Használd a megunt sminkcuccaid!#4 - Lazán préselt szemhéjpúder

4:29 Varjúlány 14 Comments



Már jó ideje foglalkoztat a gondolat, hogy ha a pigmenteket, összetört festékeket vissza lehet préselni, akkor a porokból miért nem lehet ezzel a módszerrel egy teljesen új színt kikavarni? 
Eddig valahogy soha nem volt időm-energiám kipróbálni ezt, most viszont a felhasználós sorozat keretein belül belefogtam, végül is mikor, ha nem most.:)


A hozzávalók: 

- Szemhéjpúderek: Essence Colour& Shine (03, Wear it!; 05, Pretty rockin'; 06, Bling bling) és a Catrice négyes (C01, Rumble In The Jungle) lilája
Az Essence festékeket eleinte szerettem, de azóta valahogy megfeledkeztem róluk, ha baked szemhéjpúdert akarok használni, mindig a Bourjois monoimhoz nyúlok. A Catrice-ről már írtam, ajándékba kaptam, a színek külön-külön tetszenek, de együtt nem a kedvenceim.

- Alkohol 

- Keverőpálcika

- Fémpénz

- Zsebkendő

- Csepegtető 
 (Én elszórtam a sajátomat, így nem használtam, de ha van, nagyon jó szolgálatot tesz!)

- Üres tégely vagy pan

És bele is vághatunk.:)





1. Először is fogtam a szemhéjpúdernégyest, és a lila festék tetejét "megkapargattam" a keverőpálcika segítségével, majd a kapott port az üres tégelybe öntöttem. 




2. Mikor ezzel megvoltam, szép sorjában ugyan ezt csináltam minden színnel: megkapargattam a tetejét, és hozzáadtam a tégely tartalmához. Először egy fényes világos színnel tettem ezt... 




... majd egy levendula következet...




... végül pedig egy különleges, kicsit zöldes, kicsit kékes fekete. 







3. Mikor már az összes szín az üvegcsében volt, a pálcikával kicsit összekavargattam őket, lehetett volna jobban, teljesen elkeverni is, de én úgy gondoltam, megpróbálom ilyen "mintásan" hagyni, de persze ez nem kötelező.:)






4. Majd jöhetett az alkohol, ha van csepegtetőtök, az szuper, vessétek be mindenképp! Én nélküle dolgoztam, persze sikerült jó sokat kilöttyintenem, de szerencsére nem lett gond belőle.:)




5. Eztán a fémpénzt bebugyoláltam egy zsebkendőbe, és azzal megnyomkodtam a "masszát", nem túl erősen, de azért nem is finomkodtam.:) Ti csinálhatjátok másképp is, én most direkt egy lazább állagot szerettem volna.:)
(Vigyázzatok rá, hogy az érmén feszes legyen a zsepi, kicsit se ráncos, mert akkor nem lesz teljesen sima a festék felülete, én is így jártam.:$)




6. Ezzel az aktív teendőkön túl is estem, jól szellőző helyen hagytam a tégelyt és már nem volt semmi dolgom. 
Nagyjából 72 óra múlva pedig már el is készült a kis szépségem:





Az eredmények:




- Lett egy tégelynyi lila szemhéjpúderem, amiért odavagyok, minden egyes alkalommal, amikor belenyúlok, kicsit más színt kapok, ráadásul az állaga csodás, selymes, puha, egyértelműen a Color Infaillible-kre emlékeztet.




- Fogyasztottam valamennyit az elfeledett kencéimből, a Catrice-szel megint lehettem volna óvatosabb, az Essence Colour&Shine-okon viszont alig látszik a beavatkozás nyoma.:)


Én nagyon-nagyon élveztem ezt most, magasan ez a kedvencem eddig, csudajó volt csinálni, a kapott festék is tetszik, már tervezem, hogy milyen színeket fogok legközelebb összeházasítani, csak találjak még üres tégelyt.:)

14 megjegyzés:

  1. jaj hát ez nagyon szép lett :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik nektek.:))

    VálaszTörlés
  3. dejó! :) Én múltkor a mini teszter rúzsaimat öntöttem egybe :D hát.. nem lett a legjobb, de új színt kaptam :D

    VálaszTörlés
  4. Cs.ery: Az sem rossz ötlet, rúzskutyulást is tervezek majd egyébként, csak még hiányzik egy-két hozzávaló.:)

    Nóra: Örülök, hogy elnyerte a tetszésed.:)

    VálaszTörlés
  5. Ez megint szuper lett! A Te posztod alapján már elkészítettem több krémes szemhéjfestéket is és imádom őket! Ezt is tuti megcsinálom. Még sok-sok ilyen szuper ötletet kérek :)

    VálaszTörlés
  6. Adrienn: :)) Örülök, ha beváltak a krémes festékek, remélem, ha megcsinálod, ezt is szeretni fogod.:))

    Nyuszifül: Nekem is tetszik, már csináltam is vele pár sminket, majd megmutatom úgy is.:)

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű lett! :]
    Sosem próbálkoztam még ilyennel, de lehet hogy ideje lenne :D

    VálaszTörlés
  8. Próbáld ki, megéri szerintem.:)

    VálaszTörlés
  9. Ez jó ötlet, bár én azt a Catrice kis palettát sajnáltam volna, mert nagyon tetszenek belőle a színek... De jó lett! :)

    VálaszTörlés
  10. Azt szeretném kérdezni, hogy miből tudtad, hogy az alkohol jó lesz oldószernek? Érdemes valami spéci összetevőt keresni a szemhéjpúderben?

    Azért kérdezem, mert az én első gondolatom az lett volna, hogy valami olajosban oldom fel a porokat, mert ha elpárolog az alkohol, akkor nem marad összeragadva a keverék.

    Most már elég sok idő telt el. Észrevettél valami változást az állagában?
    Köszi

    VálaszTörlés