Missha Signature Real Complete BB krém

7:38 Varjúlány 18 Comments



Azt hiszem, már egy bő hónapja, hogy elkezdtem használni ezt a kencét, nem akartam elhamarkodottan írni róla, de most már tényleg itt az ideje.:)





A csomagolása meseszép, nagyon-nagyon igényes, ez a virágos minta szerintem csodás. Ami engem meglepett, az az, hogy az egész kemény műanyag, a képek alapján én mindig egy sima puha tubusos dolognak gondoltam, de nem, merev az egész.
Ennek a formának egyetlen hátránya van: én az alapozókat használat közben mindig leállítom az asztalomra, és úgy nyomok egy keveset a kezemre, azt eldolgozom, majd ismét nyomok... nos, ez ezzel kivitelezhetetlen, mivel ugye a pumpa az alján van. Apróság, és nem is biztos, hogy ez bárkinek számít rajtam kívül, de nekem először kicsit furcsa volt, muszáj megemlítenem.:)




Felmerült bennem, hogy lehetetlen lesz az összes krémet kinyerni belőle, de szerencsére a pumpa lecsavarható, így ha az utolsó cseppeket nem is tudjuk felhasználni, de azért mégis többet, mintha csak a pumpára hagyatkoznánk.
Ha már a pumpa... nagyon jól adagolható vele a krém, egészen keveset is ki tudunk vele nyomni, én ennek nagyon örülök. A kupak is elég erős, vastag, nem abból a típusú műanyagból készült, ami könnyen megrepedezik.




Az állaga remek, nem túl folyós, de nem is túl sűrű, pont a kettő között van.:) Az illata használat közben csak enyhén érződik, engem kicsit a szénára emlékeztet némi kellemetlen mellékillattal. Azonban ha a tubus alját lecsavarom, sokkal intenzívebben érzem, úgy már elég kellemetlen számomra, a dauervízre emlékeztet. Nem az illata a kedvenc tulajdonságom, de elviselhető ez is.

BB előtt:

BB után:

Teljes sminkkel:


Tudtam, hogy van fedése, de mégis meglepődtem, mikor először felkentem, mert nem gondoltam ilyen jónak. Simán a közepes kategóriába sorolnám, nekem emiatt kicsit óvatosan is kell bánni vele, mert könnyen sok lesz. A finishét én természetes fényűnek mondanám, nem élettelenül matt, de nem is túl sok szerintem.
A bőrszínemhez mindig tökéletesen igazodik, már egy fél árnyalattal sötétebb vagyok, mint mikor először használtam, de mindig stimmelt. Azt hiszem, nem is volt még alapozóm, ami ennyire passzolt volna.:)

Amit nagyon szeretek benne, az az, hogy hihetetlenül könnyed, egyáltalán nem érzem, hogy van valami az arcomon, nyárra pont ilyesmit szerettem volna. Amit kevésbé kedvelek benne, az az, hogy hajlamos beleülni a pórusaimba, és a nap végére előfordul, hogy nagyon megkopik. Próbáltam bázissal is, úgy az előbbi probléma kiküszöbölhető, az utóbbin pedig egy loose púder segített leginkább.

Az én bőrtípusom alapvetően száraz, télen extrán, nyáron azonban a normálhoz közelít. Ezt a BB-t leginkább normál-kombinált, esetleg enyhén száraz bőrre ajánlják, de úgy gondoltam, hogy a melegebb hónapokra nekem is jó lesz.
Nos, az első két hétben alaposan kellett hidratálnom mellette, úgy, mint máskor is, az utóbbi időben viszont már elég volt kevesebb is, mert ahogy számítottam, mostanra egyre kevésbé száraz a bőröm.
Hidratálni nem hidratál, nagyon száraz bőrre én nem is ajánlanám, de ha a szokásos krémünket nem hagyjuk el, szerintem enyhén szárazra jó lehet.
A gyógyító hatásának tesztelésére nem én vagyok a legjobb alany, mivel évente két-három pattanás szokott előbukkanni az arcomon, viszont ezek közül egy épp pár hete üdvözölt a tükörben, nos... nem tudom, hogy ezt csak én képzeltem-e bele, vagy tényleg úgy volt, de úgy éreztem, hamarabb mondhattam neki búcsút, mint általában.


Összességében: Az apróbb hibái ellenére én nagyon megszerettem ezt a krémet, két okból is. Végre találtam valamit, ami tökéletesen igazodik a bőrömhöz, és úgy teszi egységesebbé az arcom, hogy egyáltalán nem érzem azt, hogy lenne rajtam valami. Nyárra szerintem ezért, valamint 25-ös SPF miatt remek választás lehet.

18 megjegyzés:

  1. Nekem pont amiatt tetszik, hogy estére kicsit finomam megkopik az arcomról, és nekem is nagyon bejött!

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Ez melyik árnyalat? Én pont pár napja rendeltem mintákat a 21-esből, de még jópár nap mire ideér Koreából. Én csak tesztelés után merem megrendelni a teljes kiszerelést. Meglepett h. az ebayen fele annyiért beszerezhetőek a BB krémek, mint a magyar forgalmazónál. Igaz h. Koreából nem 2 nap alatt szállítanak, de tudok várni ha többezerrel olcsóbban hozzájutok.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Jaj, de butus vagyok, bele kellett volna írnom a bejegyzésbe, hogy a 21-es.:$

    VálaszTörlés
  4. Köszi! :-) Remélem nekem is jó lesz a szín.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szívesen.:) Ha nem vagy sokkal sötétebb nálam, szerintem biztos passzolni fog, mert nagyon szépen igazodik.:)

    VálaszTörlés
  6. 10 mintát rendeltem (olcsó volt) 10*1ml, ez elég arra h. tudjam jó-e a szín és nem leszek-e miatta esetleg pattanásos. BB krémem még nem volt, csak a Garnier BB krémre átkeresztelt színezett hidratálóját kentem magamra mintából, az természetes fénynél kicsit sötét nekem, de nem fénylett tőle az arcom, mint egy discogömbtől, sokan abból is túl sokan kennek magukra, nekem a minta több, mint 3 alkalomra elég lett volna, valaki meg azt írta h. neki az egész 2-re volt elég :-S .

