Marc Jacobs Lola

9:23 Varjúlány 0 Comments


Marc Jacobs Lola EDT


Jó ideig elmentem emellett a parfüm mellett, valahogy soha nem kaptam le a tesztert a polcról, pedig az üvege zseniális. Aztán idestova fél éve, hogy először magamra fújtam.
Maga az üvegcse is szép, de a kupak az igazán formabontó. Ez a gumis-műanyag színes virág egyszerűen telitalálat. Egyébként a Marc Jacobs parfümök dizájnja -a Daisyé is- nagyon-nagyon megnyerő, egyedi, hatalmas piros pont ezért.

A külsőségeket látva esetleg egy csupavirágos illatra számíthatnánk, de -szerencsére- nem így van, ehelyett egy brutálisan füstös, izgalmas, nem édes, de nem is savanykás kompozícióval van dolgunk.


Van egy megnevezhetetlen illatösszetevő, amit én egyszerűen csak füstösségnek tudok nevezni.... valami, ami nagyon kedves az orromnak. Valami, ami megvan az aranyüveges Naf Nafban, a Chloé Eau De Parfum Intense-ben, de rajtam a sima Ninában is gyakran feltűnik, ez az egyébként, amiért pozitív irányba fordult a viszonyom az almácskával. De bennük ez a jegy csak kísérőként, néha-néha tűnik fel, főként az utóbbiban, közel sem ez a legdominánsabb.
Nos, a Lolával más a helyzet, ez csupa-csupa füstösség számomra. Elméletileg megtalálható benne a rózsa, a grépfrút, a vanília, de én ezeket szinte egyáltalán nem érzem, csak ezt a füstös aromát. Ez egyszerre jó és rossz, jó, mert mint írtam, én odáig vagyok ezért más parfümökben, és mindig is kerestem valamit, amiben kicsit jobban előtör ez, de így, hogy a Lola számomra csak ilyen, félek, hogy könnyen megunhatóvá válna számomra, egyedül emiatt nem merek befektetni egy nagyobb üvegbe.

Nincs meg a kontraszt, valami más, amivel vibrálhatna a füstösség. Azt hiszem, ez a gondom vele, ettől nem tökéletes számomra, de mégis, időről-időre jó érzés beleszimatolni, különösen hűvösebb, borult időben szeretem.
Szerintem egy remek nyár végi, őszi illat, ballonkabáthoz, borult időben kiváló, engem olyankor szinte felmelegít. 
A tartóssága -rajtam legalábbis- kiemelkedő, reggeltől estig minden gond nélkül tart, sőt, a sálam, ruhám is át szokta venni az illatát. 


Összességében: Vegyes érzéseim vannak a Lolával kapcsolatban... hiába azt kapom, amit nagyon szeretek, mégis, úgy érzem, kéne mellé még valami, ami kicsit izgalmasabbá, kontrasztosabbá tenné. Számomra tehát nem tökéletes, de még így is jól esik időnként beleszimatolni, mert nem egy tucatillat, tagadhatatlanul egyedi, különleges, csakúgy, mint az üvege.

0 megjegyzés: