Sleek Bad girl paletta

6:35 Varjúlány 8 Comments

 


Amióta az eszemet tudom -pontosabban érdekelnek a sminkszerek- az egyrészes szemhéjpúdereket preferálom, mert jó ideig nem találkoztam egyetlen olyan palettával sem, amiről úgy éreztem volna, minden színét szeretni és használni fogom. Persze megtetszett egy-két árnyalat, de általában rövid úton sikerült is lebeszélnem magam róla, mondván mi lesz a többi hat-nyolc-tíz színnel?
Aztán jött a Sleek Bad girl. 

Lassacskán több éve szemezgetek vele, holott már az első pillantásnál tudtam, hogy ha van paletta, amit nekem találtak ki, az ez. Ha nekem kellene összeválogatni tizenkét szemhéjszínt, valószínűleg nagyon hasonló lenne az eredmény.:) 
Ennek ellenére jó ideig halogattam a rendelést, részint azért, mert tartottam tőle, hogy mégis a monóimat fogom preferálni, részint azért, mert féltem, hogy belezúgok a Sleekbe, de aztán nem volt menekvés... idestova bő egy hónapja, hogy átvettem a postástól. 




Fekete kartondobozban érkezik, ha jól tudom, a rajta található felirat vagy minta miatt limitált, bevallom, engem ez hidegen hagyott.:) 


 


Maga a paletta matt fekete műanyag, csak a feliratok fényesek, nem pihekönnyű, van némi súlya, jól záródik, ugyanakkor kinyitni sem túl nehéz... tökéletes.





Kinyitás után szembetaláljuk magunkat egy fóliával, ezen tüntették fel a színek neveit, részemről mindenképp pozitívum, hogy vannak fantázianevek, viszont ez a megoldás közel sem az igazi, kényelmetlen minden használatnál ki-be pakolni a lapocskát. Talán ha kicsit nagyobb hely lenne a panek közt, a festékek alá is üthetnék a neveket. 
 

 


A kompakt teteje egy tükröt rejt, én ennek is nagyon örülök, van olyan nagy, hogy akár egy komplett sminket is el lehessen benne készíteni, de szemsminkhez tényleg bőségesen elegendő.:)
Egy applikátort is mellékeltek a palettához, ezt én kifejezetten jó minőségűnek érzem, kicsit gumis, tömörebb, keményebb tapintású, ha máshoz nem is, extracsillámos festékek felsimogatásához biztosan fogom használni.




Rájöttem, hogy nekem a színek ostyamintája kifejezetten tetszik, eleinte nem lelkesedtem érte, de most, hogy kijöttek a matt paletták, rájöttem, hogy így sokkal kevésbé egysíkú, ezért én a gofriminták kedvelőinek táborát erősítem.:)

A festékek állaga elég érdekes, nem túl puha, de nem is nagyon kemény, buta hasonlat lesz, de engem a kissé megolvadt hógolyóra emlékeztetnek. A palettában is porzanak, de még annyira nem vészesen, bár én nagyon allergiás vagyok erre. Ami a nagyobb gond, az az, hogy borzasztóan hullanak. Sminkelés után tele az arcom, de még a dekoltázsom is, sőt, olyan is előfordult, hogy a felsőmre is jutott bőven, pedig egyáltalán nem bántam durván a szemhéjpúderekkel. Ha más festékekről, színekről lenne szó, valószínűleg nem lennék ennyire elnéző és nem is hinném, hogy kínlódnék velük, de ennek a palettának még ezt is elnézem, ha ezzel sminkelek, utólag alapozok, amit egyébként nagyon nem szeretek, viszont ez esetben nincs más választásom.




