőt szuper terméknek találom, száraz bőrre mindenképp ajánlom akár az egyiket, akár a másikat.:) A Body Shop talán egy kicsit még extrább, még hatásosabb, és nagy előnye, hogy a választék jóval szélesebb belőle, ha beleszerettek egy illatba, megéri beruházni legalább egy kis kiszerelésre, de ha nem így van, az Alverde is tökéletes választás.:)

2 megjegyzés:

  1. Hmmm olyan kellemes érzés fogott el miközben olvastam a soraidat...nem is tudom elmondani még magamnak sem. Pár másodperc volt csak, de olyan nagyon jó ^^

    VálaszTörlés