Arcápolás nyáron

12:42 Varjúlány 1 Comments

 


Ugyan még van pár hét a valódi nyárig, de az utóbbi napokban az időjárás már-már kánikulaszerű volt, és persze erre rögtön reagált az arcbőröm is... arra gondoltam, hogy akkor már bemutatnám, hogy én mit használok a meleg időben, miből áll az én arcápolási rutinom ilyenkor.:)


Nálam egész évben nagyon fontos szerepet játszanak a radírok, számomra ez a bőrápolás alapja.
Télen, a hűvösebb időben inkább krémesebbeket használtam, ilyenkor azonban át szoktam váltani kicsit zselésebbekre, könnyedebbekre, lehetőleg friss illattal.:) Ugyan kicsit szárítja a bőröm, és nem is a legkíméletesebb, de a fenti követelményeket remekül teljesíti a Neutrogena Pink Grapefruitja, legalább hetente egyszer elő szoktam kapni, de inkább kétszer.

Mivel radírozni nem javallt minden nap, de ebben a melegben jól esik egy kis felfrissülés, nagyon szívesen használok géles-zselés arclemosókat, a többségük én úgy érzem, még hűsít is picit. Én most a Nivea Oxigen Powerjét fogyasztom, azt hiszem, ez már nem kapható, de a márkának van egy másik, nagyon hasonló kencéje.:) Icipicit ez is szárít sajnos, viszont nagyon friss, könnyed érzetet hagy maga után, igazi nyári termék.

Nekem még ilyenkor is inkább normál-szárazabbb a bőröm, mint zsíros, ezért a tisztítás után muszáj hidratálnom, de a téli krémemet azért leváltom valami könnyedebbre, az utóbbi napokban a Nivea Aqua Sensationját kenegettem, lágy, finom az illata, viszont közel sem tökéletes... ezért arra gondoltam, hogy ki fogom próbálni Anyukám kedvencét, a Nivea Control Shine-t is, ebben ráadásul fényvédő is van.

A szemkörnyékápoló  tulajdonképp állandó társam lett az utóbbi évben, most, a melegben még a szokottnál is jobban szerettem használni reggelente, jól esik a hűsítő érzés, amit nyújt.:) Szó, mi szó, nagyon megkedveltem a Garnier Roll-onját, de mégsem sikerült annyira a szívemhez nőnie, hogy biztosan kijelenthessem, ha elfogy, újravásárolom.


Én nyaranta általában ennyi kencét használok, ami még néha szokott a táskámban lenni, az valamilyen frissítő arctisztító kendő, de igazság szerint nem nyúlok érte gyakran, mert egy minimális kis smink szinte mindig van rajtam.


Ti hogyan ápoljátok nyáron az arcbőrötöket?:)

1 megjegyzés:

  1. Jajj, a karikákkal én is folyamatosan küzdök... bár nem is csak konkrétan karikás a szemem, hanem sötétebb is a bőröm arrafelé, árnyékot is vet rá a szemöldökcsontom...
    Ez a Garnier közel nem tökéletes, de azért szívesen használom.:)

    VálaszTörlés