A színek egytől-egyig  nagyon pigmentáltak, az első használatnál alaposan meg is leptek, magasan ezek a legerősebb szemfestékeim, néha már úgy érzem, túl erősek is. 
Na, de akkor nézzük sorban őket:

Innocence: Egy fényes, áttetsző fehér, szemöldökcsontra és belső szemzugba tökéletes.
Gullible: Bevallom, eleinte azt hittem, ezért fogok a legkevesebbszer nyúlni... ehhez képest mostanra ebből hiányzik a legtöbb.:) Egy nagyon különleges pezsgőszínről van szó, szintén szemöldökcsontra és belső szemzugba a legideálisabb szerintem, bizonyos színek mellett ezüstös fénye lesz. 
Blade: Fémes középszürke, szuper a klasszikus fekete-szürke füstös szemhez.
Gun Metal: Ez is egy fémes szürke, hasonló a Blade-hez, csak sötétebb valamivel.
Underground: Fényes sötétszürke, már-már feketébe hajlik.
Noir: Matt fekete, de néha én úgy látom, van egy kis vöröses tónusa.
Intoxicated: Fényes szürkészöld, csodás!
Envy: Nagyon-nagyon sötét zöld, szinte már fekete, nagyon hasonlít egyébként az egyik népszerű Bourjois monohoz.
Obnoxious: Egy hihetetlenül intenzív kék, engem az indigópapírra emlékeztet.
Abyss: Az előbbi szürkésebb, visszafogottabb változata, muszáj megjegyeznem, hogy a neve valamiért nagyon kedves számomra.:)
Twilight: Egy kékesebb tónusú lila, bizonyos fényviszonyok között rózsaszínes fénye van.
Rebel: Egy melegebb tónusú lila vagy burgundi csoda, magam sem tudom, egy biztos, zseniális szín!


Összességében: Bár van egy nagy hibája a palettának, a porzás-hullás, mégis nagyon megszerettem, de... lehet egyáltalán nem szeretni ezeket a színeket?:) Ejj, máris a képzeletbeli kosaramban van az Au naturel és a sötétebb matt paletta, sőt, már az Oh so special is csábít.... nem lesz ennek jó vége.:)

8 megjegyzés:

  1. Szia! Remélem kicsit megugrik majd a látogatóid száma. Illetve a követők és kommentelőké is.... :)
    Nézz át hozzám, és megérted miért írom ezt :$

    VálaszTörlés
  2. Jó teszt, még jobb képekkel :) Ezt a palettát nem lehet nem szeretni :D

    VálaszTörlés
  3. Oh So Special forever! Az a paletta annyira sok lehetőséget rejt magában, hogy ha csak egy szemfestékplaettám lehetne (mondjuk a Naked mellett), akkor az az lenne. :-)

    VálaszTörlés
  4. Szia,
    nekem is az Oh-So-Special van meg, imádom én is, viszont az nekem nem hullik, bár az állaga annak is krémes (főleg a fényes színeknek)
    Üdv,
    Orsi

    VálaszTörlés
  5. I vote for gofriminta. :) És az Oh So Special tényleg nagyon jól sikerült darab.;)

    VálaszTörlés
  6. Nekem ez volt az első sleek-em, én is nagyon megszerettem, bár az alsó sornál én is gyakran érzem már-már túl erősnek, legalábbis hétköznapokra. :D
    Viszont gyönyörűek, az Oh So Special is megvan, az is csodaszép :]

    VálaszTörlés
  7. Edina: Akkor eggyel többen vagyunk.;)
    CRaPTRaSH: Nekem is ez az első.:) Tény, hogy nem a hétköznapi "nem is smink" sminkekhez a legideálisabb, de nálam két véglet van: vagy a tényleg szinte semmi sminkre szavazok, és akkor jöhet egy kis krémes festék vagy világos-fényes púder, vagy a durva füstösre alkalmakkor. Ahhoz meg ez pont ideális.:)

    VálaszTörlés
  8. Nekem Au naturel van. Nem biztos, hogy azt te ki fogod tudni használni, mert inkább kicsit idősebb korosztálynak való. Én a harmincas éveim végén járok és munkábajárós sminkhez tudom használni. De te még olyan fiatal vagy, hogy bátran használhatsz élénkebb vagy erősebb színeket is.

    VálaszTörlés