    VálaszTörlés
  7. Ha a Garnierből a világosabb árnyalat sötét volt, akkor ez nagyjából jó kell legyen.:)
    Majd írd meg, hogy vált be!:)

    VálaszTörlés
  8. Milyen szép nélküle is a bőröd:) de vele pedig tökéletes:). A csomagolása gyönyörű :$

    VálaszTörlés
  9. Zenzen: Már elég rég rendeltem, sajnos nem emlékszem pontosan.:$
    Thündérke: Jaj, köszönöm, pedig most a nyári naptól előjött az összes szeplőm.:$

    VálaszTörlés
  10. Szia!

    Megint én jelentkezem név nélkül, mert nincs fiókom. Máj. 24 fizettem ki a mintákat, másnap feladták és már az országban van (2 dollár volt a regisztrált posta, azt választottam, ez nyomonkövethető), tegnap ment a vámosokhoz (nem lesz vám, de gondoltam h. ellenőrzik), szerintem 1-2 nap és megis kapom (vidéken lakom). Gyorsabban ideért Koreából, mint némely magyar webáruházból.
    U.I.:
    A szeplők neked jól álllllnak. :-)

    VálaszTörlés
  11. Hú, ez tényleg elég gyors akkor!
    Jaj, köszönöm, aranyos vagy.:)

    VálaszTörlés
  12. Lecsavarható a pumpa... Még ilyet! Október vagy november óta megvan, de rá nem jöttem volna. :D
    Köszi! Most végre bele tudtam sasolni. Tényleg csak egy kevés van benne, ideje újat rendelnem. :)

    VálaszTörlés
  13. :))
    Még gyerekkoromból megmaradt az a szokásom, hogy mindent szétszedek... a pumpás dolgoknál az az első, hogy megnézem, lecsavarható-e a tető.:$

    VálaszTörlés
  14. Szia! Tegnap megérkezett a 10 darab mintám+még kaptam 4 másfélét ajándékba az eladótól. A vámon ült több napig a minicsomag, persze nem vámolták... és tegnap hozta a postás. Pesten sokáig tartózkodott a csomi, na mind1. Ma felis kentem, kb. 3 órát volt rajtam, de kicsit kifényesedett rajtam (a Garnier pl. ennyi idő alatt fele ennyire sem, írtam abból is volt mintám) és ez mintha sűrűbb is lenne. Tudom a csillogásra ott a púder... de valahogy mégis kicsit csalódott vagyok. Az arcomon a tágabb pórusaimat kihangsúlyozta... és lehet az árnyalat is világos nekem, mert mintha világosabb lenne így a bőröm és a pórusaim is lehet azért látszanak, mert világos oda meg beült. Még teszek vele pár próbát azért, de a sok rajongó vélemény után amit olvastam többet vártam.
    Ha valaki szereti ezt a terméket szerintem az ebayről szerezze be, mert jóval olcsóbb Koreából megrendelni.

    VálaszTörlés
  15. Szerintem más lesza megfelelő, még úton van 2 másféle BB mintám, egyik az olvasottak alapján matt hatást biztosít, csak jobb lehet (ha a szín nem üt el a bőrömtől). Végignéztem pár koreai eladó BB krémjeit és akad köztük bőven ami nem olajos és még mattít is (elvileg)... lenne még egy tucat amiről magyar blogokon nem is olvastam... . Azért ha most nyáron nem lesz meg az igazi akkor én feladom, télre nekem nem kell fényvédő (nem hámlasztok és síelni sem megyek) akkor elég lesz egy krém vagy krém+alapozó keverve ha nem akarok sima alapozót felkenni (mondjuk az alapozóm is SPF17-es). Szeretem ha nincs rajtam semmi smink, nyáron meg ez a BB krém elvileg kiváltotta volna a fényvédőt és az alapozót. Maradok a fényvédős krémnél, amíg nem ér ide a többi minta.
    Neked a képeiden nagyon jól áll ez a BB, szinte láthatatlan. Mindenki bőre más... látszik.

    VálaszTörlés
  16. Azt hiszem, a BB-knél különösen fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelőt válasszunk, ez lehet a buktatója.:/
    Egyébként ha szereted az alapozódat és a krémedet, bevált stb., lehet, hogy nem is érdemes lecserélni.:)

    VálaszTörlés
  17. # 16 :Nyugodtan rendeld csak tovább az E-bayről csak aztán ne csodálkozz, ha nem váltja be a hozzáfűzött reményeket. A BB krémeket hamisítják és az Ebay-en hirdetett olcsó termékek szinte mind silány utánzatok, pont azért ennyivel olcsóbbak. Mielőtt végleg leírod, azért próbálj ki egy megbízható forrásból származó eredetit is.

    VálaszTörlés