Mit vigyünk magunkkal kánikula idején?

9:21 Varjúlány 6 Comments



Nyár derekán vagyunk, immáron több napja (hete?) élvezhetjük a kánikula örömeit, és nagyon valószínű, hogy az elkövetkezendő két hónapban még lesz is részünk ilyesmiben. Mostanában úgy alakultak a napjaim, hogy elég sokat rohangáltam, sőt, régebben utazásban is bőven volt részem nagy hőség idején, ezért úgy gondoltam, megosztom veletek, én ilyenkor mit hordok magammal előszeretettel.:)

Azt mindenekelőtt leszögezném, hogy nem vagyok az a típus, aki szinte a fél házat belegyömöszöli a táskájába, nem azért, mert nem érzek késztetést rá, hanem mert túl lusta vagyok hozzá.:D Nagyon nem szeretem, ha nehéz a holmim, cipelni kell, és ha még vásárolok is valamit út közben... Ráadásul ebben a melegben még nagyobb nyűg lehet egy két-háromkilós pluszsúly, úgyhogy én azt mondanám, próbáljuk minimalizálni a dolgainkat, amennyire csak lehet, legyen ez az egyik fő szempont.:)





Az első és legfontosabb a folyadék, lehetőleg víz. A fent leírtak miatt én a félliteres flakont részesítem előnyben, de ennek megvan a hátránya, egy, maximum kétszerire kiiszom. Szóval talán ez esetben lehet, érdemes engedékenyebbnek lenni a pluszsúllyal.:)


Aminek még nagyon sokszor hasznát venném, de gyakran elfelejtem, az egy nedves törlőkendő. Persze, a sima zsebkendő is jó, de talán ez frissítőbb.:) A testpermeteket is jó dolognak tartom, de szerintem majdnem teljesen kiváltja egy törlőkendő, és utóbbi mégis sokoldalúbb, akkor meg már a permetet nem biztos, hogy érdemes cipelni.




Ami ilyenkor állandó lakója a táskámnak, az a dezodor. Nap közben kész áldás tud lenni.:)
Nekem a Niveák nagyon beváltak, a sima is és a lila flakonos is, igaz, nem ezek a legerősebbek, de az illatuk nagyon kellemes.:)



Amit még fontosnak tartok, az a fájdalomcsillapító és valamilyen spray vagy krém csípésekre.
Alapvetően nem vagyok fejfájós típus, de ha valamikor, hát ilyenkor kezd el lüktetni a homlokom... Nem hordok magammal egy egész doboznyi gyógyszert, általában egy levélnyi van nálam, sőt, sokszor még azt is kettévágom és csak az egyik fele kerül a táskámba. Én egyébként leginkább Rubophent szoktam ilyenkor bevenni, de ez lényegtelen szerintem.:)
A csípésekre való krémnek is nagyon sokszor hasznát vettem már, engem a darazsak is előszeretettel kergetnek, a szúnyogok pedig egyenesen imádnak. Ha nem is úgy indulunk útnak, de esetleg úgy alakulna, hogy estig a szabadban leszünk, az egyik leghasznosabb dolog. Én már évek óta Fenistilt kenegetek, de talán van erre jobb is.:)




Azt gondolom, ilyenkor a legtöbb lány táskájában ott kell legyen a mattító lapocska, még ha nem is különösebben hajlamos a bőre a kifényesedésre. Nekem sem az, de többször is életmentő volt már.:)




A púder sem a kedvenc sminktermékem,  de azt hiszem, ez is szinte kötelező darab azoknál, akik szoktak sminkelni.




Ha sminkeltetek, akkor valamilyen ajakkence, én ilyenkor nem szívesen dobok be a táskámba rúzst, maradok inkább a szájfénynél, abból is olyannál, amit nem sajnálnék, ha tönkremenne.


Ennyi az, amit én az egyéb szükséges dolgokon kívül jó szívvel betennék ilyenkor a táskámba, már, ha el nem felejtek valamit. Talán viszonylag kevés, de tényleg törekszem a minimalizálásra.:)


Amit  mindenképp otthon hagynék:

- parfüm
Igaz, más körülmények között se tudom megérteni, miért dobják be sokan a táskájukba az 50-100 ml-es kiszerelést, de ilyenkor én úgy gondolom, végképp nincs rá szükség.

- csoki, édesség, rágcsálnivalók
Ha valamikor, akkor most megeshet, hogy beleolvad a táskánkba a benne kallódó csokiszelet. Azt hiszem, erre senkinek sincs szüksége, tapasztalatból mondom, ha lehet, mellőzzétek!:)

- rúzsok, mindeféle krémes dolog
Hasonló okból, mint a csokit, nehogy megolvadjon.:)


Mi az, amit a nagy melegben nem tudtok nélkülözni?:)

6 megjegyzés:

  1. Kézfertőtlenítő. Nem tudok nélküle meglenni a ragacsos, koszos BKV-zás után. :)

    VálaszTörlés
  2. Nálam a víz a legfontosabb! :)

    VálaszTörlés
  3. Makeupcakes: Én ahelyett is törlőkendőt használok, de a kézfertőtlenítő tényleg jobb.:)
    Thündérke: Nekem is az a legfontosabb.:)

    VálaszTörlés
  4. Én pici kiszerelésű naptejet is szoktam vinni magammal, ha tudom, hogy órákig a szabadban leszek, napocska alatt.

    VálaszTörlés
  5. Bellala: Ó, az tényleg szükséges, köszi, hogy említetted!:))

    Phoenix: Nem véletlenül Cadea Vera volt? Én legutóbb olyat vettem.:)
    A díjat nagyon szépen köszönöm, kedves vagy!:)

    VálaszTörlés
  6. Nálam is még plusz a kézfertőtlenítő, meg egy körömreszelő a vészhelyzetekre, de mondjuk púdert meg szájfényt se utazáshoz, se mászkáláshoz/vásárláshoz/stb. nem viszek magammal, púdert legfeljebb akkor, ha bulizni megyek. Nedves törlőkendőt se szoktam magammal vinni, de arra már rá kellene szoknom :) Fájdalomcsillapító általában nálam is van, én még hasfogó gyógyszert is beteszek mindig. Egy (vagy egy fél) csomag mentolos rágó is jól jön, pár percig az is hűsít és felfrissít. Ezek mind elférnek egy kisebb neszeszerben az essence pocket beautys tükrös fésűvel és mattító lapocskákkal együtt. A papírzsepit szoktam túlzásba vinni, mindig akad legalább 3-4 csomag a táskámban. :)

    VálaszTörlés