Öt pénztárcabarát parfüm, ami megér egy szippantást

10:59 Varjúlány 2 Comments


Alapvetően nem gondolom úgy, hogy mindenből a drágább a jobb, viszont a parfümök esetén én eddig úgy tapasztaltam, hogy a magasabb árkategóriájúak valóban jobbak, szebben megkomponáltak, összetettebbek, különlegesebbek, mint a gazdaságosabb társaik. Ha valaki azt kérdezné tőlem, mi az, amire a szépségápoláson belül kicsit többet áldozzon, mindenképp erre tenném a voksom.
Viszont azért van pár pénztárcabarát illat, amit kiemelkedőnek tartok, szerintem megérdemlik a figyelmet... ezekről szeretnék írni most.:)

Az első ilyen Elizabeth Arden Green Teája. A citrusos-aromás családba tartozik, idestova tizenhárom éve töretlen a sikere, a '90-es évek tipikus zöldes illatai közé tartozik, tőlem ez a vonal nagyon távol áll, de még így is szemezgetek vele néha. Nagyon könnyed, friss, nyárra tökéletes, az egyetlen hátránya a tartóssága, rajtam egy-másfél órát bír legfeljebb, igaz, más citrusos parfüm se marad meg a bőrömön tovább. A másik... negatívuma (?) az, hogy sokak szerint kicsit "öreges", én nem szeretek ilyen jelzővel illetni egy parfümöt, de tény, hogy ez többségében jobban áll a negyven feletti korosztálynak, bár én egy komolyabb ifjú hölgyön is el tudom képzelni, de egy csacska kislányhoz valóban nem illik.



Halle Berry Pure Orchidja  számomra nagyon kedves, múlt nyáron odavoltam érte, mert egy olyan édes illat, ami a kánikulában is megállja a helyét. Finoman nőies, kissé púderes, de mégis könnyed és nélkülöz minden olyan mellékillatot, ami az alacsonyabb kategóriás parfümökben jelen szokott lenni. 
Ha jól tudom, limitált volt, de már jó ideje látom a polcokon, reménykedem, hogy mégsem az, kár lenne érte.. az biztos, hogy a DM-ekben még elérhető.:)


Az orientális atombombák szerelmeseinek az alacsonyabb kategóriából ideális választás lehet Beyoncé Heat-je. Tudni kell viselni, határozott, szenvedélyes, nagy mélységeket és magasságokat megélő lányokon tudom leginkább elképzelni, olyanokon, akik bátrak, mert ez bizony berúgja az ajtót, sőt, még a kandalló tüzét is fellobbantja. Megosztó, de maga az üvegbe zárt forróság. 

A Mexx egyik legelhanyagoltabb illata a Very Wild, pedig szerintem magasan ez a legjobb. Erőteljes mézes-virágos melegség, én pont ilyennek képzelem Micimackó mézescsuprait.:)
Édes, de a virágos jegyek miatt mégis kicsit rafináltabb, télre és őszre tudom elképzelni, akkor se árt óvatosan bánni vele, de a mézessége miatt szerintem egész különleges.:)


A Diesel Plus Plusával még csak ismerkedő fázisban vagyunk, nem tudom, mi lesz a kettőnk kapcsolatából, de az biztos, hogy kiemelkedően jó illatnak tartom. Édeskés, ugyanakkor számomra kissé maszkulin, és ami elbizonytalanít: néha sportosnak érzem, márpedig az nem az én világom. Mindenesetre megér egy szippantást, ez nem kérdés!


Van olyan illat, amit kiemelkedően jónak tartotok, pedig az ára nem verdesi az egeket?:)

2 megjegyzés: