Fekete füstös szem, ahogy én csinálom - step by step

11:40 Varjúlány 8 Comments



A füstös szem az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb technika, amit bevethetünk alkalmakra, finomítva akár hétköznapokra is. Nagyon sokan készítettek már erről step by stepet, videót... de úgy vettem észre, hogy mind kicsit más, ezért merészkedem én is megmutatni, én hogy csinálom.:)





1. A szemhéjalapozó használata után fogok egy erősen pigmentált fekete szemhéjpúdert, és húzok vele egy vastagabb vonalat a szempilláim tövéhez, lehetőleg úgy, hogy befelé keskenyedjen el. Tudom, ebben a fázisban nem túl bizalomgerjesztő ez a smink, de ki fog lassacskán alakulni, semmi pánik.:)




2. Majd előkapok egy középszürke szemfestéket, és azt viszem fel tulajdonképp az egész mozgó szemhéjra, csak nem megyek teljesen be vele, és a mélyítővonalamnál is megállok. 




3. Ezután keresek egy minél fényesebb világos festéket, és ezt a belső szemzugból kiindulva elkezdem felvinni végig a szürke festék szélei mentén, egészen a szemöldökcsontig.




4. Mikor elkészültem ezzel is, fogtam egy nagyobb satírecsetet, és  belülről kifelé végigfutottam vele az egész szemhéjamon. Lehetett volna tovább finomítani az átmeneteket, de igazság szerint én nem rajongok az agyonsatírozott színekért. Ha úgy érezzük, ezután még nyugodtan erősíthetünk picit a feketén, de csak óvatosan.:)
Ha ezzel megvagyunk, a vízvonalra jöhet egy fekete ceruza, esetleg zselés tus, de ha nem szeretnénk tovább kicsinyíteni a szemünket, esetleg félünk, hogy ebben a nyári melegben elmoccanna, használhatunk akár egy világosabb-bőrszínű ceruzát, most én is emellett tettem le a voksom.
Utána az alsó szempillasorom külső részéhez tettem egy kis fekete szemhéjpúdert, majd beljebb némi szürkét, én elég óvatos voltam, nem mentem vele túlzottan be, ti lehettek bátrabbak.:)





5. Végül jöhet a szempillaspirál, én ilyenkor sokkal jobban szeretem a kicsit extrább hatásúakat, mint a természeteseket, jöhet akár műszempilla is.;)
Legutoljára még egy csöppnyi folyékony highlightert tettem a belső szemzugba, úgy éreztem, most ez is elfér.







Én nem szeretek utólag alapozni, nálam mindig az az első lépés, de ennél a szemsminknél valóban praktikus lehet. Ha mégis utóbb készítjük el a szemünket, utána feltétlen takarítgassuk le az arcunkat.:)
Én a pofimra most egy enyhén fényes rózsaszín pirosítót használtam, külön highlightert már nem tettem sehová, úgy éreztem, éppen elég ennyi csillogás. A számra most egy nude rúzs került, nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel, egy világosabb, esetleg csillámos szájfénnyel szívesebben viselem ezt a szemfestést, úgy talán alkalmibb is.:) 

Arc:
Missha Signature BB krém (21)
Essence Marvle Mania pirosító

Szem:
BeYu szemhéjalapozó
Catrice mono szemhéjpúder ( (140; The Captain Of The Black Pearl)
Szürke Douglas paletta középső színe
Essence Colour & Shine szemhéjpúder (06; Bling Bling)
Essence Long Lasting szemceruza (10; Almost Famous)
Lancome Hypnose Doll Eyes szempillaspirál
Catrice Hidden World Illuminating Base

Száj:
Rimmel Lasting Finish rúzs (070; Airy Fairy)

8 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett!
    Mindig hasznosak a step-by-step bejegyzések, itt pedig különösen örülök, hogy új megvilágításba helyezted (számomra) a füstös sminket!:-)
    köszi!

    VálaszTörlés
  2. Szép lett, és jó a step-by-step elkészítés is :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de kedvesek vagytok, ha tetszett, akkor igyekszem ezentúl sűrűbben jelentkezni ilyen bejegyzésekkel.:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik! Szívesen látnék meg sbs-t!:)

    VálaszTörlés
  5. Szép lett, és jók a közeli szemfotók. Szerintem is még jöhet ilyesmi!

    VálaszTörlés
  6. Fanny: Nagyon köszönöm, aranyos vagy.:)

    Akkor el is dőlt, mostantól gyakrabban készítek ilyesmit.:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól áll neked! :) És tök jó lett a step by step :)

    VálaszTörlés
  8. Cs.ery: Köszönöm.:)
    Thündérke: Hajrá!:)

    VálaszTörlés