Calvin Klein Eternity

5:27 Varjúlány 4 Comments



Nem vagyok az amerikai illatok híve. Ha már parfüm, legyen francia vagy esetleg olasz, a tengerentúli kreálmányok többségében nekem túl könnyedek, jellegtelenek, amolyan limonádék számomra. Így fordulhatott elő, hogy egészen addig nem szimatoltam meg Calvin Klein Eternity-jét, míg nem kaptam belőle egy mintát.

Nem számítva semmi jóra, zuhanyzás előtt fújtam belőle először, és meglepetésemre egészen mást kaptam, mint amit vártam. Vagyis pontosan azt, csak...

Fehér virágok arzenálja tört fel elsőként, lilom, jázmin, gyöngyvirág, ezeknek köszönhetően egyből egy esküvőre repített a képzeletem. Minden fehér, a menyasszony egyszerű, minimalista, modern ruhát visel, ami kicsit maszkulin is egyben -akár csak a parfüm üvege-, természetesen a szabadban van a szertartás, hiszen a kifújás után pár másodperccel már feltűnnek az enyhén zöldes és kissé "szénára" hajazó jegyek. 
Az esküvői illatokat (vagy csak ezt a marketinget?) sok ház meglovagolta már, de bevallom, eddig nem igazán értettem, is mit jelent ez a fogalom. Nos, az Eternity megmutatta nekem, az én képzeletemben ilyen illatot visel az ara a nagy napon. 

Kicsit távolra kalandoztam?:) Megpróbálok a következőkben hivatalosabb lenni.:)
A külsőről: az üveg és a fém házasságát, a formát és a színeket egyaránt jó választásnak tartom ehhez a kompozícióhoz 
Mint már fentebb írtam, a fehér virágos jegyek dominánsak a parfümben, ezzel indít a kifújás után, majd végig jelen is vannak az illat alakulása közben. Nem sokkal a virágok után megjelenik egy enyhe zöldes fuvallat, én nem vagyok nagy híve a zöld jegyeknek, de itt csak egészen halványan érződik, nem lesz maró, túl savanykás hatású. Ezzel együtt bukkan fel egy engem szalmára emlékeztető összetevő, ezt még nem sikerült beazonosítanom, hogy pontosan micsoda is, de ez ad a parfümnek egy másik "értelmezési lehetőséget", nevezetesen azt, hogy lehetne ez akár a nyárvégi mezők-kertek illata is, amit egyébként imádok.:)
De haladjunk tovább: végül a virágos-zöldes-szénás elegyet kiegészíti némi szantálfa és musk is, de ezek nem dominánsak, csak amolyan háttérjegyek. 

Az illat tartóssága hagy némi kívánnivalót maga után, az én bőrömön nagyjából három órát bír, bár azt hozzá kell tennem, hogy valamiért rajtam az ehhez hasonló parfümök nem működnek igazán jól, és tekintve, hogy ez egy könnyedebb, nyári-tavaszi illat, talán nem is olyan rossz teljesítmény ez.

Kinek ajánlanám?
Fiatal, természetimádó lányoknak jó választás lehet, visszafogottabb hölgyeknek is, azoknak, akik pedig esküvő előtt állnak, szinte kötelező megszimatolni!
Én mindazok ellenére, hogy jó véleménnyel vagyok róla, nem hinném, hogy beruháznék rá, mert akár mennyire is finom, nekem még mindig túl könnyed... nem az én világom. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy megismertem.:)

4 megjegyzés:

  1. Imádom a parfümos posztjaidat! Egyébként nekem is volt ilyenem, és nagyon szerettem. :-)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de aranyos vagy!:) Mostanában egyébként több ilyet tervezek, jön az ősz, a kicsit nehezebb, hozzám közelebb álló illatok, lesz bőven miről írnom.:)

    VálaszTörlés
  3. Én is nagyon szeretem a parfümös postjaidat :))

    VálaszTörlés